• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #172515  autor: cinekMARCIN
 10 kwie 2007, 15:59
Witam wszystkich!
Mam następujący problem z moim tele S88...
Kupiel go dzis, po wlaczeniu diala wszystko Ok,ale jak przestaje na nim pracowac,to po jakims czasie wylancza sie calkowicie podswietlenie i robi sie caly czarny ekranik. Klikam jakis klawisz i wszystko wraca do normy. To mi wyglada jak jakis wygaszacz,albo cos jak tryb oszczednosci energii... :/ niestety mam angielskie menu,i nie wiem jak z tym mam sobie poradzic... =|
Prosilbym Was o pomoc;)

#172519  autor: grejpfrutowy
 10 kwie 2007, 16:04
Nic nie poradzisz, w tym modelu tak po prostu jest. Takie wygaszanie ekranu spowodowane jest 1-przedłużeniem pracy baterii 2-przedłużeniem żywotnością wyświetlacza.

#172523  autor: cinekMARCIN
 10 kwie 2007, 16:12
i nie da sie tego w zaden sposob zlikwidowac?? :/
a powiedz mi jeszcze jak mozesz, czemu on ma tak jakby trzy warstwy podswietlania? jak wchodze do menu staje sie jasniejszy a jak w obrazki jeszcze bardziej sie rozswietla... to jest normalne?

Acha, i tak przy okazji;) Gdzie podpina sie do niego kabelek od kompa? I czy taki zwykly na miniUSB (jak od aparatu cyfrowego) by pasowal?

#172531  autor: grejpfrutowy
 10 kwie 2007, 16:30
Z tego co ja wiem zlikwidować się tego nie da. A co do podświetlenia to ja tego nie zauważałem, i tak zawsze miałem włączony tryb oszczędzania energii. Kabel podpinasz tam gdzie słuchawki, taki od aparatu na mój gust powinien pasować :).

Tu jest całe forum o s88: http://s88.ok1.pl . Coś ciekawego może znajdziesz :).

#172682  autor: MADMAX
 10 kwie 2007, 21:23
grejpfrutowy pisze: A co do podświetlenia to ja tego nie zauważałem, i tak zawsze miałem włączony tryb oszczędzania energii.
Oboje macie rację bowiem objaw rozjaśniania ma miejsce przy wyłączonym trybie oszczędności :)
Wszystko jest wtedy wyraźniejsze i jaśniejsze ale czasem przy zmianie ekranu (tzn. przejścia w inną opcję) robi się on jaśniejszy, potem się ściemnia itd.
grejpfrutowy tego nie zauważył bo przy trybie oszczędzania baterii ten "efekt" nie występuje (a przynajmniej też go nie zanotowałem podczas zabawy w tym trybie).

cinekMARCIN pisze:Kupiel go dzis, po wlaczeniu diala wszystko Ok,ale jak przestaje na nim pracowac,to po jakims czasie wylancza sie calkowicie podswietlenie i robi sie caly czarny ekranik.
Irytujące, isn't it?
Potwiedzam słowa przedmówcy, jest dokładnie tak jak napisał. Niestety z tego co nam wiadomo naukowcy i programiści w całym wszechświecie nie przewidują w najbliższym czasie tego zmienić :wink:

Pozdrawiam

#172737  autor: tompul
 10 kwie 2007, 23:01
kabel nie jest miniUSB
kable na miniUSB z aparatów niebędą pasować
to jest własna niestandardowa wtyczka Benq Siemens