- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Da się przez NSU po uprzedniej zmianie Product Code na 6288 za pomocą NSS - wtedy wgrasz niebrandowany soft od 6288. Polecałbym jednak Phoenixa. Wszystkie opisy znajdziesz tu na forum, a nawet w tym wątku na wcześniejszych stronach.estor pisze:no ale to tylko przez phoenix sie da ?
Tak, w 5.92 z Orange te problemy występowały u wszystkich, albo przynajmniej u zdecydowanej większości. Problemy te występowały po jakiejkolwiek zmianie w ustawieniach MMS. Jesli przywrócilismy ustawienia fabryczne i nic nie zmienialismy w ustawieniach MMS, to wszystko dzialalo OK.estor pisze:ale wszyscy maja takie problem w tym sofcie
Tak.estor pisze:i czy 6.10 już napewno ma to poprawione ?

Moderator Globalny forum Android.com.pl
Zajrzyj do instrukcji obsługi. Jest to PTT (Push To Talk), w Nokii zwane N.I.M. (Naciśnij i Mów). W niebrandowanych softach 6280 ta opcja była już od pierwszej wersji oprogramowania, tak więc to nie jest nowość 6.10...estor pisze:tez macie dodatkowa opcje cos w stylu dwóch telefoników ( jakby krótkofalówka _)
skoro masz brand Orange to musisz miec OrangeMenu sprawdz jaka masz opcje w w ustawinia-->wyswieltacz-->ustawienia trybu gotowosci-->zobacz co masz na pierwszej pozycji/ OrangeHomeScreen czy Mój Aktywny Tryb Gotowosci/estor pisze:mam pytanie, mam powitanie z orange, tematy z orange , ale nie mam orange menu (kórego i tka nie używałem ale .. ) nie widzę opcji do jej włączenia, czy może być to przyczyna późniejszych problemów na wypadek korzystania z gwarancji ?
NOKIA Connecting People NOKIA 808 PureView_64GB & x230 

Niekoniecznie.esox pisze:skoro masz brand Orange to musisz miec OrangeMenu sprawdz jaka masz opcje w w ustawinia-->wyswieltacz-->ustawienia trybu gotowosci-->zobacz co masz na pierwszej pozycji/ OrangeHomeScreen czy Mój Aktywny Tryb Gotowosci/estor pisze:mam pytanie, mam powitanie z orange, tematy z orange , ale nie mam orange menu (kórego i tka nie używałem ale .. ) nie widzę opcji do jej włączenia, czy może być to przyczyna późniejszych problemów na wypadek korzystania z gwarancji ?

Żeby mieć ikonki Orange'a i logo startowe wystarczy wgrać sam motyw Orange, który wrzucony jest na karcie dostarczonej z Nokią... Dziwne tylko to, że motyw taki jest na karcie z telefonem BRANDOWANYM przez Orange, a więc fonik powinien mieć Orange Menu. Możliwe, że ktoś po prostu wrzucił niebrandowanego softa i wgrał motyw Orange, lub też jest to oryginalna niebrandowana Nokia z kartą z brandowanej...

Masz simlocka? Jeśli tak to jest brandowana, ze zmienionym softem.

Hmmm, dziwne... Czyli masz nową Nokię z salonu Orange i bez Orange Menu... A jaką masz wersję softu? Kiedy kupowałeś tel.? Może Orange już nie wrzuca do nich Menu, ale to mało prawdopodobne...estor pisze:mam sim w orange z salonu
i nie moge znaleźć nigdzie tego ornage menu
mam sobie tym zawracać głowę. ?
pytam tylko dla tego że jestem przezorny nie chciałbym takiej
sytuacji w której moja gwarancja w związku z tym bedzię nieważna
chyba sie źle zrozumieliśmy , miałem przedtem soft 5.92 i było menu.
też zrobiłem upgrade do 61.0 bo miałem problem z mms i nie mam tego juz . mimo ze jest np wstawka orange , temat orage itp to nie mam orange menu albo jestem takie osiło ze nie mogę tego ustawić
sp. czy nokia zapomniała o takimi czymś jak lista odtwarzania nie można tego edytować tylko leci wszystko z danego katalog u ?
też zrobiłem upgrade do 61.0 bo miałem problem z mms i nie mam tego juz . mimo ze jest np wstawka orange , temat orage itp to nie mam orange menu albo jestem takie osiło ze nie mogę tego ustawić

