• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #161695  autor: szperacz87
 12 mar 2007, 19:05
Poszukuję aplikacji, która umożliwi zdalne sterowanie urządzeniami posiadającymi podczerwień. Wiem że do symbiana są takie aplikacje, wiem też że w starszych modelach np w mojej k700i nie było to możliwe bo java nie mogła korzystać z multimediów (bt lub ir) ale wiem, że w K800i na pewno java może korzystać z bt więc pewnie z ir też.
Szukałem już takiej aplikacji na czeskich i rosyjskich serwisach i znalazłam kilka, udało mi się bez problemu załadowac wszystkie z nich ale niestety nie działały mi poprawnie (być może to z powodu błędnej konfiguracji, bo się w nich dużo ustawiało - porty, bitrate zakresy jakieś itd)
Licze na to, że fachowcy których nie brakuje na tym forum mi pomogą 8)
 #161708  autor: Marek
 12 mar 2007, 19:19
szperacz87 pisze:Poszukuję aplikacji, która umożliwi zdalne sterowanie urządzeniami posiadającymi podczerwień. Wiem że do symbiana są takie aplikacje, wiem też że w starszych modelach np w mojej k700i nie było to możliwe bo java nie mogła korzystać z multimediów (bt lub ir) ale wiem, że w K800i na pewno java może korzystać z bt więc pewnie z ir też.
Szukałem już takiej aplikacji na czeskich i rosyjskich serwisach i znalazłam kilka, udało mi się bez problemu załadowac wszystkie z nich ale niestety nie działały mi poprawnie (być może to z powodu błędnej konfiguracji, bo się w nich dużo ustawiało - porty, bitrate zakresy jakieś itd)
Licze na to, że fachowcy których nie brakuje na tym forum mi pomogą 8)
w rozrywce przy sterowaniu zdalnym jest znaczek BT . szkoda że niema takiej aplikacji na irde . producent chyba wymyślił że skoro ma czymś sterować to tylko BT.

niema takiej działającej aplikacji , sam szukałem
mam to na kompie , jak prześle to sobie na fona pisze że aplikacja nieprawidłowa

#161715  autor: szperacz87
 12 mar 2007, 19:43
mi się udało zainstalować takie aplikacje i poprawnie uruchomić, ale nie działały tak jak bym chciał

#163107  autor: maxbike
 18 mar 2007, 00:31
To jest z góry skazane na niepowodzenie, takie "piloty" działają na znacznie mniejszą odległość niż zwykłe, stąd nie ma to większego sensu.

#163120  autor: Marek
 18 mar 2007, 00:52
maxbike pisze:To jest z góry skazane na niepowodzenie, takie "piloty" działają na znacznie mniejszą odległość niż zwykłe, stąd nie ma to większego sensu.
dokładnie , zasięg irdy w k800 to 20cm

#172239  autor: whitecoin
 09 kwie 2007, 23:51
na symbianie jest lecz nie mogłem znaleść na SE
ale to kwestja czasu

[ Dodano: 2007-04-09, 23:52 ]
kwest(j)a

Policjanci zatrzymują dresiarza:
- Imię?
- Jan.
- Nazwisko?
- Kowalski.
- Adresik?
- Nówka Adidasa!

#172322  autor: gomez1982
 10 kwie 2007, 11:40
Nie będzie takich rzeczy na telefony oparte tylko na Javie bo to niemożliwe.Musicie się tylko cieszyć ze sterowania komputerem.A jak chcecie mieć pilot do TV to kupcie starą nokie z symbianem bo w nowych już nokia podczerwieni nie umieszcza.

#172642  autor: dechomenon
 10 kwie 2007, 20:10
gomez jak to nie umieszcza ja w swojej N73 mam Irde, ale pewnie nie chodzi Ci o takie nowe nokie tyklko o jeszcze nowsze tak ?

#172663  autor: gomez1982
 10 kwie 2007, 20:54
No dokładnie a nawet o starsze jak 6630-"boski telefon"

#174740  autor: Neutrine Ray
 17 kwie 2007, 00:25
"Pilot" w K800i dziala na zasadzie BT, uzywanie tego typu lacznosci za posrednictwem podczerwieni to przeciez absurd ;)

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#174827  autor: dechomenon
 17 kwie 2007, 12:33
absurde ze względu na mały zasięg...tylko np. nie każdy telewizor bo BT wbudowany...

#177295  autor: Pshemeq
 25 kwie 2007, 08:32
IrDA normalnie ma dość ograniczony zasięg, ale na 7650 widziałem jak kumpel sterował TV z odległosci około 3m...;) i wszycho działało...;) a java chyba za bardzo ograniczona jest aby wrzycic w nią midlet z tyloma sterami do różnych TV itp;) ale pewnie sie nie znam;) (co jest bardzo prawdopodobne;) )

Instalacja słownika poprawnej polszczyzny w FF nie boli... ^^