• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #170970  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 09:54
Witam serdecznie!
czy jest ktos kto obiektywnie moglby mi pomoc w wyborze dostawcy internetowego?
mieszkam w warszawie na bielanach, do tej pory mialem orange standard - zenada - 500mb limitu, wlasnie konczy mi sie umowa i ja wypowiedzialem..
problem jest tego typu ze nie posiadam telefonu stacjonarnego wiec neo odpada..
jakies sugestie?

pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 17:23 przez piotrek_l, łącznie zmieniany 1 raz.

#170978  autor: dawid69
 06 kwie 2007, 10:09
radiowka?? napewno w twojej okolicy sa dostawcy ktorzy oferuja swoje uslugi droga radiowa, to chyba bylo by najlepsze rozwiazanie ewentualnie iplus w miejscowosci w ktorej mieszkasz chyba nie bylo by problemow z zasiegiem

#170980  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 10:14
jezeli chodzi o iplusa to praktycznie to samo co orange standard, ceny podobne..uzywalem do tej pory telefonu 3g jako modemu,jakbym chcial modem to cyrograf na 24miesiace :/
a przy tego typu rozwiazaniu czesto zrywa polaczenie i to niezaleznie czy korzysta sie z modemu czy telefonu jako modemu...
powiem szczerze ze nigdy nie mialem do czynienia z radiowkami...zalezy mi na dobrym transferze i bez limitow...

#170983  autor: dawid69
 06 kwie 2007, 10:19
no to mozesz sprobowac z radiowka u mnie jedna z firm oferuje darmowy miesiac w ktorym mozesz sprawdzic czy wszystko ci odpowiada, ale musisz zakupic caly sprzet do podlaczenia neta, koledzy którzy maja radiowke nie narzekaj brak limitow i przyzwoita predkosc, ale problem moze byc wtedy gdy duzo ludzi korzysta z neat w tym samym czasie i cos sciaga wtedy moga byc problemy;/

#170985  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 10:21
a jakie sa transfery przy radiowce? i jaki to sprzet i ile kosztuje? mniej wiecej? ;)

#170989  autor: dawid69
 06 kwie 2007, 10:28
co do transferow to roznie zalezy od dostawcy cos okolo 1000 kb/s i troche mniej w druga strone bynajmniej u mnie tak jest , a co do cen to cos okolo 200 zł

#170991  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 10:40
to jeszcze nie jest tak tragicznie..a faktycznie przy sciaganiu danych jaki transfer osiagasz?i jeszcze jedno czy transfer jest w jakims stopniu zalezny od pogody??

#171003  autor: dawid69
 06 kwie 2007, 11:18
ja nie mam radiowki, moi koledzy ja maja, ale orjentuje sie jak to mniej wiecej wyglada , co do transferu to zalezy z kad sciagasz ale napewno nie jest maly tak jak wczesniej pisalem utrzymuje sie w granicach 800 kb/s (zależnie jak z iloscia ludzi na necie), co do pogody moj kuzyn mieszka od nadajnika ponad 1 km, w sloneczny cieply dzien jest duzo lepszy transfer niz w dzien pochmurny, w mojej okolicy ludzie nie narzekaj na zmiane transferu bo sa w dosc bliskiej odleglosci od nadajnikow , na tym forum jest wielu ludzi kturzy posiadaja taki internet niech oni sie wypowiedza,

#171008  autor: piotrek_l
 06 kwie 2007, 11:30
ok, dzieki za info

pozdrawiam