• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #163814  autor: mariusz.f
 19 mar 2007, 20:10
Witam! Mam problem z podłączeniem kabla USB do mojej e50. Mianowicie nie styka i komunikat który pyta o to czy połączyć offline czy PC Suit wyskakuje co chwile i muszę położyć kom na biurko i nie dotykać :-( Nie działo się tak na początku. Dzisiaj wykryłem, że podobnie dzieje się po podłączeniu słuchawek (ale na początku działo się to tylko z USB, a słuchawki działały poprawnie).

Drugi problem jaki mam to "nieoryginalne" ładowarki. Oryginalna działa poprawnie, tak samo jak podłączam z końcówką do starych modeli. Jednak dokupiłem z firmy Forever sieciową i z jakiejś innej samochodową. I obie mają ten sam problem. Po podłączeniu ładują, ale po poruszeniu lub przekręceniu przestają. Samochodową oddałem na reklamację, dostałem nową i jest tak samo. Czy wszystkie ładowarki nie od NOKII tak "działają"?? Troszkę mnie to podirytowało. Miałem wiele telefonów różnych marek i do każdego ladowarkę samochodową, nigdy oryginalna i nigdy nie było problemów!!

Co polecacie? oddać do serwisu? Jaki może być powód?

#163828  autor: dechomenon
 19 mar 2007, 21:02
o ładowarkach te z firmy forever często jest jakaś felerna partia..nie ma reguły która bedzie chodzić dłużej...czasem klient weźmie taką a na drugi dzień przychodzi i mówi, ze nie ładuje dostanie następną i ta chodzi bez zarzutów więc upatrywał bym problemy w tym jak one są zrobione, jaka partia (czyt. jaki Chińczyk je składał)..a z kablem USB tak często niestety bywa, ze przerywa połączenie...ale to dlatego min. że brudzą się styki bo zobacz złącze masz cały czas wystawione na działanie kurzu, pyłków itd..i ogólnie to wejście na USB jest bardzo lichej jakości...na symbianos o tym problemie było dużo..po prostu ten typ tak ma

#164348  autor: jopex
 21 mar 2007, 11:05
U mnie tez jest ten problem z usb (ze strony gniazdka w telefonie) ale rozwiazalem to kupujac bluetooth do kompa i teraz zadne kable mi nie przeszkadzaja.

Siemens C45 -> Siemens C55 -> Motorola T720i -> Siemens M55 -> Siemens C65 -> Nokia N73

#164413  autor: piwosz
 21 mar 2007, 14:55
ja co jakiś czas po prostu czyszczę te styki... składam kartkę na kilka części i grubym różkiem kolejno przecieram każdy styk, zajmuje to dosłownie 15 sekund i po problemie :wink: żaden bt nie zapewni mi takiego transferu jak przewodzik - 460,8kbps 8)

:occasion5: