• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#170106  autor: przemek910
 04 kwie 2007, 19:56
Mulder pisze:Ja wogóle nie widze sensu w tym temacie...
Nie ma się co dziwić, skoro sam piszesz nie na temat.
Spójrzcie na post tytułowy!

#170109  autor: b@sho
 04 kwie 2007, 19:58
blom poczekaj az play troche tego tortu dla siebie wyszarpie, umowi sie zreszta i zobaczysz jak bedzie pieknie :wink: skoro era jest taka cudonwa, orange be a plus tyz, to czemu maja porownywalna czesc rynku :wink: na kazdego przypada po 1/3 :wink:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#170112  autor: Vieslav
 04 kwie 2007, 19:59
Widze tytuł i mój post nie odbiega od tematu. Rozmowa zeszła na ceny połączeń, no to napisałem co wiedziałem. I wcale nie uważam, że ktoś robi ze mnie idiote.

#170117  autor: blom
 04 kwie 2007, 20:00
kin pisze:Nie ma się co dziwić, skoro sam piszesz nie na temat.
Spójrzcie na post tytułowy!
nie ma sensu Ci tłumaczyć...
b@sho pisze:blom poczekaj az play troche tego tortu dla siebie wyszarpie, umowi sie zreszta i zobaczysz jak bedzie pieknie :wink:
wielbiciel teorii spiskowych?
Mulder pisze:Widze tytuł i mój post nie odbiega od tematu. Rozmowa zeszła na ceny połączeń, no to napisałem co wiedziałem. I wcale nie uważam, że ktoś robi ze mnie idiote.
temat nikogo nie obraża - w żadnym wypadku - można go odebrać na 2 sposoby lub potraktować jak pytanie retoryczne...

#170123  autor: b@sho
 04 kwie 2007, 20:04
blom teorie spiskowe nie, ale znajmosc handlu jak najbardziej :wink:

#170128  autor: blom
 04 kwie 2007, 20:13
blom teorie spiskowe nie, ale znajmosc handlu jak najbardziej :wink:
skąd ja to znam - kupić tanio sprzedać 3 razy drożej z plakietką promocja - i pochwalić klienta że na super ceny się załapał....

#170135  autor: babeo
 04 kwie 2007, 20:21
blom pisze:skąd ja to znam - kupić tanio sprzedać 3 razy drożej z plakietką promocja - i pochwalić klienta że na super ceny się załapał....
Takie są prawa rynku i tak się robi. Life... Niestety...

A najgorsze jest to jak soebie uzmysłowimy kto za to płaci? Pan placi, Pani płaci - społeczeństwo 8)

#170140  autor: orB
 04 kwie 2007, 20:31
Tak się łatwo gada zmień sobie opa, zmień sobie opa. Ja mam np. prawie wszystkich znajomych w plusie i musze w tym ... siedzieć czy mi się podoba, czy nie. Bo co, przejde do TT i będę płacił jeszcze więcej pomimo, że TT ma o niebo lepszą ofertę. Paranoja.

#170160  autor: togom
 04 kwie 2007, 21:14
tepsaslave pisze:Ciekawi mnie co wymyśli TT :?: Oby tylko nie spaprali oferty.
nie martw się! nikt bardziej od Polkomtela nie spaprze oferty.

togom

#170178  autor: blom
 04 kwie 2007, 22:06
togom pisze:nie martw się! nikt bardziej od Polkomtela nie spaprze oferty.
zapomniałeś dodać: *Nie dotyczy Orange.

8)

#170185  autor: dechomenon
 04 kwie 2007, 22:11
bo teraz w zarządzie Polkomtela są panowie z Orange i Ci odetchnęli z ulgą ehhe tam dopiero interes zaczął się kręcić!

#170187  autor: Kaczy
 04 kwie 2007, 22:15
dechomenon pisze:o teraz w zarządzie Polkomtela są panowie z Orange i Ci odetchnęli z ulgą ehhe tam dopiero interes zaczął się kręcić!
A o ich głupich pomysłach nie wspomnę. Teraz jest taka biurokracja. Od piątku siedziałem i robiłem zestawienia. Oni mają chore pomysły.

