• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #163719  autor: werisal
 19 mar 2007, 16:49
Byłem dzisiaj w Media Markcie i po przejściu obok stoiska z telefonami komórkowymi zauważyłem fajne słuchawki bezprzewodowe Bluethooth (S 805). Więc grzecznie zapytałem sie pani czy te słuchawki działaja na motorole Rokr E1, wtedy pani mi odpowiedziała:
-Motorola ma uniwersalne połącznie bluethooth i te słuchawki działają na każdy telefon z bluethooth'em. Wcześniej pytałem się na łamach tego forum czy takie bezprzewodowe słuchawki działają czy nie działaja na mojego tela i niestety dostałem odpowiedź negatywną, że trzeba mieć A2D2 a ten telefon tego nie posiada, więc stąd moje pytanie:

Czy ta pani miała rację czy nie miała racji :?: Czy te słuchawki działają wkońcu na mój telefon :?:

#163722  autor: marco508
 19 mar 2007, 16:56
W takich sklepach pracujacy tam ludzie czesto nie maja pojecia o niektorych funkcjach sprzedawanych tam artykułów.

A wracajac do Twojej sprawy to musze powiedziec najlepiej zawsze jest samemu sprawdzenie dokładniej to co nas interesuje. Bo nie radziłbym sie kierowac radami ekspedientów ludzi w takich sklepach jak Media Markt. Oni maja za zadanie doradzania ale chyba drożysz modeli :D . !!! Takie moje zdanie. :twisted:

#163729  autor: werisal
 19 mar 2007, 17:08
Wiem o tym dlatego zadaje to pytanie na łamach tego forum bo wiem, że sa tu osoby, które sie na tym znają :!:

#163739  autor: b@sho
 19 mar 2007, 17:27
werisal ja ci powiedzialem ze te sluchawki z twoim e1 nie pociagna, dalem ci nawet lnika do calej listy telefonow roznych producentow ktore obsluguja takie sluchawki. dla nie ktorych bluetooth to bluetooth, nie rozrozniaja juz ze sa rozne protokoly przesylania. to tak jak masz Irde i Irde pasywna, za pomoca jednej mozesz robic wszystko za pomoca drugiej mozesz tylko wysylac wizytowki, ale przeciez nie zmienia to faktu ze jest to Irda. moja odpowiedz opieralem, jak juz pisalem na swojej wiedzy, napisalem nawet zeby mnie sprostowano jesli sie myle. do tej pory nikt tego nie zrobil. dam ci rade, jak bedziesz w media to powiedz ze chesz sprawdzic je, musza dac ci mozliwosc :wink:
werisal pisze:Motorola ma uniwersalne połącznie bluethooth i te słuchawki działają na każdy telefon z bluethooth'em.
trzeba sie bylo zapytac jaki protokol jest uzywany przy przesylaniu muzyki z tela na sluchawki :wink:

#163742  autor: werisal
 19 mar 2007, 17:32
Dzięki za podpowiedź na pewno sie o to zapytam jutro :!: Dzieki b@sho :!: Za to to strzele pomógł :mrgreen:

#163746  autor: b@sho
 19 mar 2007, 17:39
pochwal sie jak to sie sprawa rozwinela z tymi sluchawkami :wink: ostanio gadalismy o HT820 :wink: ps. nawet l7 nie pociagnie na S-805 :wink:

#163812  autor: werisal
 19 mar 2007, 20:08
Jak mówiłeś, że te słuchawki bezprzewodowe nie chodza na mojego fona to dałem sobie spokój i zainwestowałem w przejściówke (micro jack 2,5mm stereo/mini jack 3,5mm stereo) kupiłem porządne słuchawki i muzyczka 1 klasa :!: :-D A co l7 można słuchac przez bezprzewodowe słuchawki :?: Teraz inwestuje jeszcze w karte 2GB i filmy na komie :wink:

#163815  autor: rudy
 19 mar 2007, 20:14
marco508 pisze:W takich sklepach pracujacy tam ludzie czesto nie maja pojecia o niektorych funkcjach sprzedawanych tam artykułów.
Kiedyś gdy robiłem "reklamówki" nawiązałem kontakt z fotografem, prawdziwy artysta i profesjonalista.
Wrócił z Niemiec i już chciał do końca życia zostać w Polsce, szukał pracy na dobry początek w "Foto-Joker" ale powiedzieli mu że za stary jest.
I to jest ten profesjonalizm.

#163816  autor: b@sho
 19 mar 2007, 20:24
werisal pisze:A co l7 można słuchac przez bezprzewodowe słuchawki :?:
nie nie pojdzie na niej tez. na e2 juz chodza te sluchawki, ale na e1 nie...

#164163  autor: werisal
 20 mar 2007, 19:36
rudy, marco508 na pewno nie miał zamiar obrazić Twojego znajomego, jemu po prostu chodziło o to, że czesto w taich sklepach pracuja osoby, które się kompletnie na tym nie znają :wink: