• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 23 z 318
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 318

#167773  autor: szymon24
 29 mar 2007, 09:46
hmm, to ja jeszcze malo wiem :P czyli jak mam abonament
60zl - 120min to ile mam ofert 1 ?

#167779  autor: rafcyk
 29 mar 2007, 10:15
szymon24, masz 3 oferty uniwersalne po 40min

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#167780  autor: aga
 29 mar 2007, 10:15
Dla stałych abonentów zawsze są zniżki na abonament (50% w ofercie bez telefonu i chyba 30% z telefonem).
120 minut to są 3 oferty uniwersalne (3x40 minut). Poza tym nie musisz zostać przy takim zestawieniu, tylko możesz dopasować taryfę do swoich potrzeb (np. 2xuniwersalna i 1xtaniej w sieci).

#167838  autor: Dideq
 29 mar 2007, 13:45
aga pisze:Poza tym nie musisz zostać przy takim zestawieniu, tylko możesz dopasować taryfę do swoich potrzeb (np. 2xuniwersalna i 1xtaniej w sieci).
Ale może się to wiązac z utrata zniżki jeśli takowa jest. :/
aga pisze:Dla stałych abonentów zawsze są zniżki na abonament (50% w ofercie bez telefonu i chyba 30% z telefonem)
Dla tych z telefonem chyba jest 33% dokładnie, np. zamiast 60 za 2 oferty, jest 40,20 PLN, ale przynajmniej na cąły okres trwania umowy. :mrgreen:

#167854  autor: Kamil23
 29 mar 2007, 14:15
Dideq pisze: Ale może się to wiązac z utrata zniżki jeśli takowa jest. :/
Nie traci sie zadnych znizek jak zmieniasz sobie pakiety w ciagu 60 dni od podpisania aneksu.

Ma Pan możliwość dopasowywać zestawy do swoich potrzeb i dokonać
bezpłatnej zmiany Ofert uniwersalnych na inne w okresie 60 dni licząc od
dnia zawarcia aneksu.

Upust na Ofertę zostanie zachowany w przypadku zmiany Oferty Uniwersalnej
na Ofertę Taniej w sieci lub Ofertę Multimedialną.

Ma Pan również możliwość zamiany Oferty Uniwersalnej na Ofertę z
Przyjacielem z zachowaniem upustu (promocja dotyczy skorzystania z minimum
3 Ofert Uniwersalnych).

Jest to tresc ofert jaka dostałem meilem od ery.

#167868  autor: aga
 29 mar 2007, 15:06
Dideq pisze:Ale może się to wiązac z utrata zniżki jeśli takowa jest.
Nie, jeśli zmieni się w ciągu 2 miesięcy:
Kod: Zaznacz cały
Każdy pakiet składa się z Ofert uniwersalnych, czyli 40 minut wymiennych na 160 SMS-ów do wykorzystania na połączenia do wszystkich sieci krajowych. W ciągu 60 dni każde 40 minut możesz zamienić na:
- 100 minut do sieci Era i na numery stacjonarne wymienne na 400 SMS-ów, czyli Ofertę Taniej w sieci.
- Bezpłatne SMS-y i MMS-y do sieci Era i na e-mail, czyli Ofertę multimedialną.
- Bezpłatne połączenia na wybrany numer Era lub stacjonarny, czyli Ofertę z przyjacielem.
Poza tym jak ktoś przedłuża umowę, to z reguły wie ile i jakie połączenia wykonuje, więc ofertę można już dopasować przy podpisywaniu aneksu.

#167921  autor: _DoMeL_
 29 mar 2007, 16:53
Byłem dzisiaj w Erze w celu przedłużenia abo (mam do 13 kwietnia) i z ciekawości zapytałem o nową ofertę, która ponoć ma wejść od 2 kwietnia.

Oczywiście konkretów nie dowiedziałem się żadnych, ale przemiły pan poinformował mnie, że najlepiej poczekać do przyszłego tygodnia, bo może będzie coś nowego z okazji zbliżających się świąt.

Już nie wspomnę, jak w/w pan objechał Playa, gdy wspomniałem o odpowiedzi operatorów na nowego konkurenta na rynku. Póki Play nie będzie miał mocnej pozycji na rynku, odzewu operatorów nie należy się spodziewać.

#168038  autor: inthend
 29 mar 2007, 21:28
aga pisze: Poza tym jak ktoś przedłuża umowę, to z reguły wie ile i jakie połączenia wykonuje, więc ofertę można już dopasować przy podpisywaniu aneksu.
przy przedłużaniu pani w punkcie ery poinformowała mnie że z reguły przedłużają na uniwersalne, a potem każdy sobie dostosowuje via i-boa czy poprzez konsultanta, powiedziała też że ona może to zrobić, ale .. na następny dzień a nie w dniu podpisania, także zrobiłem to sobie sam.