...::: Made for loneliness :::...

#170208  autor: gomez1982
 04 kwie 2007, 22:35
blom a ja Ci powiem jak na to patrze.Jak byś założył jakiś interes też byś nie sprzedawał towaru po cenach producenta bo byś na tym nie zarobił.Cały biznes na tym polega żeby sprzedawać coś bądź oferować usługi za taką cenę żeby na tym zarobić.Nie podoba Ci się że z Ciebie zdzierają?To sprzedaj telefon wyrzuć kartę sim albo wypowiedz umowę i już nikt wg Ciebie nie będzie zdzierać.Tak samo zrób ze wszystkim co masz.Tak samo ma się rzecz do ubrań jakie nosisz?Wiesz jakie są ceny wyprodukowania takiego t-shirt'u?Bardzo niskie a kupujesz go za powiedzmy 10-20 zł.Wiesz ile na tym firmy zarabiają?Tak było,będzie i jest więc nie ma co rozpaczać.Jak byś miał biznes i byś sprzedawał też byś dał takie ceny żeby wyjść na prostą w miarę szybkim czasie a potem żeby wychodzić na plus.Operatorzy zrobią coś ze swoimi cennikami jeśli Play będzie dla nich konkurentem.A jak na razie nie jest i nie sądzę że w ciągu tego roku nim będzie.Nie przechodzenie minut,słaby roaming w przypadku pre-paid,zła jakość obsługi i można tak jeszcze długo a i nie wspomnę o tym że mają braki w telefonach i braku oferty dla firm.A to wszystko mają inne sieci i tym wyprzedzają Play.Jestem w Plusie wchodząc do Salonu Firmowego w Gdyni jestem zadowolony z obsługi i są ze mną na pan nawet jeśli to młodzi ludzi czasem nawet młodsi ode mnie.Tak więc cały czas będą Ciebie i nas wszystkich robić w bambuko i bogacić się dzięki nam.A przede wszystkim miej pretensje do swojego kraju i osób w nim rządzących, bo to oni ustanawiają takie prawo a firmy się muszą do tego ustosunkować.Dlaczego w Anglii do abonamentu masz telefon za free?Bo na to pozwala im prawo,dlaczego mają tak niskie minuty bo nie muszą aż takich sum odprowadzać do państwa.Spójrz na inne kraje i na to co w swoich państwach dofinansowują a teraz spójrz na Polskę i zobacz na co idą pieniądze.Na Świątynie opatrzności Bożej?Na podgrzewany chodnik przed kaplicą?To jest śmieszne.

#170287  autor: b@sho
 05 kwie 2007, 01:07
czepiacie sie orange to z niej zrezygnujcie :wink: dla mnie oni sa oplacalni, bo nawet play nie da mi 20gr za min :mrgreen: proste, a jak mi ma przepadac to dziekuje...

