• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #168633  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 18:40
Witam! Mam problem, a mianowicie kupiłam dziś tel. SE K610i, troche się
pobawiłam, i w pewnym momencie-w trakcie wysłania smsa zawiesił się i wyskoczył
biały ekran. Pomyślałam, że pewnie tel. się rozładował i podłączyłam
do ładowania ale cały czas jest biały ekran i nie ma wskaźnika
ładowania bateri a z tego co czytałam wskaźnik powinien wyskoczyć po 30 min. od
momentu podłączenia. Dodam, że jak mi wyskoczył ten ekran, to nie
mogłam tel. wyłączyć musiałam baterie wyjąć, żeby zgasł. A jak
włączyłam - jeszcze zanim podłączyłam do ładowania to też był biały ekran ale
wyłączyć się już nie dało Bardzo prodże o odpowiedź, co mogło się
stać? Czy padło oprogramowanie? Cały czas się ładuje, ale wskaźnika
baterii jak nie było tak nie ma... I jeszcze najgorze jest to, że niewiadomo,
czy on się całkowicie rozładował?, bo tak jak pisałam wyżej - w
trakcie testowania, podczas wysyłania smsa zawiesił się i zaraz pojawił się
biały ekran, który cały czas się utrzymuje :(
Bardzo proszę o poradę i wskazówki, co w związku z tym problemem
czynić? :(

Zapoznaj się z zasadami tytułowania postów i zamieszczaj je w odpowiednim dziale.
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2007, 12:05 przez Agnesik, łącznie zmieniany 1 raz.

Agnesik

#168634  autor: Rogal
 31 mar 2007, 18:46
Co mogło się stać? prawdopodobnie padło oprogramowanie, gdzie go kupiłaś? jest na gwarancji?

#168635  autor: przemek910
 31 mar 2007, 18:51
To raczej soft.
Masz kabel USB, który był dołączony w zestawie?
Mozna by zaktualizowac soft poprzez SEUS'a.
Ale pewniej jest oddać na gwarancji do serwisu...

P.S. Temat w złym dziale i źle nazwany.

#168636  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 18:58
Kupowany był w salonie plusa, ale leżał nienaruszony od 02.03.2007 aż do dzisiaj. Tak odrazu mógł paść sofcik? :( Ja to mam pecha. Oczywiście, że jest na gwarancji i to 24-miesięcznej. Czyli źle robię, że podłączyłam do łądowania? (bateria wcześniej nie była formatowana i to pierwszy format, z tym że niewiadomo co było przyczyną, bo jeśli soft a nie padła bateria, to w takim razie nie rozładował się do końca fon, a ja go łąduje). Co zauważyłąm teraz to to, że minęło rónniutkie 4 godz. od podłączenia do ładowarki i ekran biały całkowicie zgasł i świeciła się przez kilka minut czerwona diodka koło przycisku wyłącznika/włącznika. Teraz już się nie świeci ale ekran jest ciemny-zgasł po 4 h. I co ja mam w takim wypadku zrobić? Odczekać te równe 12 h i zobaczyć co się będzie działo? Ale odrazu też pomyślałam, że padło oprogramowanie? Kurcze, dlaczego? :(
Dzięki wielkie za szybką odpowiedź! :) :) :)

[ Dodano: 2007-03-31, 18:59 ]
Zapomniałam o kabelku ;) Jasne, że mam - mam całe zestaw jaki oferują do tego fonka.

