Łukaszeq1989 pisze:ennheisery sa za 100zł z przesylka ale maja gwarancje rozruchowa na 3 miesiace tylko, i cos mi sie wydaje ze to moga byc podrobki mimo ze box ale ta gwarancja mi cos nie pasuje...
moze macie jakies pewne zrodlo na sennheisery w cenie ok 100zł?
Obawiam się, że takie nie istnieje - jedynym "pewnym" źródłem jest firma Konsbud-Audio, oficjalny dystrybutor Sennheisera... Tyle tylko, że u nich cena jest niemal 2-krotnie wyższa... No ale gwarancaja 24-miesięczna no i pewność, że słuchamy Sennheiserów, a nie wyrobu sennheiseropodobnego... "prawie" jak wiadomo robi wielką różnicę...
Mam ten sam problem i od dłuższego czasu serfuję po Allegro i różnych forach w poszukiwaniu dobrych i relatywnie tanich słuchawek do mojego telefonu. Namierzyłem na Allegro kilka "oryginalnych" sennheiserów w cenie 80-90 zł. Do każdego ze sprzedających wysłałem maila z pytaniem o oryginalnośc produktu zaznaczając, że miałem już okazję testować te seenheisery zakupione w Konsbudzie-Audio, że znam ich dźwięk i- jako audiofil - potrafię uslyszeć różnicę między tym, co słyszałem na oryginałach, a czymś, co tylko wygląda podobnie. Kończąc maila prosiłem, aby - w przypadku gdy oferowane przez nich słuchawki są oryginalne tylko dla potrzeb marketingowych - zignorowali mojego maila, pozostawiając go bez odpowiedzi, natomiast w przypadku, gdy są to faktycznie prawdziwe seenheisery, przysłali mi je, gdyż chętnie je kupię za taką cenę...;.
Wiesz ile osób odpowiedziało na mojego maila?
NIKT!!! Wiesz, ilu allegrowych sprzedawców skorzystało z okazji pojawienia się kupca?
żADEN !!!
Tak więc - wracając do tematu - obawiam się, że kupienie faktycznie oryginalnych, nieużywanych Seenheiserów w cenie 80-90 złotych na Allegro jest bardzo mało prawdopodobne