#170298  autor: blom
 05 kwie 2007, 07:10
gomez1982 pisze:blom a ja Ci powiem jak na to patrze.Jak byś założył jakiś interes też byś nie sprzedawał towaru po cenach producenta bo byś na tym nie zarobił.Cały biznes na tym polega żeby sprzedawać coś bądź oferować usługi za taką cenę żeby na tym zarobić.Nie podoba Ci się że z Ciebie zdzierają?To sprzedaj telefon wyrzuć kartę sim albo wypowiedz umowę i już nikt wg Ciebie nie będzie zdzierać.Tak samo zrób ze wszystkim co masz.Tak samo ma się rzecz do ubrań jakie nosisz?Wiesz jakie są ceny wyprodukowania takiego t-shirt'u?Bardzo niskie a kupujesz go za powiedzmy 10-20 zł.Wiesz ile na tym firmy zarabiają?Tak było,będzie i jest więc nie ma co rozpaczać.Jak byś miał biznes i byś sprzedawał też byś dał takie ceny żeby wyjść na prostą w miarę szybkim czasie a potem żeby wychodzić na plus.Operatorzy zrobią coś ze swoimi cennikami jeśli Play będzie dla nich konkurentem.A jak na razie nie jest i nie sądzę że w ciągu tego roku nim będzie.Nie przechodzenie minut,słaby roaming w przypadku pre-paid,zła jakość obsługi i można tak jeszcze długo a i nie wspomnę o tym że mają braki w telefonach i braku oferty dla firm.A to wszystko mają inne sieci i tym wyprzedzają Play.Jestem w Plusie wchodząc do Salonu Firmowego w Gdyni jestem zadowolony z obsługi i są ze mną na pan nawet jeśli to młodzi ludzi czasem nawet młodsi ode mnie.Tak więc cały czas będą Ciebie i nas wszystkich robić w bambuko i bogacić się dzięki nam.A przede wszystkim miej pretensje do swojego kraju i osób w nim rządzących, bo to oni ustanawiają takie prawo a firmy się muszą do tego ustosunkować.Dlaczego w Anglii do abonamentu masz telefon za free?Bo na to pozwala im prawo,dlaczego mają tak niskie minuty bo nie muszą aż takich sum odprowadzać do państwa.Spójrz na inne kraje i na to co w swoich państwach dofinansowują a teraz spójrz na Polskę i zobacz na co idą pieniądze.Na Świątynie opatrzności Bożej?Na podgrzewany chodnik przed kaplicą?To jest śmieszne.
1. Polska nie jest normalnym krajem.
2. Nikt Ci nie broni wyjazdu do pracy/na zawsze.
3. "Biznes to biznes"

#170308  autor: marektomek
 05 kwie 2007, 09:00
Wszyscy tylko jedno "nie podoba ci sie to wywal karte sim, zmień opa itd". Ludzie o czym jest ten temat? Byliście kiedyś za granicą? Może policzcie sobie to inaczej. Za godzine pracy w Polsce ile moge wydzwonić minut??? Za godzine pracy w Niemczech, Holadii, Anglii - ile tam moge wydzwonić minut???? My mamy tanio??? Zdzierają z nas ile sie da. Chory kraj i tyle. Zmień se opa, a na co? taki wybór że głowa boli, z internetem tak samo, zmienie se, z tp na tp chyba. Tak jest ze wszystkim w polsce, każda firma chce zarobic i to normalne, tylko nie rozumiem czemu tylko w Polsce chcą zarabiać zdzierając z klienta.

#170325  autor: gomez1982
 05 kwie 2007, 10:18
blom widzę że coś skumałeś ale nie do końca.Tak jak mówisz biznes to biznes i tak pozostanie a co do wyjazdu to jak chcesz to sam sobie jedź.Wszędzie będą z ciebie zdzierać.Nawet jak w Polsce coś by się zmieniło.
 #170353  autor: jahu
 05 kwie 2007, 11:10
Uwaga! Ponizsze tresci sa moimi prywatnymi, osobistymi przemysleniami na temat " Czy Opy robia z klientow idiotów? " - prosze odnosic sie jedynie do meritum sprawy :mrgreen:
Czy Operatorzy robią z Nas Klientów Idiotów???
Moim zdaniem kazdy powinien predzej sobie zadac pytanie "Czy daje z siebie robic idiote?"

