• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

#153733  autor: konrad
 15 lut 2007, 21:56
dechomenon pisze:6. tak można wystarczy włączyć profil milczy w którym mamy wyłączone wszelkie dźwięki:P
no i mam dzwiek migawki :? a szukalem tel. specjalnie ktory tego nie ma :? ehhhh

#153766  autor: piwosz
 15 lut 2007, 23:15
ja co do dzwieku migawki zastanawialem sie jakby tu usunac go z partycji z: system>sounds>digital albo chociaz podmienic na cisze :P ale to pamiec ROM a wiec tylko do odczytu :roll: narazie jak chce zrobic dyskretne zdjecie to zakrywam glosnik palcem :lol: pozatym teraz bardzo rzadko bawie sie aparatem

:occasion5:

#153778  autor: dechomenon
 15 lut 2007, 23:56
no jak to masz dźwiek migawki ja nie mam...nacisnij raz przycisk power i tam wybierz profil milczący włacz aparat i zobacz! czy masz nadal dźwięk! mms ma inny wyglad niz sms więc idzie spokojnie rozróznic! jest licznik pozostałych znakow do konca smsa!

#153783  autor: konrad
 16 lut 2007, 01:02
dechomenon pisze:no jak to masz dźwiek migawki
no mam
ja nie mam...nacisnij raz przycisk power i tam wybierz profil milczący włacz aparat i zobacz!
a jaka masz wersje softu ? chyba z ery go masz tak ?

jak w ogole zmienia sie tu tapety ? poprzez tematy ?

edit jakie ustawienia powinien miec temat nokii nie modyfikowany ? tapeta + wygaszczac ? hm ? :)

#153790  autor: piwosz
 16 lut 2007, 06:39
konrad, goly temat w nokii e50 to takie niebieskie kola w roznym odcieniu,(ja mam fabrycznie bez simlocka),bardzo badziewne zreszta :P tapete ustawisz jaka chcesz,niezaleznie od tematu,ale nie bedzie zajmowac calej powierzchni ekranu,nawet jak obrazek ma 240x320(uroki symbiana) mnie natomiast NIE mile zaskoczylo to ze gify sa nieruchome :|

[ Dodano: 2007-02-16, 06:43 ]
a co do dzwieku migawki aparatu u mnie tez nie da rady wylaczyc,nawet na profilu "milczy" (wtedy jest ciut ciszej tylko)

#153842  autor: konrad
 16 lut 2007, 11:14
a ja mam ERE i teraz nei pamietam ust. fabrycznych tego tematu Nokia dla Ery ;) a jak w ogole tu sie ustawia tapete ? wlasnie poprzez temat modyfikujac go ?

#153876  autor: piwosz
 16 lut 2007, 12:25
konrad pisze:a jak w ogole tu sie ustawia tapete ? wlasnie poprzez temat modyfikujac go ?
mozna i tak,ja preferuje latwiejszy sposob,przegladam obrazki w galerii i jak postanowie jakis umiescic na tapecie biore opcje>ustaw jako tapete> i GOTOWE :d

[ Dodano: 2007-02-16, 12:29 ]
ale tematu jako tako nie modyfikujesz,tylko dodajesz tapetke :wink:

#153898  autor: konrad
 16 lut 2007, 13:33
a czy wlaczajac programy np. adobe, flasha, reala zapisuja jakies w pamieci pliki ? (temp.) i czy jak sciagne sobie jakis program na symbiana//jave rowniez gdzies zapisuje "swoje smieci" ? czy mozecie polecic jakas fajna darmowa stronke z programami dla E50 ? :P

edit czy filmy 3gp2 pojda na E50 ? ew. jaka roznica jest w 3gp a 3gp2 ? ;)

#153923  autor: dechomenon
 16 lut 2007, 15:29
zeby zrobic tapete na całym ekranie(niestety bedzie to musiało iść przez tematy) polecam programik theme diy wybierasz sobie zdjecie i bedzie na całym ekranie

#157041  autor: konrad
 25 lut 2007, 22:20
czy w tym telefonie jest opcja, aby podczas rozmowy wysw. czas rozmowy ? bo opcja "podsumowanie" to nie bardzo mi pasuje :)

#157043  autor: piwosz
 25 lut 2007, 22:22
konrad pisze:czy w tym telefonie jest opcja, aby podczas rozmowy wysw. czas rozmowy ? bo opcja "podsumowanie" to nie bardzo mi pasuje :)
nie ma :?

#157207  autor: konrad
 26 lut 2007, 17:17
piwosz pisze:nie ma :?
jest :)
Rejestr > Opcje > Ustawienia > Pokaz czas polaczen > Tak no i juz pokazuje czas rozmowy ;)

#157278  autor: piwosz
 26 lut 2007, 21:16
konrad pisze:
piwosz pisze:nie ma :?
jest :)
Rejestr > Opcje > Ustawienia > Pokaz czas polaczen > Tak no i juz pokazuje czas rozmowy ;)
no faktycznie jest ;)

#158690  autor: konrad
 03 mar 2007, 11:42
czy mozna podlaczyc sie do internetu z E50 poprzez BT majac w domu liveboxa tp ?

#159489  autor: maczo100
 05 mar 2007, 20:56
1 .a jak otworzyc sciagnietą aplikacje [pisze zainstalowana ale nie moge jej urochomic ?] 2.jak ustawic połaczenie oczekujace ?