#168171  autor: SS.PawliK
 30 mar 2007, 12:25
_DoMeL_ pisze:Byłem dzisiaj w Erze w celu przedłużenia abo (mam do 13 kwietnia) i z ciekawości zapytałem o nową ofertę, która ponoć ma wejść od 2 kwietnia.

Oczywiście konkretów nie dowiedziałem się żadnych, ale przemiły pan poinformował mnie, że najlepiej poczekać do przyszłego tygodnia, bo może będzie coś nowego z okazji zbliżających się świąt.

Już nie wspomnę, jak w/w pan objechał Playa, gdy wspomniałem o odpowiedzi operatorów na nowego konkurenta na rynku. Póki Play nie będzie miał mocnej pozycji na rynku, odzewu operatorów nie należy się spodziewać.
A co oni mogą dać? Hmm 100 lub 1000min tak jak w karnawale + to co jest teraz albo tak jak w ostatnie święta abonament za 10zł przez 10 miechów i dalej po staremu - to już coś:) Jak tak nie dadzą to raczej nie należy się spodziewać rewolucji, przecież koleś z którym gadałeś ma racje, PLAY będzie może silny za 2 lata:)...

--
Pozdrawiam: SS.PawliK -->> ERA RULLEZ <<--

[Alcatel Ot320]->[Siemens cf62]->[nokia 3310]->[Siemens c55]->[sagem myx-7]->[sagem my301x]->[SE D750i] --> w planach N-series lub SE W-series :P

#168376  autor: Radezz
 30 mar 2007, 23:31
Z tego co wiem to dla przedluzajacych umowe to nic pewnie sie nie zmieni. Jedynie jesli bedziemy miec szczescie to moga co najwyzej potaniec aparaty, ale tez bym nie liczyl na jakas drastyczna obnizke. Oferta zmieni sie dla nowych, aparaty beda tansze ale tylko te ktorych sie chca pozbyc z magazynu.

Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 3310 -> Nokia 3330 -> Nokia 6210 -> Nokia 6020 -> Nokia 6288 -> Nokia 6300 -> Nokia E71

#169136  autor: szymon24
 02 kwie 2007, 00:55
Przedłużyli oferte dla nowych do 10.04.07 :x

[ Dodano: 2007-04-02, 21:29 ]
Dzisiaj przedluzylem umowe z Era.
200min do Ery + 80min reszta swiata za 72zl + SE k750i za 1zl.
Myslicie ze zrobilem dobry deal :P ?

#170494  autor: Wąglik
 05 kwie 2007, 13:31
Moja opinia o Erze na dzień dzisiejszy: ERA TO TOTALNY SYF!

Poszedłem sobie dziś do autoryzowanego przedstawiciela ery, by wymienić kartę sim na nową... (bo nie mogłem uruchomić usługi doładowania z abonamentu na starej)
Pytam czy jest możliwość.
Oczywiście.
Poprosili o nr telefonu, podałem i... już nie ma możliwości (jak by to miało znaczenie)

Ciekawe jaki był powod, może mają tam w kompie adnotację, że raczej skłaniam się ku rozwiązaniu umowy... a może przez to, że polecenie zapłaty zostało odrzucone, bo za późno kase na konto wpłaciłem.

Nazamawiałem sobie nagród z programu Premia i zwijam manatki....
Już nie wspomnę o ofercie, którą dostałem po 4 latach z erą.... i może nie będę wspominał, bo żałość serce ściska...;(
Do tego syfiasty zasięg w pomieszczeniach, który zamiast się przez te 4 lata poprawiać słabł i słabł i już go prawie nie ma...

ŻEGNAJ WIELKA POMYSŁOWA PTC!

A i jeszcze pytanie:
Umowa konczy mi się 21 maja czyli 21 kwietnia powinienem iść i wymówić. A czy mogę powiedzmy już dziś wysłać wymówienie listem poleconym do ery wniosek o rozwiązanie umowy z dniem 21 maja by już później nie zawracać sobie głowy??

#170520  autor: aga
 05 kwie 2007, 13:59
dr_martin pisze:A i jeszcze pytanie:
Umowa konczy mi się 21 maja czyli 21 kwietnia powinienem iść i wymówić. A czy mogę powiedzmy już dziś wysłać wymówienie listem poleconym do ery wniosek o rozwiązanie umowy z dniem 21 maja by już później nie zawracać sobie głowy??
Pewnie, że możesz. Potem gdyby ci się coś odmieniło, to będziesz mógł jeszcze wycofać wypowiedzenie.

#170533  autor: Wąglik
 05 kwie 2007, 14:10
aga pisze:
dr_martin pisze:A i jeszcze pytanie:
Pewnie, że możesz. Potem gdyby ci się coś odmieniło, to będziesz mógł jeszcze wycofać wypowiedzenie.
Nie odmieni raczej:)
2 lata temu za 35 zł dostałem 70 minut i jeszcze SE T630 za chyba 49zł, teraz musiałbym płacić 15zł za 40 minut bez telefonu lub 30zł za 40 minut z telefonem ( a zaproponowali mi takie co na allegro legalnie chodzą po 100-200zł) To jak sobie podliczyłem abonament przez 24 miechy to na prawdę opłacało by się tel z allegro i umowa bez telefonu.... A po kiego grzyba mi taka umowa (chyba by rozmawiać na siłę)..

