• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#161971  autor: piwosz
 13 mar 2007, 18:25
simplus pisze:Jeżeli chodzi o te pliki .doc i .pdf to ile trwa (tak +-) otwarcie plikau 50kB (sformatowany tekst z małym obrazkiem)??
czy to ważne? pare - parenaście sekund, niewięcej :roll:
za to programem X-PLORE ze stajni lonely cat games otwarcie nawet kilkumegowego pliku doc bez obrazków zajmuje 1 sek(prawie wcale nie zajmuje to czasu...) tyle ze przeglada sie ich programem... ale za to literki przyzwoite ;)
simplus pisze:Jak może mi ktoś powiedzieć coś o tej aplikacji e-mail to proszę.
no działa ona w ten sposób, ze łaczy sie z Twoją skrzynką pocztową i pobiera nagłówki(nadawce oraz temat) jak chcesz jakąś wiadomośc cała przeczytac to pobierasz ją na telefon i odczytujesz, proste :P przydaje się do allegro jak coś sie tam licytuje ;) można się łączyc albo ręcznie, czyli samemu wejść w wiadomości > "TWOJA NAZWA SKRZYNKI" i po chwili telefon pyta czy się połączyć ze skrzynką jeśli tak, to poprosi Cie o hasło, potem spyta czy może to hasło zapisać(duże ułatwienie ale i ryzykowne) i jak się połączy to pobiera nagłówki;albo też można ustawić tak żeby co jakiś czas łączył się automatycznie i sam pobierał nagłówki(pojawia się wówczas @ tam gdzie ikonka sms na głównym ekranie, i napis "nowy e-mail" i odtwarza odpowiedni dźwięk) do tego wymagane jest zapisanie hasła.
simplus pisze:Aha odnośnie radia: A gdyby kupić słuchawki stereo z anteną to jest jakiś legalny program aby wgrać radio?
jako takiego radia analogowego nie wgrasz sobie programem, możesz za to wgrać sobie aplikacje jakąś odtwarzająca radia internetowe, ale kicha jest wtedy,same wady tego rozwiązania... 1 > słaba jakośc tego "radia" 2 > szybko MB lecą... 3 > bateria też ;)
simplus pisze:PS: ile mogą kosztowa kompatybilne, oryginalne Nokii słuchawki stereo ?
polecam słuchawki AD-41 + HS-23 do kupienia na allegro za około 80-90 pln. są w 100% kompatybilne :!: ale tylko z wbudowanym odtwarzaczem muzyki, z jukebox-em nie kuma czaczy, nie wszystkie przyciski działają... :roll:
simplus pisze:Czy w E50 można korzystać z transmisji wideo z OrangeWorld np. TVN24???
obawiam się ze nie, chyba że na EDGE można, ale niewiem... :roll:

:occasion5:

#170068  autor: MADMAX
 04 kwie 2007, 19:19
Tak sobie czytam i czytam... Dajcie no tu (proszę) jakiegoś zrzuta ekranu z E50 - chcę zobaczyć te miniaturowe literki na które tak większość narzeka... :D

Pozdrawiam

#170090  autor: piotrz
 04 kwie 2007, 19:46
zrzuta?? przecież rozmiar bedzie taki jak normalnie na innych modelach z qvga
trza tu zdjęcia 8)

#170172  autor: lookass
 04 kwie 2007, 21:51
piotrz pisze:zrzuta?? przecież rozmiar bedzie taki jak normalnie na innych modelach z qvga
trza tu zdjęcia 8)
nie koniecznie, choc fotki dam jutro jezeli jest potrzeba,
tu jest zrzuta:Obrazek
i teraz ta wyskokosc tej zrzuty = prawie dlugosci telefonu :D

#170175  autor: Lesiu_gda
 04 kwie 2007, 21:55
na zrzucie tego tak nie widac,ale w rzeczywistosci e50 naprawde mi mikroskopowe literki,szczegolnie dobrze mozna to zaobserwowac przy pisaniu np smsa.
Powiedzialbym ze moja n70 w porownaniu do e50 ma literki dla niedowidzacych :P (nie obrazajac nikogo oczywiscie).

#170272  autor: Bobb
 05 kwie 2007, 00:02
Lesiu_gda pisze:na zrzucie tego tak nie widac,ale w rzeczywistosci e50 naprawde mi mikroskopowe literki,szczegolnie dobrze mozna to zaobserwowac przy pisaniu np smsa.
Powiedzialbym ze moja n70 w porownaniu do e50 ma literki dla niedowidzacych :P (nie obrazajac nikogo oczywiscie).
To wszystko jest pojeciem wzglednym, tak samo jak glosnosc. Kazdy dysponuje innym "odbiornikiem". Dla jednego jest duze a dla drugiego male...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#170273  autor: piwosz
 05 kwie 2007, 00:12
najbardziej te "małe literki" przeszkadzają w kontaktach, przeczytać numer telefonu jadąc samochodem to dopiero wyzwanie :D reszta ok, w smsie też wielkość dobra. jak ktoś używa opery mobile to tam dopiero trzeba wytężyć wzrok... :evil:

#170958  autor: dechomenon
 06 kwie 2007, 08:33
piwosz te literki można zmienić bez większego problemu:P wiec nie upatrywał bym w tym wady telefonu

#178313  autor: karolzet
 28 kwie 2007, 19:21
Jeszcze nikt w tym temacie nie pisał jak jest z jakością odtwarzania plików mp3 :) Tak więc proszę o wypowiedzi i porównania z innymi modelami (na słuchawkach i na głośniku), czy jest lepiej niż w N70??

