• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 41 z 97
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#162729  autor: Beholder4
 17 mar 2007, 09:53
Bylem wczoraj w slonie Playa a nawet 3:
-obsluga byla bardzo mila i udzielala informacji ale czesto sie mylili i wiedzieli mniej odemnie
-telefony: bylo ich chyba 7, motka k3, maxxv6,z630,z400,lge ku311,ku800,z370. Mozna bylo je wlaczyc ale byly bez sim wiec zagladniecie glebiej bylo niemoliwe, ale nie dla mnie, widzialem jak ludzie kupuja komorki i je wlanczaja wiec podpatrzylem. Wszyskie komy maja zmienione dzwieki i loga uruchamiania komorki, pierdolki na komie tez sa wgrane jak dzwonki, tapetki playa itp.
-Byl klopot z uruchomieniem lg ku800 (oblsuga po 3 min uruchomila go bo nie wiedziala gdzie go wlaczyc)(nie dziwie sie)
-maja super ulotki takie z watkiem seksualnym (sa przejrzyste i trafiaja do klientow) sa jeszcze ulotki ktorych nie daja a mianowicie plansze wygladajace jak u fryzjera podczas wyboru farby na wlosy
-W niektorych punktach nie mozna bylo wziasc na abonamet (problemy techniczne)
-Wyglad stoisk w empiku-zalosny-wszyskie jakby ukryte wewntrz sklepu, lepiej wyglada w media markt i saturn tutaj maja 3 stoiska ale oni nie mieli problemow technicznych tylko z dostawa telefonow
Podsumowujac-myslalem ze beda kolejki do stoisk i jakas prezentacja a tu nic...
Duzy minus za nieprzygotowanie i brak wszyskich telefonow w ofercie
Duzy plus za obsluge- choc dokladnie nie przygotowana ale mila i daja telefony do obdukcji. Jeden Pan dal mi numer i mam zadzwonin w niedziele i sie zapytac czy dotarly telefony.

[ Dodano: 2007-03-17, 09:55 ]
togom, podaje Ci stronke gdzie mozesz zadzwonic i zamowic Starter prze telefon: http://webb.playmobile.pl/telesprzedaz.html

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#162730  autor: yagi
 17 mar 2007, 09:55
Play z pelna oferta ruszy 1 maja jak beda mieli ok. 250 salonow.
Wtedy tez bedzie pelna oferta. To co jest teraz to wstepniak ktory musial sie pojawic...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#162739  autor: terry69
 17 mar 2007, 10:30
Beholder,spokojnie,na pewno nikdlugo wszystko w punkach juz bedzie ok.Trzeba dac im pare chwil na ogarniecie.W Krakowie wszystko jest ok-mowili mi znajomi wczoraj,ze bez problemu dostepna jest cała oferta:)

terry

#162743  autor: Marcin
 17 mar 2007, 10:38
na allegro są aukcje gdzie jest 500 starterów play i każdy może sobie kupić

#162744  autor: przemek910
 17 mar 2007, 10:41
Beholder4 pisze:i brak wszyskich telefonow w ofercie
No wiesz... Różne mogły być problemy. Nawet salony Ery, Orange czy Plusa nie zawsze mają u siebie telefony które są w ofercie.
Nie było żadnej Nokii - może problem z założeniem SimLocka? :lol:

#162746  autor: Marcin
 17 mar 2007, 10:54
ale jest duzo innych marek SE,philips,sagem,i nawet inne marki których nie ma w ofercie u operatrów a nie tylko ten samsung.Dużo ludzi nie lubi samsungów koreańskie g....

#162748  autor: Rychu
 17 mar 2007, 10:58
Ja chciałem wyrazic swoje rozczarowanie drogim dostepem do internetu w sieci Play :-(

#162749  autor: Marcin
 17 mar 2007, 11:00
a ja się tak zastanawiam ile osób tak naprawde korzysta z netu przez komórke a ile np. wolalo by tańsze rozmowy,bo jesli to jest skierowane do mlodzieży to powszechnie wiadomo ,że takowa lubi bardzo duzo dzownic do swoich kumpli i wogóle i tu jest bląd bo powinni w uslugach dawac jakieś duże pakiety minut za malą kase.

