• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#170782  autor: Kaczy
 05 kwie 2007, 21:21
Oskar pisze:ciekawi mnie jeszcze tylko co to jest ten interfejs użytkownika....
Mało kto wie co to jest. Jednak piszą o tym przy każdej naprawie :-D

...::: Made for loneliness :::...

#170814  autor: przemek910
 05 kwie 2007, 21:50
Kaczy pisze:Oskar napisał/a:
ciekawi mnie jeszcze tylko co to jest ten interfejs użytkownika....

Mało kto wie co to jest. Jednak piszą o tym przy każdej naprawie :-D
Ikonki chyba (te w stanie czuwania), przynajmniej tak opisują te ikonki niektóre strony o gsm :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#170832  autor: Oskar
 05 kwie 2007, 22:09
Raczej nie ikonki... nie naprawiali by mi menu z powodu wyłączającego się wyświetlacza :mrgreen:

#171000  autor: babeo
 06 kwie 2007, 11:10
Oskar pisze:interfejs użytkownika....
Dla mnie to joy :-D często w datasheet mianem "interfejsu" nazywane są rzeczy umozliwiające uzytkownikowi kontakt z urządzeniem i wprowadzanie swoich danych --> hehe nie wiedzialem jak to mądrze napisać po polskiemu :P

#171025  autor: Oskar
 06 kwie 2007, 12:06
No to może i jest ten joystick... :) ale nadal wydaje mi się dziwne żeby wyświetlacz wyłączał się po naciśnięciu klawiszy numerycznych a NAPRAWILI mi joystick(przy sterowaniu joystickiem wyświetlacz się o dziwo nie wyłączał) Więc sam nie wiem xD A zresztą chyba nie da się naprawić joysticka...tylko zawsze wymieniają na new jak coś nie gra...

#171027  autor: przemek910
 06 kwie 2007, 12:12
Kod: Zaznacz cały
W informatyce najczęściej jako interfejs użytkownika rozpatruje się część oprogramowania zajmującą się obsługą urządzeń wejścia/wyjścia przeznaczonych dla interakcji z użytkownikiem. W komputerach zwykle za obsługę większości funkcji interfejsu użytkownika odpowiada system operacyjny, który narzuca standaryzację wyglądu różnych aplikacji.
Może ten interfejs użyt. to jest po prostu soft?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...