• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #163496  autor: czechu81
 19 mar 2007, 00:39
Hej
po pierwsze chcialem sie przywitac
no i mam pytanie
moge kupic w dobrej cenie d900 z anglii
czy bedzie jakis problem ze zdjeciem simloka w komisie ?
ktos sie orientuje ile wolaja ze simloka , ewentualnie za pl menu?
dzieki

Poprawiłem nazwę tematu na właściwą.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 19:52 przez czechu81, łącznie zmieniany 1 raz.

#163500  autor: Neutrine Ray
 19 mar 2007, 01:02
Nie bedzie zadnych problemow.
Obie operacje mozesz wykonac samodzielnie, za pomoca kabla serwisowego.
Wiecej znajdziesz na www.samsung-mobile.pl

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#171322  autor: muah3
 07 kwie 2007, 10:00
Nie bedziesz miął problemów ponieważ w nowych samsungach d800, d900 nie ma simlocków!!!!!!!! ja mam d800 równiez z anglii i włożyłam polską kartę ery i działa bez zarzutów. Oczywiście mam opcję aby włączyć simlocka i inne zabezpieczenia... acha i na pewno będzie w d900 polskie menu i nie bedziesz musiał wgrywać ja miałam tak w d800!!!! także nie masz się zcym przejmować :wink:

#171433  autor: Neutrine Ray
 07 kwie 2007, 14:55
muah3 pisze:Nie bedziesz miął problemów ponieważ w nowych samsungach d800, d900 nie ma simlocków!!!!!!!!
Naprawde mnie rozbawilas, "w nowych samsungach nie ma simlockow" - buhhaha, musze to zapamietac i przekazac dalej xD

Otoz dla wszytskich, ktoorzy jakims cudem uwierzyli w ten absurd:

W "NOWYCH" SAMSUNGACH SA SIMLOCKI! (tak jak w kazdych innych telefonach)
muah3 pisze:ja mam d800 równiez z anglii i włożyłam polską kartę ery i działa bez zarzutów. Oczywiście mam opcję aby włączyć simlocka i inne zabezpieczenia...
oooooo naprawde? Mozesz dowolnie wlaczac i wylaczac simlocka z poziomu menu? Nieslychane! A jaka masz wersje softu :> LOL :)

muah3 pisze:acha i na pewno będzie w d900 polskie menu i nie bedziesz musiał wgrywać ja miałam tak w d800!!!! także nie masz się zcym przejmować :wink:
Tak w sumie powinnas dostac warna za wypisywanie glupot i wprowadzanie nieswiadomych userow w blad, ale tym razem Ci podaruje, tym razem...

To czy bedziesz mial polaka zalezy od wersji softu jaka bedzie mial telefon, na 95% NIE BEDZIESZ mial polaka i bedziesz musial dogrywac.

Liste softow o okreslonym pakiecie jezykowym znajdziesz na www.samsung-mobile.pl

#171434  autor: gomez1982
 07 kwie 2007, 15:00
Neutrine Ray weź pod uwagę że to jest chyba dziewczyna a wiesz jaka ich jest wiedza o telefonach.Pewnie mówiąc o SIm-Licku chodzi jej o kod pin.A telefon pewnie kupiła na allegro,w komisie albo od znajomego który już zdążył zdjąć sima i wgrać polski soft.Wybacz dziewczynko że tak powiem ale nie ma jakiegoś forum Glamour albo temu podobne?Tam Twoja wiedza spotka się z uznaniem :P

#171437  autor: Neutrine Ray
 07 kwie 2007, 15:03
Wiem, tyle tylko ze plec nikogo nie upowazania do wypisywanie takich bredni. Niech to bedzie przestroga na przyszlosc, bo wiecej nie bedzie to tolerowane...

#171443  autor: gomez1982
 07 kwie 2007, 15:11
Neutrine Ray ale to są kobiety ten gatunek tak ma.A co do wprowadzania ludzi w błąd to się zgadza.

