• Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy starych modeli Motoroli oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #163281  autor: babeo
 18 mar 2007, 16:31
Witam,

czy zna ktoś przypadkiem sposobu (kod do wprowadzenia) na sprawdzenie czy telefon jest sprowadzany i ma wgrywane polskie oprogramowanie? Czy był norlamie kupiony w PL np w Media Markt?

#163286  autor: orB
 18 mar 2007, 16:39
Jak masz papiery to sprawdzisz gdzie kupiona.
A tak to co najwyzej sprawdzisz datę i miejsce produkcji pod baterią.
Można jeszcze sprawdzić w obszarze PDS czy soft był zmieniany, choć nie wiem czy samego langa wyłapie.

#163294  autor: babeo
 18 mar 2007, 16:52
orB pisze:Jak masz papiery to sprawdzisz gdzie kupiona.
Kupiona (nie przeze mnie na allego, jako niby z MM)
orB pisze:A tak to co najwyzej sprawdzisz datę i miejsce produkcji pod baterią.
Czy po tym mogę wywnioskować czy jest ona z PL czt z zagranicy?
orB pisze:Można jeszcze sprawdzić w obszarze PDS czy soft był zmieniany, choć nie wiem czy samego langa wyłapie.
Mógłbyś to rozwinąć? nie wiem fizycznie tego telefonu, pomagam zjamomemu. Kontaktujemy sie tylko przez neta.

PS gwarancja i paragon jest z Media Markt, ale na gwarancji nie ma numeru IMEI, więc mamy podejrzenie ze telefon jest przywiziony, a papiery są od innego telefonu.

#163302  autor: orB
 18 mar 2007, 17:12
Zdaje się że we Flash&Backupie możnabyło sprawdzać czy soft był zmieniany. Tylko mówię, nie pamiętam czy samą zmianę języka wyłapie.

A skoro na gwarancji nie ma nr imei.. to go przyklej i będzie ;)

#163305  autor: babeo
 18 mar 2007, 17:19
Dzięki orB :-)
orB pisze:A skoro na gwarancji nie ma nr imei.. to go przyklej i będzie
Wiesz tu chodzi też o to, czy koleś na allegor mówił prawdę czy nie :wink:

#163348  autor: orB
 18 mar 2007, 18:40
Albo zobacz czy są wszystkie naklejki na pudełku, skoro żadna jeszcze nie była naklejona.

W fb2 jest osobny program pds editor i tam jest flashing history. Możesz spróbować zczytać fb3 pds i otworzyć go w starym. No chyba że w nowym jest taka opcja :-)

fb=flash&backup