sp. czy nokia zapomniała o takimi czymś jak lista odtwarzania nie można tego edytować tylko leci wszystko z danego katalog u ?
Upgrade robiłeś sam? Jeśli tak, to po prostu wgrałeś czysty soft. Jeśli chcesz z powrotem Orange Menu to wgraj soft z Product Code, który masz pod baterią...
Jeśli robiłeś samodzielnie upgrade to niestety straciłeś gwarancję... Sprawdzić można to po tym, że w karcie nie będziesz miał wpisanego upgrade'u, tak jak by to zrobił serwis... Nie uda się ściemnić, że już kupiłeś fona z nowym softem, bo łatwo się to sprawdzi po dacie zakupu. Zresztą aktualnie chyba wszystkie 6280 dostępne u opów mają 5.92.
PS. Animacje Orange i ikonki wgrały się z oryginalnej kart pamięci. Możesz je wywalić po prostu zmieniając motyw na każdy inny.
PS2. Niestety ale lista jest do du*y... Nie da się jej edytować. To największa wada wbudowanego playera...
Jeśli robiłeś samodzielnie upgrade to niestety straciłeś gwarancję... Sprawdzić można to po tym, że w karcie nie będziesz miał wpisanego upgrade'u, tak jak by to zrobił serwis... Nie uda się ściemnić, że już kupiłeś fona z nowym softem, bo łatwo się to sprawdzi po dacie zakupu. Zresztą aktualnie chyba wszystkie 6280 dostępne u opów mają 5.92.
PS. Animacje Orange i ikonki wgrały się z oryginalnej kart pamięci. Możesz je wywalić po prostu zmieniając motyw na każdy inny.
PS2. Niestety ale lista jest do du*y... Nie da się jej edytować. To największa wada wbudowanego playera...

Niestety. Można tylko nadpisać soft lub wgrać nowszy. Starszego się nie da...estor pisze:rozumiem ze możliwości cofnięcia softu nie ma w tył ?
Tak.estor pisze:czy dogranie softu po produkt kode to też zabieg przez phoenix .
Hmm, jeśli masz odwagę to spróbuj samodzielnie wgrać soft Phoenixem, tylko zapoznaj się dokładnie z opisem na tym forum. Jeśli zdarzyło by Ci się tak, że telefon padłby podczas flashowania (co jest bardzo mało prawdopodobne, jeśli w 100% zastosujesz się do opisu) to zawsze możesz później skorzystać z metody "Dead phone USB flashing", która postawi telefon.estor pisze:Bo jak tego sam nie robiłem tylko w komisie mi to zrobili .
Troszkę odwagi i silnej woli a na pewno Ci się to uda.

Właśnie zaktualizowałem moją nokię 6280 przez NSU.
NSU - v. 1.3.60pl
Nokia 5.92 -> 6.10
Nie stracił żadnych danych, wymagał podłaczenia ładowarki.
Nie przestawił profilu ani dzwonków.
W zasadzie nie widzę różnicy. (poza tym że wpisując *#92702689#
nie pokazuje żadnej informacji o telefonie - nr seryjny, data prod są wykreskowane -----)
Acha tel. z ERY.
Jak kupiłem to miałem v.3.81 ale w serwisie wgrali 5.92
Pozdrawiam
NSU - v. 1.3.60pl
Nokia 5.92 -> 6.10
Nie stracił żadnych danych, wymagał podłaczenia ładowarki.
Nie przestawił profilu ani dzwonków.
W zasadzie nie widzę różnicy. (poza tym że wpisując *#92702689#
nie pokazuje żadnej informacji o telefonie - nr seryjny, data prod są wykreskowane -----)
Acha tel. z ERY.
Jak kupiłem to miałem v.3.81 ale w serwisie wgrali 5.92
Pozdrawiam
Tak jak pisałem.
Podpiąłem pod kabelek, wykrył 6280 (a nie jak wcześniejszy 1.3.40 - 6288)
szukał i nie znalazł aktualizaccji.
Dałem PONÓW i znalazł 6.10 , aktulizował długo.
Po ponownym podłaczeniu NSU 1.3.60 wykrył jako 6280 v.6.10
i pytał sie czy chcę jeszcze raz aktualizowac z 6.10 na 6.10.
podziekowałem
))
Podpiąłem pod kabelek, wykrył 6280 (a nie jak wcześniejszy 1.3.40 - 6288)
szukał i nie znalazł aktualizaccji.
Dałem PONÓW i znalazł 6.10 , aktulizował długo.
Po ponownym podłaczeniu NSU 1.3.60 wykrył jako 6280 v.6.10
i pytał sie czy chcę jeszcze raz aktualizowac z 6.10 na 6.10.
podziekowałem