#171492  autor: czechu81
 07 kwie 2007, 16:57
Neutrine Ray pisze:Naprawde mnie rozbawilas, "w nowych samsungach nie ma simlockow" - buhhaha, musze to zapamietac i przekazac dalej xD

Otoz dla wszytskich, ktoorzy jakims cudem uwierzyli w ten absurd:

W "NOWYCH" SAMSUNGACH SA SIMLOCKI! (tak jak w kazdych innych telefonach)

muah3 napisał/a:
ja mam d800 równiez z anglii i włożyłam polską kartę ery i działa bez zarzutów. Oczywiście mam opcję aby włączyć simlocka i inne zabezpieczenia...

oooooo naprawde? Mozesz dowolnie wlaczac i wylaczac simlocka z poziomu menu? Nieslychane! A jaka masz wersje softu :> LOL
No wiec prosze ciebie kupilem tego samsunga - w angielskim orange.
I wesz co - nastepnym razem madrusiu sie zastanow zanim kogos zjedziesz i wysmiejesz.
NIE BYLO W NIM SIMLOKA
i TAK mozna go bylo przestawiac z poziomu menu.
Wersja oprogramowania ktore bylo - D900XAFG7

Teraz wgralem sobie D900XEFK2 NEON Mod.

Wielki mi super WSZECHWIEDZACY moderator straszy warnami za pisanie bredni.
Co za bzdura - chura bura szef podwora.
Mnie dasz warna czy od razu zbanujesz panie wielki litosciwy.

Nie no nie moge - "teraz ci podaruje , tym razem"
Co za tekst - mozna by napisac ze wladza udeza do glowy - ale co to za wladza ??

#171493  autor: gomez1982
 07 kwie 2007, 16:59
Kupiłeś go w polsce?Czy w Anglii?

#171497  autor: czechu81
 07 kwie 2007, 17:10
gomez1982 pisze:Kupiłeś go w polsce?Czy w Anglii?
W anglii- telefon dzialal w orange - nie byl brendowany. Zadnych znaczkow na pudelko telefonie itp.Na pewno simlock nie byl sciagany zanim go dostalem bo kupil mi go kumpel jak wyjazdzam z anglii do pl na swieta.

#171499  autor: gomez1982
 07 kwie 2007, 17:13
Dziwne :shock: Ale z tym sim-lockiem który można włączyć z poziomu menu dziwne.Chyba chodzi o PIN do karty.W Sim'a jakoś uwierzyć nie mogę.

#171501  autor: czechu81
 07 kwie 2007, 17:23
Powiem ci tak - ja tez sie zdziwilem.
Opcja byla w menu na pewno. Jak bylo bylo SIMLOCK on off - ale nie sprawdzalem czy dziala
w nowym sofcie juz nie ma

#171544  autor: Neutrine Ray
 07 kwie 2007, 20:03
To niebrandowany soft o dacie 11.2006 Release 7 (czyli jeden ze starszych), zawierajacy pakiety jezykowe na: Wielka Brytania, Szwajcaria, Holandia, Wlochy, Francja, Niemcy, Austria i nie ma on nic do czynienia z Orange. Najczesciej mozna go spotkac w D900 zakupionym w Niemczech.
To czy jest simlock czy nie zalezy tylko od formy i warunkow na jakich kupilo sie telefon i (jesli mowimy o niebrandowanym sofcie).
Nawet w sofcie bosmani nie ma mozliwosci wlaczenia i wylaczenia simlocka, ba nie ma na to zadnego patcha, a wierz mi ze kazdy chcialby dodac taka mozliwosc zwlaszcza w modzie.
Takze czechu81 wyglosiles bardzo wzruszajaca egzegeze, ale wroc juz lepiej do piaskownicy :) :smt006

#171567  autor: czechu81
 07 kwie 2007, 20:47
Bez warna ? bez bana ?
Lipa.
Wiesz co zanim wroce do piaskownicy musze cos napisac bo sie nie moge powstrzymac :
Na drzewo małpo.

#171578  autor: Neutrine Ray
 07 kwie 2007, 21:16
Ah Ty nasz ekspercie od simlockow z poziomu menu :D papa :smt006

Dla zainteresowanych:
D900XAFG7 NIE posiada mozliwosci wlaczenia/wylaczenia simlocka z poziomu menu.