• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #171306  autor: roberth88
 07 kwie 2007, 00:22
Witam.Dwa dni temu kupilem MOTOROLE V980 na allegro ze wszystkim,tylko ze plytka jest peknieta.Mam takie pytania:
1. Mam karte 512mb do tego telefonu. Bedzie dzialac wlasciwie?
2. Sciagnalem program mobile phono tools cos takiego i podlaczylem telefon i zainstalowalem program i nie dziala cos. Nie laczy sie z telefonem itd.Co zrobic i jak zrobic?
3. Prosze mi powiedziec czy bede mogl mp3 wrzucic na karte czy nie?

#171313  autor: orB
 07 kwie 2007, 02:25
1. Jeśli jest to karta microSD/TransFlash to bez problemu.
2. Robiłeś tak jak w FAQ?
3. Tak.

#171328  autor: roberth88
 07 kwie 2007, 10:30
Robilem juz roznymi sposobami i nie dzialalo. Zrobilem teraz tak jak w FAQ i znalazlo i zainstalowalo niby.Potem wyskoczylo pozniej okno z napisem "mobile phonetools will not function correcty without a mobile device installed.Do you want to install one now?" i dalem tak to szuka na nowo i nic.Dalem nie to otworzyl sie program i jest taka ikonka "not modem instaled". :/

Mam oryginalnego windowsa Xp home ze wszystkimi sciagnietemy service packami.
W menadzerze urzadzen jest zainstalowany modem "motorola usb" port com 3 data:2006-12-08 sterownika wersja 1.6.0.0. i jeszcze kontroler magazynu masowego jest ! czyli nie dziala albo cos.

#171415  autor: Fenio
 07 kwie 2007, 14:09
Odinstaluj program, reset, zainstaluj go ponownie, podepnij telefon, powinien włączyć się kreator dodawania nowego sprzętu przez który zainstaluj sterowniki do modemu, włącz program. Powinno działać.

#171518  autor: roberth88
 07 kwie 2007, 18:15
Kurcze... Nie dziala cos... Bo juz sterowniki do telefonu sa w komputerze i nawet jak usuwam modem motoroli z menadzera to i tak juz kreator sie nie pokazuje,tylko same sie instaluja. :/

Moze jakis inny posmyl?
Zainstalowac Motorola_Handset_USB_Driver?

#171523  autor: Fenio
 07 kwie 2007, 18:54
Pamiętaj że sprzęt pod USB nie może być wpięty jeśli nie ma do niego zainstalowanych sterowników. Może wpiołeś go przed instalacją programu, kreator wykrył go jako nieznane urządzenie z opcją nie instalowania więcej tego sprzętu ?

#171609  autor: roberth88
 07 kwie 2007, 23:04
Wydaje mi sie,ze jest zainstalowane wszystko. Motorola modem jest i tam we wlasciwosciach jest motorola v980.Ciezka sprawa :(. nie mam pomyslu

#171622  autor: Fenio
 07 kwie 2007, 23:42
A jakiej wersji Phone Tools używasz ? Ja mam 4.3.6 i zero problemów.

#171632  autor: roberth88
 08 kwie 2007, 00:22
Mam wersje 3.2.3.Taka znalazlem w internecie,a plytke mam peknieta oryginalna. I nie mam mozliwe ze dobrego programu i dobrych sterownikow. :(

A instaluje juz druga noc ten program co chwile i mam juz dosc,nie wiem co jest grane.Mam modemy motorlola o uniwerslany na porcie 3 nie dziala.

#171642  autor: roberth88
 08 kwie 2007, 07:52
Ok.Juz pobieram. Mam karte 512 w telefonie i chce ja w pelni wykorzystac.Ogolnie z telefonu jestem zadowolony.Mam nadzieje,ze program bedzie dzialac.Zaraz dam znac jak sie pobierze i zainstaluje. :) Dziekuje bardzo za link

[ Dodano: 2007-04-08, 08:27 ]
Ok.Odinstalowalem program i zainstalowalem nowy(ten od pana) i wykrylo telefon i modem motorola samo zainstalowalo i uruchomilem komputer na nowo. Uruchomilem program i wybralem kabel usb i podlaczylem telefon. Wyskoczylo zebym wybral modem (byl motoroli i standardowy i agere systems ac 97 modem).Wybralem motorola i potem motorole v980 i wlaczyl sie program i pokazala ikonka Mobile not connected.

To jest chyba cos nie tak z tymi modemami bo wszystkie sa na porcie nr 3 i moze tu cos jest nie tak.Jakis konflikt albo cos. Hmmm...

Znalazlem cos takiego gdzies:
3.Po poprawnym zainstalowaniu sterowników Windows powinien wykrywać nasz telefon jako "Motorola USB Modem".By sprawdzić poprawność komunikacji pomiędzy telefonem a komputerem wchodzimy do Menedżera Urządzeń, prawoklik na Motorola USB Modem i właściwości, wchodzimy w zakładkę Diagnostyka i klikamy na kwerenda Modemu.Jeżeli komunikacja pomiędzy telefonem a PC jest poprawna powinny się wyświetlić w okienku komendy AT(screen poniżej).

Obrazek

u mnie ta komunikacja ni wyswietla sie.

Apropo ten kabel co mam pod usb to masz tez wejscie do ladowania.

[ Dodano: 2007-04-09, 13:23 ]
OK.
Zrobilem formata i jak narazie to dziala :)