#162751  autor: Kaczy
 17 mar 2007, 11:10
Marcin pisze:a ja się tak zastanawiam ile osób tak naprawde korzysta z netu przez komórke
Pewno nie dużo.
Jednak w przypadku Play`a to żenada z takimi stawkami za dostęp do Internetu. W końcu reklamowali się jako nowoczesna sieć, gdzie będzie położony duży nacisk na multimedialność.
A jak na razie położyli... drogi dostęp do multimedialności.

...::: Made for loneliness :::...

#162753  autor: Marcin
 17 mar 2007, 11:15
ani nie postawili na multimedia ,bo są zbyd drogie,ani na tanie polączenia ,bo ich nie ma .Więc na co :?: na telefony które i tak każdy może miec z komisu ,albo allegro :-D

[ Dodano: 2007-03-17, 11:20 ]
czemu nie wprowadzili tych telefonów skoro sa tacy do przodu i nowocześni,SE a super telefony medialne.hehe

http://forum2.mobile-review.com/showthr ... 32&page=42

#162760  autor: przemek910
 17 mar 2007, 11:30
Marcin pisze:ani nie postawili na multimedia ,bo są zbyd drogie,ani na tanie polączenia ,bo ich nie ma .Więc na co :?: na telefony które i tak każdy może miec z komisu ,albo allegro :-D

[ Dodano: 2007-03-17, 11:20 ]
czemu nie wprowadzili tych telefonów skoro sa tacy do przodu i nowocześni,SE a super telefony medialne.hehe
postawili na telefony UMTS, co w tym złego? JEst LG, jest Nokia, jest Samsung i SE. Porządne marki.
A Samsung nie jest żadnym koreańskim g....

P.S. Postawił bym na słownik ort.

#162762  autor: ghost89
 17 mar 2007, 11:42
ani na tanie polączenia ,bo ich nie ma
no tak tak nie ma...co z tego ze w play jest 49gr a np. w erze 72gr..ale luz nie ma :!:

Ostatnio chce kupić telefon i wybrałem ze kupie Samsunga d600e(279zł) w erze na abonament (pakiet 40zł/36miesiące) a tu mam z400 który w play przy abo. 50zł kosztuje 199zł a w erze 999zł jak dla mnie jest spora różnica :wink:
z tego mam jeszcze 70zł do wykozystania a tam 40minut + 100minut w sieci(tutaj mam 143minuty wszędzie!)
Internet tańszy niż w orange ale w porównaniu do ery to troche kapa....

Play ma bardzo dobrą oferte i tanie telefony pozatym ma zamiar chyba oferować jakieś ciekawe serwisy co wyjdzie mu na +

Ale luz masz racje play to playta minuty są drogie telefony tez i nic nie oferuje play..Jezu ja nie rozumiem nadal twojego nastawienia

p.s ciekawe jak funkcjonalny był by telefon kupiony w orange za 1zł przy abo 50zł a jakkupiony w play.....

#162763  autor: togom
 17 mar 2007, 11:50
tak nie nawidze pakietów,ze chętnie bym się przeniósł do Play, by dzwonic a nie wciąz poamiętać o pakiecie ,krótkim kodzie i takimi tam pierdołami,ale w np simplusie wychodzi taniej-za 50zł 200 minut ,zaś w Play-140. za 100 zł w simplusie mam 400minut ,a w Play-300. Już wole te nieszczęsne pakiety w simplusie ,bo różnica jest zbyt duża.
A już nie mogłem się doczekac kiedy wreszczie zastartuje Play, a tu masz....

togom

#162764  autor: Beholder4
 17 mar 2007, 11:51
Cennika Playa troche nie rozumiem bo zawsze mialem pakiety albo tel na mixa, ale jutro pojde (wkoncu doszly telefony) i sie wszyskiego dowiem i napisze Wam jak dziala internet i jak wyglada soft zmieniony.

