Ad.1
a) podlaczas pod usb irde lub BT. sterowniki powinny zainstalowac sie same lub byc na dolaczonej do sprzetu plytce. w wypadku irdy wlaczas ja tez w komorce i przykladasz do irdy od kompa. w komputerze powinna pojwic sie ikonka od irdy. klikasz ja. wybierasz plik ktory chcesz wyslac i klikasz wyslij. po wyslaniu telefon zapyta sie gdzie chcesz zapisac plik. jesli przez BT to wlaczas BT w fonie. wyszukujesz telefon programem, ktory wczesniej zainstalowales z plytki od BT. przeciagasz plik z np. moj komputer na okno programu. telefon pyta czy chcesz odebrac. dajesz "tak". po wyslaniu jest tak samo ja w przypadku irdy.
b) nie wiem jak to jest z kablem usb
Ad.2 program do zrzucania plikow za pomoca kabla usb znajduje sie (a przynajmniej powinien) na stronie Sony Ericssona.
Ad.3 najlepiej zainstalowac opere mini. jesli sie nie myle to jest ona do sciagniecia na stronie Opery.
aby moc korzystac z internetu trzeba sciagnac ustawienia ze strony Sony Ericssona lub ustawic je recznie na wzor ktory jest podany na stronie SE lub operatora.