I nie chodzi mi o to zeby sie teraz obrazac jeden na drugiego - raczej o to ze na problem mozna spojrzec inaczej. Co wcale nie znaczy ze nie mozna krytycznie oceniac reakcje cenowa i wprowadzane promocje wielkiej trojcy. Przygladajac sie chocby ankietom na telepolis ryzykuje stwierdzeniem ze ogolnie ocena oferty Play'a prezentuje sie powyzej sredniej - poprostu wyroznia sie i tyle. Nie wnikam tutaj w problemy z dostepnoscia uslug, problemami z przenoszeniem numerow itd.. Ja to klade na "wiek dzieciecy" Play'a. Cennikowe .49- za min w porownaniu z innymi ofertami (pierwszy rzut oka na oferte prepaid innych op'ow: 80, 78 gr roznica kolosalna) zwlaszcza prepaidowymi to nie jest cos obok czego Kowalski przejdzie obojetnie - a op - owszem, ma inne cele ;P (Nie kwestionuje innych stawek, pakietow itd kazda oferta ma w tej kwestii rozne "plusy")
Dla nich to biznes - a klient pozyskany, szczegolnie na umowe to stale zrodlo dochodu - utrzymaniem go przy sobie zajmiemy sie jak zacznie sie konczyc umowa Zreszta nie dawno byl chyba nawet art o zmiennosci polakow co wiadczy o polityce - byle pozyskac ciekawe bylo porownanie do dziurawego wiadra - byle wiecej wlac niz sie wylalo..

Skoro opy maja duza baze klientow to nie musza sie starac jak PLAY zdobywac rynek i doslownie wydzierac sobie kawalek tortu. Nawet jesli straca troche klientow to nie to samo co w przypadku Play'a - tu jest wrecz zyc albo nie zyc dla projektu jakby nie bylo biznesowego.
Niestety dla klientow obecnej 3 dopiero wyrazna migracja klientow, spadek ilosci nowopozyskanych zmotywuje do wiekszej konkurencyjnosci - poki "mozgi" nie dostana do lapek takich danych nic nie ruszy - no bo poco - zarabiaja przeciez nie?
Tak wiec pytanie moje wydaje sie mi bardziej zasadne - zyjemy w wolnym kraju jak pisali przedmowcy nikt nie zmusza do danej oferty - glosuj rekami nogami i swoim portfelem i przenos numer - tak napisze kazdemu.

P.s. I nie chodzi mi tu o zwykle rzucenie sie na oferte Play'a tylko dzialanie z rozmyslem - przenalizowanie wlasnych potrzeb zwiazanych polaczeniami/sms i inymi uslugami oferowanymi przez operatorow. Mysle ze wtedy nikt nie bedzie sie czul robiony za idote i co najwazniejsze nie bedzie gluptasem :-)
Ach i przypomne sukces Heyah - w mej ocenie wzorcowy przyklad braku reakcji pozostalych graczy dzieki czemu Heyah w miare latwo zdobyla calkiem mocna pozycje w prepaidach. Osobiscie nei mam nic przeciwko kolejnej takeij wpadce - 4 operator mi sie bardzo podoba - wieksza konkurencja :D

#170358  autor: JacekS
 05 kwie 2007, 11:15
No tak ale wiecie ze czesto ludzie nie wiedza co maja, wzieli kiedys telefon i tak nadal korzystaja z jakis starych taryf nie widzac nawet ze jest cos nowego ( sa tacy serio)

[ Dodano: 2007-04-05, 13:18 ]
gomez1982 pisze:Dlaczego w Anglii do abonamentu masz telefon za free?Bo na to pozwala im prawo,dlaczego mają tak niskie minuty bo nie muszą aż takich sum odprowadzać do państwa
Sony Ericsson K880i za darmo, abonament 35 funtow miesiecznie, 800 minut do wszystkich ( miesiecznie), 200 smsow do wszystkich ( miesiecznie), umowa na 18 miesiecy

#170367  autor: gomez1982
 05 kwie 2007, 11:30
jacenty tak jak mówiłem mają inne prawo telekomunikacyjne oraz inne prawo dla rynku oraz inne podatki itp.I teraz czysta kalkulacja za 7 godzin najniższej stawki płacowej masz 800 minut.A u nas ile by trzeba było harować na taki abonament za najniższą stawkę?Z pół miesiąca jak nie więcej.Więc póki u nas się w tym aspekcie nic nie zmieni nie mamy o czym gadać czy operatorzy robią z nas idiotów.Bo to nie ma sensu oni muszą dzięki nam zarobić,spłacić kredyty itp.