Agnesik

#168640  autor: Rogal
 31 mar 2007, 19:05
Agnesik pisze:Kupowany był w salonie plusa, ale leżał nienaruszony od 02.03.2007 aż do dzisiaj. Tak odrazu mógł paść sofcik? :( Ja to mam pecha. Oczywiście, że jest na gwarancji i to 24-miesięcznej.
Jak jest na gwarancji to nie baw się w update SEUS'em tylko zanieś go do salonu Plusa tam gdzie go kupiłaś i wyjaśnij jaka jest sytuacja a oni muszą go przyjąć i naprawić :wink:

#168641  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 19:07
Kin, wybacz że w złym dziale umieściłam "swój problem", ale pierwszy raz korzystam z takiego forum "pomocy" i zależało mi jak najszybszym umieszczeniu swojego "problema" i dzięki, że szybko otrzymałam odp. ;)

[ Dodano: 2007-03-31, 19:11 ]
Ja go osobiście nie kupowałam. To był zakup przez allegro, ale osobiście go odebrałam i nie było żadnych zastrzeżeń. Telefon był całkowicie oryginalnie zapakowany i nie użytkowany-nawet nie był włączany. Więc dziwie się, że tak szybko może paść soft? :( Ale powiedz mi, czy poczekać do końca 12 h z ładowaniem, czy lepiej go odłączyć?

Agnesik

#168646  autor: Rogal
 31 mar 2007, 19:17
Agnesik pisze:Ale powiedz mi, czy poczekać do końca 12 h z ładowaniem, czy lepiej go odłączyć?
lepiej chyba odłączyć, bo pisałaś że się bateria wcale nie ładuje.

#168649  autor: przemek910
 31 mar 2007, 19:19
Agnesik, spróbuj włączyć swój telefon, opisz jak zachowuje się telefon (wyświetlacz, podświetlenie [klawiatury i wyświetlacza] i czerwona dioda koło przycisku)

#168653  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 19:25
Kurcze, troszki się boję odłączać ;) No bo chyba coś bateria działała, skoro po 4 h biały ekran całkiem zgasł i na chwilę zaświeciłą się czerwona diodka. Powiem Ci szczerze, że to mój pierwszy w życiu Sony Ericsson i nie mam zupełnie pojęcia, jak się ładuje,itp. ale wyczytałam, że poinien się pokazać po 30 min. wskaźnik baterii a u mnie nie było wskaźnika, tylko cały czas biały ekran. No a teraz "ciemno". Więc mówisz, żeby odłączyć i sprobować włączyć? Kurcze nie chciałabym z samego stratu też baterii uszkodzić? :(

Agnesik

#168655  autor: przemek910
 31 mar 2007, 19:27
Spróbuj włączyć telefon i opisz jak zachowuje się telefon, a w szczególności dioda.

#168657  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 19:33
Ale nie odłączać go z ładowania? Czy odłączyć i zobaczyć co się dzieje?

Agnesik

#168661  autor: Rogal
 31 mar 2007, 19:44
Agnesik pisze:Ale nie odłączać go z ładowania? Czy odłączyć i zobaczyć co się dzieje?
odłącz od ładowarki, naciśnij przycisk "włącz" i opisz co się działo jak nacisnęłaś ten przycisk.

#168662  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 19:48
Nie ma nic - biały rażący ekran, dioda nawet na chwilę nie mrugnęła :( tylko przy włączeniu wibra przez moment się odezwała. NO i nie mogę go wyłączyć :( :( :( Czyli znowu musze wyjąć baterię, żeby zgasł...

Agnesik

#168664  autor: przemek910
 31 mar 2007, 19:50
Jak dioda nie mrugała po nacisnieciu "wlacz" tzn ze bateria nie jest rozladowana. udaj się do serwisu...

#168665  autor: Agnesik
 31 mar 2007, 19:54
To na pewno zaszkodziłam sobie tym 5 godzinnym ładowaniem? Dlaczego nie idzie go wyłączyć? Czyli pewnie to wina oprogramowania? - siadło?
Jutro jest niedziela handlowa, to mam nadzieje, że salony też będą czynne...
Dzięki!

[ Dodano: 2007-03-31, 19:57 ]
Sam zgasł i jak włączam ponownie to to samo, ale odrazu zaraz gaśnie...