#178317  autor: lookass
 28 kwie 2007, 19:29
karolzet pisze:Jeszcze nikt w tym temacie nie pisał jak jest z jakością odtwarzania plików mp3 :) Tak więc proszę o wypowiedzi i porównania z innymi modelami (na słuchawkach i na głośniku), czy jest lepiej niż w N70??
Moim zdaniem lepiej to wypada ;) choc nie mam dwoch telefonow, ale mialem n70 i e50 wypada lepiej na sluchawkach i przez glosnik ;)

#178323  autor: karolzet
 28 kwie 2007, 20:00
To dobrze, że jest lepiej, bo głośnik z N70 gra gorzej niż w 6230i, na słuchawkach porównywalnie.

Próbował ktoś odtwarzać na E50 pełnomentrażowe filmy avi? Czytalem na forum symbianOS, że takie filmy się przycinaja :? - może ktoś to skomentować?

#178407  autor: piwosz
 29 kwie 2007, 02:59
karolzet pisze:Próbował ktoś odtwarzać na E50 pełnomentrażowe filmy avi? Czytalem na forum symbianOS, że takie filmy się przycinaja :? - może ktoś to skomentować?
no miałem na karcie kilka filmów pełnometrażowych w avi i na programie SmartMovie nic sie nie tnie nawet jak robimy duży skok do przodu lub do tyłu ;) a najlepszy program do konwersji na mniejszą rozdziałkę jest niewątpliwie(moim zdaniem) SmartMovie Converter takie filmy po "zmianie" zajmują około 110-160 MB ;)

#178456  autor: karolzet
 29 kwie 2007, 11:10
piwosz
A na jakich parametrach skompresowałeś te filmy (rozdzielczość bitrate, itp)

#178583  autor: piwosz
 29 kwie 2007, 15:03
karolzet pisze:piwosz
A na jakich parametrach skompresowałeś te filmy (rozdzielczość bitrate, itp)
nie bawilem sie zbytnio. Wybralem "optymalizacje do e50" (z listy) i juz :)

#178821  autor: karolzet
 30 kwie 2007, 14:21
Bo właśnie się dziwiłem, że ludzie tam marudzą jak przecież już na 6600 można było filmy oglądać.

#178822  autor: piotrz
 30 kwie 2007, 14:23
filmy nie są jakoś specjalnym obciążeniem dla procesora..

pamiętam sx1 mmi odtwarzał płynnie pełnometrażówke chyba nawet przy 70mhz...a nawet mniej chyba...

tu mamy wyświetlacz qvga, ale i procesor dużo lepszy. :-)

EDIT: tak, właśnie sprawdzałem. pełny ekran, Hi-way, jakość jest ok, 72mhz. bez najmniejszych przycięć. dopiero przy 48 się tnie. ale i tak na upartego można oglądać :P

#179011  autor: karolzet
 01 maja 2007, 10:18
To dobrze :)
Może ktoś napisać jakie są fizyczne wymiary wyświetlacza w E50? Jak się mają do wymiarów wyświetlacza z N70?

#179390  autor: Kazimierz55
 02 maja 2007, 12:54
witam,
Oto kilka pytan do przegl. www Nokii:
1. Czy otwiera filmy (youtube)?
2. Czy otwiera fleshe (reklamy, strona Heyah)?
3. Czy otwiera nowe okna (np. Powiekszone zdjecia na Allegro)?
4. Czy umozliwia otwieranie pdf-ow, doc-ow (np. Regulaminow ze stron operatorow)?
5. Czy jest opcja NIE sciagania obrazkow?

Czy E50 z Orange z wyłączonym Orange menu i wybranym temacie "Nokia" po wyłączeniu i włączeniu telefonu OM powróci?

#180817  autor: flite
 06 maja 2007, 23:36
Kazimierz55,
1. niestety nie otwiera ,sprawdzalem, nawet jesli by otwierala to bylby spory problem z przesylem danych, niestety buforowanie strasznie dlugo by trwalo
2. flashe niby otwiera wbudowana aplikacja do tego, ale mnie osobiscie to sie nie udalo, przegladarka tego tez nie potrafi
3.jak wejdziesz na linka to go otworzy, zawsze mozesz sie cofnac
4. otwiera pdf doc xml
5. jest taka mozliwosc, mozna wyswietlic wszystkie obrazki na stronie albo tylko wybrane.

Jeśli raz wyłączysz aktywny tryb gotowosci(orange menu) przy temacie nokii czy jakim kolwiek innym to tak zostanie po ponownym uruchumieniu tela
Ja to zrobilem jak tylko ja dostalem :)

karolzet ekran ma wymiary 4,2x3,2 cm do n70 nie porownam bo takowej nie mam,
Pozdrawiam

wszystko da się zrobić, trzeba tylko mieć rozum :P

#182950  autor: Fazzi
 13 maja 2007, 19:29
Czy któryś z użytkowników tej nokii korzysta może z poczty na gmail? Da się normalnie sprawdzać pocztę? W K750i wyświetla mi błąd (wymagane szyfrowane połączenie). Poczta z oneta i wp działa mi normalnie ale potrzebuję dostęp do gmaila :(
  • Strona 6 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6