• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #162161  autor: Rogal
 14 mar 2007, 15:13
Sony Ericsson zaanonsował dziś kolejny telefon sygnowany marką Walkman - W660i.
Nowy muzyczny telefon firmy Sony Ericsson wyposażony został w kolorowy wyświetlacz TFT, wyświetlający 262 tysiące kolorów; kamerę o rozdzielczości 2 mpix; radio FM, UMTS, Bluetooth 2.0 (A2DP), odtwarzacz Walkman 2.0 oraz slot kart pamięci Memory Stick Micro (M2). Standardowo do W660i dodawana będzie karta pamięci M2 o pojemności 512 MB. Według producenta maksymalny czas odtwarzanej muzyki wynosi 25 godzin. Telefon w sprzedaży na wybranych rynkach dostępny będzie w II kwartale bieżącego roku.

Zrodlo - www.centrumse.pl
Nic nowego :roll:

[center]Obrazek [/center]

#164068  autor: marco508
 20 mar 2007, 16:25
No własnie nic nowego i nic ciekawego.
Co najwyżej lepsza bateria może być, no i wygląd.
Ale po co przeplacać skoro można mieć tańszego walkmena . narazie na polskim rynku niedostepny, zobaczymy kiedy wejdzie na nasz rynek. Watpie w to żeby zrobil furore. :D

#164073  autor: JacekS
 20 mar 2007, 16:28
Chyba firma sony erricson zaczyna powoli odcinac kupony do tego co juz zrobili wczesnie zamiast wymyslec cos nowego

#164324  autor: adiq1033
 21 mar 2007, 09:31
Przynajmniej dżojstików się pozbywają :-)
Rogal pisze:slot kart pamięci Memory Stick Micro (M2)
Mało że cena telefonu będzie droga, to jeszcze drogie złącze dla nas przygotowali :? Całe szczęście, że będzie karta w zestawie, ale napewno doliczną to do ceny telefonu.

#164449  autor: marco508
 21 mar 2007, 16:28
ale joystick to nic, ale nowy walkmen nic nie wnosi na rynek. Znowu bez rewolucji, ale juz nas do tego SE przyzwyczaił. :x

#164695  autor: gomez1982
 21 mar 2007, 23:39
Fakt dla mnie też telefony SE są do siebie podobne różnią się tylko dodatkami i wyglądem.W każdy pakują to samo.A co gorsze nie można ich modyfikować jak poczciwego K750.Ale ja poczekam aż k800 stanieje i zmienie.Bo jednak SE przypadło mi do gustu a uwielbiałem Nokie.

#169187  autor: Drzazga
 02 kwie 2007, 11:19
ale nieźle wygląda...a w sumie to co mogli do niego dodać? Chyba tylko większą kartę 1GB w standarcie

http://www.foto-tel.pl/

#230876  autor: soul blade
 01 lis 2007, 19:59
widziałem ostatnio w660i za 999zł w EURO RTV AGD

hmm czy ktoś bawił się fonikiem ??

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#231700  autor: Czarek14
 06 lis 2007, 15:25
spoko fonik + za desing

CzareQ

#247039  autor: Michas
 22 sty 2008, 18:33
Mam ten model od dwóch tygodni. Parametry ma podobne do innych Sony Ericssonów z tej półki. Nie sprawdzałęm tego dokładnie, ale ma chyba wszystko to co popularniejszy, choć droższy, W880 z tą różnicą, że W660 posiada radio. Przekonałem się, że wbudowane radio z RDSem to duża zaleta, przynajmniej jeśli mieszka się we w miarę dużym mieście, gdzie są ciekawe stacje i mocny sygnał stacji radiowych.

Bardzo podoba mi się wygląd W660i. W rzeczywistości jest dużo ładniejszy niż na zdjęciach. Wygląda bardzo elegancko, a jego krawędzie są ładnie zaokrąglone.