[ Dodano: 2007-03-31, 20:14 ]
Jak myślicie, będą jutro salony z fonami otwarte? A czy tam gdzie był kupowany - czyli w salonie Plusa, to mogą mi dać nowy telefon, czy raczej pójdzie do serwisu? Jak to jest?

Agnesik

#168705  autor: przemek910
 31 mar 2007, 22:08
Pójdzie do serwisu. Ewentualnie jak będą mieli mogą Ci dać zastępczy - na czas naprawy.
Ale i tak wyślą telefon dopiero w poniedziałek. We wtorek przyjdzie do serwisu.
Potem święta - i po świętach dopiero naprawią... Więc trochę minie ;)

P.S. Jak w jednym punkcie nie będą mieli zastępczych telefonów - udaj się do następnego, być może oni będą mieli. Nie musisz oddawać tam gdzie był kupiony. Jak masz gwarancję + dowód zakupu to wszędzie Ci przyjmą ;)

#168734  autor: gomez1982
 31 mar 2007, 23:44
Ściągnij SEUS czyli SonyEricsson Update System i postępuj wg wskazówek w tym programie.Może on Ci pomóc a na pewno nie zaszkodzi i możesz uniknąć serwisu.Znam się troszkę na tych telefonach i wiem że jeśli się włącza i dioda nie mryga znaczy że się naładował.Teraz pozostaje Ci to co napisałem albo serwis w ostateczności.Bo jak dla mnie padł Ci soft.Jeśli SEUS go nie postawi to serwis to zrobi.

#168766  autor: Agnesik
 01 kwie 2007, 08:47
kin, to ja myślę żeby odrazu pojechać z nim do serwisu a nie do salonu, w którym był kupowany. Miałam dzwonić do tego faceta od którego kupowałam telefon, ale co on może? Przecież sprzedawał mi nowiuteńki, nienaruszony telefon i to nie z jego winy, ale mogłabym go chociaż uświadomić, jak długo mi podziałał :( A co do zastępczego, to nie muszą mi dawać, bo mam starego "rezerwowego" fona, no chyba że jako zastępczy dali by mi SE K610i he, he ;) Ciekawe, czy serwisy dziś będą czynne?

gomez1982, szczerze mówiąc to boję się sama do tego dotykać :| Nigdy nie miałam takich problemów i boje się do tego dotykać. Mam gwarancję, więc niech się zajmą tym profesjonaliści ;) Na nic, że wtedy podłączyłam go do ładowania, bo przecież w takim razie nie był całkowicie rozładowany, a bateria nigdy nie była formatowana, więc mogło to zaszkodzić baterii?
A poza tym powiem Wam, że mam strasznego pecha do nowych fonów. Wcześniej miałam Motkę V3 i też były małe problemy, ale konfiguracdyjne a nie techniczne, z tym że podczas wgrywania nowego softu (w serwisie) padł całkowicie i musieligo wysłać do Wrocławia. Teraz z tym - poważniejszy problem... No co za jakiś felerny pech z tymi nowymi fonami? Kiedyś kupowałam używane i NIGDY nie mi się z nimi nie działo, teraz jak kupuje nowe i droge, to taka lipa się wdziera :|

POZDRAWIAM WAS CHŁOPAKI! :)

Agnesik

#168772  autor: Filip
 01 kwie 2007, 10:02
Telefon zastępczy to maksymalnie pewnie Nokia 3310. Powinni mieć na zastępcze conajmniej 5% zakupionych telefonów i było by dobrze. Ale SEUS jest aplikacją od SE i jego używanie nie powoduje utraty gwarancji także myślę że warto spróbować. Baterii Li-Pol nie trzeba formatować.

#168793  autor: gomez1982
 01 kwie 2007, 11:34
Tak jak powiedział Gruby i tak jak już mówiłem to SEUS jest tym co SE samo zrobiło tak więc jeśli podepniesz telefon do tego programu to gwarancji nie stracisz.