• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #158936  autor: Duduś
 03 mar 2007, 22:11
Witam Wszystkich uczestników Forum.

Proponuję ten temat poszukując odpowiedzi na pytanie: Czy to tylko Polski luksus - w którym możemy
darmowo wysyłać SMS-y ze strony WWW danego operatora, pod warunkiem że wiemy w
jakiej sieci pracuje telefon naszego adresata ? Czy jeszcze jakiś operator na świecie daje taką możliwość ? Z marnym skutkiem szukałem czegoś takiego w sieciach niemieckich ? Może coś przeoczyłem ? Na marginesie należy dodać że nasza ERA się już powoli od tego izoluje.

#158938  autor: b@sho
 03 mar 2007, 22:14
mozna powiedziec ze to taki nasz swojski luksus. ale nie dlugo i u nas sie to zmieni. na swiecie panuje trend odchodzenia od darmowych bramek sms. jesli juz sa bramki to z reguly platne.

#158966  autor: rudy
 03 mar 2007, 23:25
Dokładnie na świecie się już od tego odchodzi.
Co do ery, to ich omnix jest śmieszny.
MiastoPlusa i bramka orange, są dla nich wzorcem.
Ale w sumie czemu operatorzy dają te bramki ?
Przecież więcej by zarobili bez bramek.

#158972  autor: Duduś
 04 mar 2007, 00:23
Jeżeli rzeczywiście jesteśmy prawie jedyni z darmowymi bramkami w necie, to widocznie operatorzy nasi ale kapitałowo będący z zewnątrz. uznali Polskę za kraj w którym stosunkowo najwolniej rozwija się internet. A tak że dostęp mamy za drogi etc. W związku z tym może na jakiś czas postanowili zrobić nam prezent. Jednocześnie wspierając własną reklamę.

#159011  autor: b@sho
 04 mar 2007, 10:38
Duduś nie do konca tak jest. darmowe bramki tez nakrecaja im przychody :wink: pisze ktos do ciebie sms to ty mu odpiszesz jesli o cos sie pyta. przeciez ciagle przy komputerze nie siedzisz. mlodzi luszie masowo pisza z darmowych bramek, dopiero jak sie limit na dzien skonczy to wtedy racza uzywac komorki. pozatym dosc mocno sie przyzywczajamy. korzystamy z bramek i gdyby teraz zostaly zlikwidowane to zobaczylbys co za lament by sie zrobil.. zaraz by bylo jak oni mogli, przeciez nie maja prawa... a dla mnie to jest to tylko taki mily gest ze strony opa, ktory predzej czy ponizej odejdzie do lamusa i trzeba sie z tym liczyc

#159207  autor: Duduś
 04 mar 2007, 20:07
A czy ktoś ma jakąś wiedzę o innych operatorach którzy mają jeszcze podobny gest co nasi rodzimi ?

#159271  autor: rudy
 04 mar 2007, 23:20
b@sho pisze:Duduś nie do konca tak jest. darmowe bramki tez nakrecaja im przychody :wink: pisze ktos do ciebie sms to ty mu odpiszesz jesli o cos sie pyta. przeciez ciagle przy komputerze nie siedzisz. mlodzi luszie masowo pisza z darmowych bramek, dopiero jak sie limit na dzien skonczy to wtedy racza uzywac komorki
Niby tak, ale chyba tego nikt nie jest w stanie obliczyć!
Bo wiadomo wiele smsów i tak by wysłano z telefonów komórkowych zamiast bramek sms, ale byli by i tacy co by życzeń świątecznych nawet nie wysłali bo 20 groszy za smsa to drogo niech żyje bramka sms, ale duża część smsów z bramek internetowych to czysty spam.
Ja czasami nawet nie odpisuję na takie smsy z netu, tym bardziej jak ktoś ma za jeden grosz i jeszcze szczędzi tego grosza.

#159275  autor: b@sho
 04 mar 2007, 23:27
rudy zyczenia z bramki internetowej, jeszcze jakis wierszyk ktory dostaniesz od kilku osob ciagle ten sam. poprostu zenada. mogliby dla mnie to bramki zlikwidowac. sam na esy z bramek czesto odpisuje z bardzo opoznionym zaplonem (czytaj kiedy mam dostep do kompa) i wtedy czesto wychodzi ze jednak ta osoba ma na koncie pieniadze i jak cos waznego to nawet zadzwoni do ciebie nim ja zdarze odpisac...

#159277  autor: rudy
 04 mar 2007, 23:30
b@sho, dlatego dla mnie mogą je zlikwidować.