Wziąłem zetafona i jest git... szczególnie, że teraz jakoś mniej rozmawiam niż kiedyś przez telefon

Dzięki za info, biorę się za pisanie wypowiedzenia..
A jest możliwość, że jak dostaną wypowiedzenie pocztą (jak w nim napiszę dlaczego wypowiadam) to dopiero zaczną "walczyć" o mnie bym wycofał?:P

#170539  autor: Kamil23
 05 kwie 2007, 14:22
Tylko to musisz napisac na rozwiazanie umowy:

Imie, nazwisko, adres data

Do PTC ERA

ZWRACAM SIĘ Z PROŚBĄ O ROZWIĄZANIE UMOWY O ŚWIADCZENIE USŁUG TELEKOMUNIKACYJNYCH NA MOIM NUMERZE TELEFONU xxxxxxxxx Z ZACHOWANIEM REGULAMINOWEGO OKRESU WYPOWIEDZENIA.

podpis

I nie musisz sie produkowac , dlaczego i po co , bo tak im to lata :)

Ja poszedłem do jakiegos salonu ery co mam za rogiem i babeczka wyslala mi faxem.

A jezeli chodzi o to czy beda walczyc o ciebie to szczerze mowiac nie bardzo.

#170545  autor: Wąglik
 05 kwie 2007, 14:33
Wg ery tak powinno wyglądać wypowiedzenie na odległość:
Witamy

Prosimy w tej sprawie wystosować do nas własnoręczne, napisane na kartce pismo, w którym powinno się znajdować:
- Imię i nazwisko osoby, na którą jest zarejestrowany telefon
- hasło abonenckie do tego numeru
- numer telefonu, którego sprawa dotyczy
- własnoręczny, czytelny podpis osoby, na którą zarejestrowany telefon, lub osoby upoważnionej notarialnie.

Należy zamieścić krótką informację o rozwiązaniu umowy a pismo prosimy wysłać listem poleconym na adres:
PTC sp. z.o.o.
Aleje Jerozolimskie 181
02-222 Warszawa

Nawiązując do Pana korespondencji miło nam poinformować, że Operator sieci Era przygotował dla Pana następujące propozycje do wyboru*:
No i się zaczynają propozycje... niestety cienkie jak gumka u majtek...;)

#170738  autor: Mel
 05 kwie 2007, 19:19
Jeśli będziesz wysyłał pocztą, wyślij na wszelki wypadek za potwierdzeniem odbioru.

#170977  autor: garo
 06 kwie 2007, 10:02
dr_martin pisze:Moja opinia o Erze na dzień dzisiejszy: ERA TO TOTALNY SYF!

Już nie wspomnę o ofercie, którą dostałem po 4 latach z erą.... i może nie będę wspominał, bo żałość serce ściska...;(

ŻEGNAJ WIELKA POMYSŁOWA PTC!
Też jestem w Erze 4 lata, mam kilka abo na swoim koncie (uzywam jednego a resztę żona, mama, babcia ale wszystkie abo są na mnie) i nie miałem dotychczas żadnych problemów

W listopadzie przedłużałem umowę i mam w abo za 70 pare złotych 360 min na 24 miesiące + te 600 do Ery przez 10 miesięcy
Trzeba się targować z nimi...

www.Symbianos.pl

#171038  autor: SS.PawliK
 06 kwie 2007, 12:55
Teraz ponoć mają nic nie dać w nowej ofercie od 11 kwietnia i ma tak być do 12 czerwca:(.. nie wiem co mam robić? w TT dużo płace a pchać się w abonament :(.... też mi się nie chce za bardzo:(.

[ Dodano: 2007-04-06, 22:06 ]
A mam jeszcze pytanie. W sklepie internetowym Ery można kupić abonament na 12 miesięcy, i jakie trzeba spełnic warunki? jestem studentem i nie pracuje czy moge to mieć, bo tam pisze coś o umowie o prace na stałe??

--
Pozdrawiam: SS.PawliK -->> ERA RULLEZ <<--

[Alcatel Ot320]->[Siemens cf62]->[nokia 3310]->[Siemens c55]->[sagem myx-7]->[sagem my301x]->[SE D750i] --> w planach N-series lub SE W-series :P

#171614  autor: Wąglik
 07 kwie 2007, 23:30
Czy jeśli konczy mi się umowa i przejdę chwilowo do TAK-TAKa, to jak sytuacja się trochę ustatkuję i zechcę przejść spowrotem do abonamentu to muszę płacić aktywację??

Czy coś stracę przez takie chwilowe przejście do TT (powiedzmy miesiąc- dwa) ? Np Era premia/ staż w sieci... coś innego? Proszę o szybką odp jak się ktoś orientuje
  • Strona 23 z 318
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 318
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23