Wyświetlacz nie ma może szczególnie wysokiej rozdzielczości, ale za to jest bardzo dobrej jakości. Kolory są żywe, a czerń jest tak głęboka, jakiej nie widziałem jeszcze chyba w żadnym LCD (chociaż przyznam, że nie widziałem ich wiele). Ta przeciętna rozdzielczość ekranu ma taką zaletę, że łatwo w internecie znaleźć dużą ilość dobrych gier działających na tym modelu. Nie byłem dotąd fanem gier na komórkę, a odkąd mam W660, często właśnie w ten sposób zabijam nudę, bo gra się bardzo przyjemnie.

W tym miejscu chciałbym wspomnieć o interfejsie i klawiaturze. Użytkowanie tego telefonu to sama przyjemność. Zastosowane w interfejsie rozwiązania są najlepsze z jakimi się dotąd spotkałem i z pewnością potwierdzą to wszyscy użytkownicy nowych, wysokich modeli SE. Za to ten konkretny model pochwalić można za stosunkowo duże i wygodne klawisze numeryczne, dzięki którym doskonale pisze się SMSy. Pomaga w tym również bardzo dobry słownik T9, który potrafi sugerować nie tylko wpisywane w danym momencie słowa, ale i następne słowo, które mogłoby nastąpić potem (np. jeśli wcześniej wpisaliśmy wyrażenie "w ubiegłym roku", a teraz wpiszemy słowo "ubiegłym", to słownik zasugeruje nam dodanie "roku").

W660 ma pokaźną ilość klawiszy funkcyjnych, z których wszystkie są na swoim miejscu. I tak, możemy jednym klawiszem włączyć funkcję WALKMAN, innym włączyć lub wyłączyś szybko Radio lub odtwarzacz, w zależności od tego, czego ostatnio słuchaliśmy. Nie zabrakło klawisza włączającego aparat i robiącego zdjęcia. Są klawisze regulacji głośnosci, znany klawisz C i przycisk wyjścia do poprzedniego menu. Przydaje się też klawisz wywołujący zarządzanie uruchomionymi aplikacjami oraz dający dostęp do ulubionych funkcji.

O funkcji WALKMAN nie będę wiele pisał, bo jest pewnie podobna jak w innych nowych modelach z serii W. Tym, którzy nie mieli do czynienia z tymi telefonami, wspomnę tylko, że jest doskonała, pewnie najlepsza, jaką dotąd zastosowano w telefonach (może iPhone jest jeszcze lepszy, ale go nie testowałem).

O aparacie można powiedzieć tyle, że jest. Ma 2Mpx i jakość wystarczającą, żeby zrobić zdjęcie czy filmik i wysłać MMSem, ale z pewnością nie zastąpi prawdziwego aparatu. Tym niemniej, cieszę się, że wogóle jest i jest chociaż tak dobry, bo w dobrym świetle robi naprawdę niezłe zdjęcia.

To chyba wszystko co chciałem napisać o W660i. Rażących wad nie zauważyłem w tym modelu. Jestem zadowolony z tego zakupu i gdybym miał znowu wybierać telefon, to byłby to W660. A jeśli kiedyś będę zmieniał aparat, to będzie to jakiś nowszy i lepszy SE WALKMAN lub Apple iPhone.

#247353  autor: biczys86
 24 sty 2008, 17:46
ale te sluchawki to chyba do kitu, wcisnac je dobrze do uszu to ciezka sprawa.. i zeby sie dlugo trzymaly.. no i chyba cicho graja... ale jeszcze sprawdze bo chwilke sluchalem.. dobrze ze aby jest ta odlaczana przejsciowka to mozna cos innego podpiac..

#247359  autor: butterfly
 24 sty 2008, 17:59
Ważne są gumki jakie są w słuchawkach. Za duże wypadają.

#247362  autor: biczys86
 24 sty 2008, 18:03
hmmm chyba sa trzy rodzaje... srednie byly wlozone i dwa rodzaje jeszcze mam.. ale przeciez wieksze chyba powninny CIASNIEJ wejsc nie ? :P

#247391  autor: butterfly
 24 sty 2008, 19:50
No właśnie większe wypadają, bo się w uszach zmieścić nie mogą.