@edit
Zapomnialem dodac ze te oferty co niektorym wyslali na maila to moze byc lipa bo w wysepkach nic o tym nie wiedza i czekaja na odp z gory.

#162770  autor: b@sho
 17 mar 2007, 12:19
niech ci co chca tanie telefony u opow placa sobie wiecej za uslugi, ale ci co nie biora sluchawek niech maja taniej, a nie sa tak samo troaktowani... jedyne co sie teraz dla mnie liczy to zachowanie sie konkurencji, jesli ruch po ich stronie bedzie dobry i nie spozniony to play moze miec ciezko... jak juz wczesniej mowilem za pol roku sie zobaczy czy przez playa nasz rynek telekomunikacyjny ruszyl troche z miejsca.

ps. Beholder4 widze ze jestes, juz myslalem ze przez playa nabawiles sie jakiejs depresji :wink:

#162773  autor: Beholder4
 17 mar 2007, 12:30
b@sho, to byl chwilowy stres :wink: ale fundusze na post-paida sie znalazly :wink:
Pytal sie ktos czy doszly na slask nokie 6288 lub motka v3xx?

Motorola m3888>>>Siemens m35i>>>mitsubishi trium eclipse>>>Motorola c550>>>nokia 3100>>>Samsungx480>>>Motorola V6 Maxx

#162786  autor: Hersh
 17 mar 2007, 13:05
ghost89 pisze:
ani na tanie polączenia ,bo ich nie ma
no tak tak nie ma...co z tego ze w play jest 49gr a np. w erze 72gr..ale luz nie ma :!:
Hehe, ale część osób oczekiwała, że Play będzie oferować darmowe połączenia, z abonamentem 1 zł i telefonami za 1 grosz. Litości...

Ja jestem dobrej myśli co do Playa bo mają spoko ceny, a jako tester mam dostać ofertę jeszcze specjalniejszą :-D

Na wejściu u innych operatorów nie miałbym takiej oferty.

#162794  autor: Rokko
 17 mar 2007, 13:38
Ale widze, ze po okresie zalamania milosci do Playa Beholder4, znowu zaczyna promieniec :) Ach ta wiosna :)

#162814  autor: rudy
 17 mar 2007, 14:17
Dla każdego coś miłego.
Z wielkim żalem ubolewam iż lepiej mi się simplus opłaca i plus abonamentowy z tej racji iz rodzina, dziewczyna, współpracownicy mają plusa.
I koszt rozmowy mają niski:
a) Wspólnik- ma plus nieskończoność więc dzwoni za darmo
b) Dziewczyna ma mix-a i numer darmowy ze mną ma.
c) rodzinę mam w pakietach 10 groszy za minutę.
Z całym plusem dzięki simplusowi sms-y za grosz.
Poza sieć 78 groszy/ abonament 72 grosze, ale to tylko około 10 % moich rozmów więc w moim przypadku plus jest lepszy.
Zastanawiam się z najbliższymi do przejścia do ery/ tam jeszcze lepiej w taryfach biznesowych można wybrać numery za 1 grosz, też jest darmowy numer.
W orange to dość różnie wygląda ale też jakoś by się ułożyło ciekawą ofertę.Natomiast play póki co nie zachęca mnie do przejścia z powiedzmy 20 kartami sim.(jw. rodzina, j itd.)

#162829  autor: Marcin
 17 mar 2007, 15:16
kin pisze:postawili na telefony UMTS, co w tym złego? JEst LG, jest Nokia, jest Samsung i SE. Porządne marki.
a powiedz jaki jest model SE ,bo jakoś niezauważylem :-D

[ Dodano: 2007-03-17, 15:24 ]
ghost89 pisze:Ale luz masz racje play to playta minuty są drogie telefony tez i nic nie oferuje play..Jezu ja nie rozumiem nadal twojego nastawienia
minuty są drogie policz sobie chociażby z pakietów innych sieci ile ci wyjdzie ,zreszta ktoś juz ci policzyl,a jak nie umiesz kupić sobie telefonu gdzieś indziej niż u operatora to twoja sprawa :-) ty tracisz.
  • Strona 41 z 97
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 97
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41