#159575  autor: piwosz
 06 mar 2007, 00:30
maczo100 pisze:1 .a jak otworzyc sciagnietą aplikacje [pisze zainstalowana ale nie moge jej urochomic ?]
bo nie uruchomisz ich w menedzerze aplikacji tylko one sa(te aplikacje) w folderze instalacje :wink:
maczo100 pisze: 2.jak ustawic połaczenie oczekujace ?
menu :arrow: narzedzia :arrow: ustawienia :arrow: rozmowy :arrow: Połącz. oczekujace :arrow: opcje :arrow: uaktywnij, ale to usluga sieciowa.

#161330  autor: simplus
 11 mar 2007, 18:04
Nastawiam się na kupno E50 jakoś lekko przed wakacjami i mam kilka pytań:
1. Jak wezmę w Orange na abonament (nowa karta SIM, a telefon kupiony w wolnej sprzedarzy) to co będe miał na wyświetlaczu napisane:
a) Orange
b) Orange PL
c) MILEGO DNIA ?
Bo moim znajomi niektórzy mają tak, a niektórzy tak.
2.Czy przez to że ma Symbiana będzie dużo wolniej chodził??
np. Ile czasu zajmuje wejście w menu, wysłanie SMSa, zrobienie zdjęcia, otworzenie pliku *.doc bez obrazków, otworzenie kontaktów, wyłączenie telefonu, włączenie telefonu?
3. Jak działa i wygląda aplikacja e-mail (potrzebuje aby działała z Onetpocztą w domenie @vp.pl- bo w 6230i mi nie działa/ jak można proszę o linki do artykułów itp i ScreenShoty aplikacji ), czy można odbierać/wysyłać załącznik .pdf i .doc? poczta jest dla mnie bardzo ważna!
4. Czy ten telefon ma radio?
5. Czy jakos w lipcu będzie się opłacało go kupić?
6. Czy ma budzik, stoper, kalkulator?
7. Jaka jest jakość rozmów?
8 Jeżeli chodzi o wyświetlacz to czy kolory są ładne i dobrze nasycone
9. Nie miałem jeszcze telefonu z Symbianem, co muszę wiedzieć o Symbianie?
10. Jak często i ile razy wam się "powiesił"??

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

#161369  autor: lookass
 11 mar 2007, 19:31
1.
powinno byc Orange Pl
2. troszke wojlniej
wejscie do menu trwam tyle co bez symbiana (ulamek sek ) zdjecia normalnie robie sms tez nie ma jakis zwiechow, wszystko twra bardzo szybko
3. nie wiem jak wyglada ale pewnie dobrze mozna odbierac te pliki
4. nie ma
5. pewnie tak bedzie jeszcze tanszy ;)
6. ma oprocz stopera ale w symbianie mozesz takie aplikacje powgrywac
7. dobra
8. wszystko wyglada bardzo dobrze, jest to dobry wyswietlacz ;)
9. najlepiej duzo :smt005
10. jeszcze ani razu ;)

#161455  autor: piwosz
 11 mar 2007, 22:56
simplus pisze: 2.Czy przez to że ma Symbiana będzie dużo wolniej chodził??
przyzwyczaisz się szybko, ale nie widać "mułowatości"
simplus pisze: np. Ile czasu zajmuje wejście w menu, wysłanie SMSa, zrobienie zdjęcia, otworzenie pliku *.doc bez obrazków, otworzenie kontaktów, wyłączenie telefonu, włączenie telefonu?
wejscie ok 1sek, wysłanie sms błyskawicznie, zdjęcie też szybko(ok 3 sek), z plikami doc jest różnie, im większy tym dłuzej... kontakty błyskawicznie, wyłączenie telefonu też szybko, ale włączenie to już trwa... i trwa... i trwa...
simplus pisze: 3. Jak działa i wygląda aplikacja e-mail (potrzebuje aby działała z Onetpocztą w domenie @vp.pl- bo w 6230i mi nie działa/ jak można proszę o linki do artykułów itp i ScreenShoty aplikacji ), czy można odbierać/wysyłać załącznik .pdf i .doc? poczta jest dla mnie bardzo ważna!
ja mam wp. klient pocztowy-rewelacja! przeglądasz wiadomości e-mail jak smsy, gdy już napiszesz nazwe skrzynki żeby ja skonfigurować używasz aplikacji "SETT. WIZARD".
możesz ustawić zeby co 2,4 6 8 lub 12 godzin łączył sie ze skrzynką i pobierał nagłówki lub całe wiadomości, musisz tylko podać nazwe i hasło do skrzynki.
simplus pisze:5. Czy jakos w lipcu będzie się opłacało go kupić?
pożyjemy zobaczymy, myśle że tak, bo elektronika wciąż tanieje.
simplus pisze: 9. Nie miałem jeszcze telefonu z Symbianem, co muszę wiedzieć o Symbianie?
poznasz go, spokojnie ;)
simplus pisze: 10. Jak często i ile razy wam się "powiesił"??
po aktualizacji może z raz... albo dwa... nie więcej :roll:

#161639  autor: simplus
 12 mar 2007, 16:53
Niestety nie mogę dawać punktów Pomógł, ale bardzo dziękuję.

Ad1:
To dobrze - może być Orange, Orange PL, ale nie chce MD

Jeżeli chodzi o te pliki .doc i .pdf to ile trwa (tak +-) otwarcie plikau 50kB (sformatowany tekst z małym obrazkiem)??

Jak może mi ktoś powiedzieć coś o tej aplikacji e-mail to proszę.

Aha odnośnie radia: A gdyby kupić słuchawki stereo z anteną to jest jakiś legalny program aby wgrać radio?

PS: ile mogą kosztowa kompatybilne, oryginalne Nokii słuchawki stereo ?

Dodano: 2007-03-13, 00:39
Czy w E50 można korzystać z transmisji wideo z OrangeWorld np. TVN24???
  • Strona 5 z 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6