• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #156155  autor: lennox2
 23 lut 2007, 14:36
Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć, w jaki sposób mogę sobie wgrać (no a potem z tego korzystać) ksiązkę w formacie worlda, ściągniętą z netu do mojego komputera? W moim telefonie, w folderze "Biuro", mam zainstalowane aplikacje "Quickoffice" i "Adobe PDF", jeżeli ma to jakieś znaczenie... Byłbym Wam BAARDZO wdzięczny za w miarę szczegółową "instrrukcję obsługi"... :)

Odi profanum vulqus et arceo

#156158  autor: Bobb
 23 lut 2007, 14:49
Co to jest format worlda? Jesli chodzi Ci o worda to otworz go w... wordzie, qiuckwordzie...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#156163  autor: MarcinK
 23 lut 2007, 15:08
jezeli plik jest w .doc'u no to normalnie przez quickoffica otwórz :wink:
jezeli jest w pdf'ie to adobe reader, i po sprawie,
schody zaczynają się gdy plik jest w innym formacie :-)

#156168  autor: lennox2
 23 lut 2007, 15:36
Tankian pisze:jezeli plik jest w .doc'u no to normalnie przez quickoffica otwórz :wink:
jezeli jest w pdf'ie to adobe reader, i po sprawie,
schody zaczynają się gdy plik jest w innym formacie :-)

Dziękuję :D . Głupio mi teraz, że pytałem o tak proste sprawy :oops: . Ale mam inny problem, jest to duży plik i na sam koniec jego otwierania Quick po prostu zawiesza mi komórkę i ani w lewa, ani w prawo. I co teraz?

#156172  autor: MarcinK
 23 lut 2007, 15:48
najprawdopodobniej jest za mało RAMu,
podziel sobie tego .doc' na dwie mniejsze części albo zwolnij ramu :wink:

#156185  autor: lennox2
 23 lut 2007, 16:29
Tankian pisze:najprawdopodobniej jest za mało RAMu,
Ramu mam chyba wystarczająca ilośc, bo Taskmanem pozamykałem wszystkie aplikacje (oprócz muzycznej, bo w ME ona jest systemowa). Raczej chyba sam plik jest zbyt duży (prawie 2 mb). Ale nie wiem, jak technicznie podejśc do jego podzielenia - możesz mi powiedzieć, co mam zrobić?

#156201  autor: Bobb
 23 lut 2007, 17:46
lennox2 pisze:
Tankian pisze:najprawdopodobniej jest za mało RAMu,
Ramu mam chyba wystarczająca ilośc, bo Taskmanem pozamykałem wszystkie aplikacje (oprócz muzycznej, bo w ME ona jest systemowa). Raczej chyba sam plik jest zbyt duży (prawie 2 mb). Ale nie wiem, jak technicznie podejśc do jego podzielenia - możesz mi powiedzieć, co mam zrobić?
Normalnie. Wytnij polowe tekstu i wklej do nowego pliku w formacie *.doc

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#156312  autor: jopex
 23 lut 2007, 22:38
Ja tez tak mialem z QuickOffice ale zainstalowalem OfficeSuite i teraz szybciej i bez zawieszania mi otwiera nawet kilkuset stronowe.Sprobuj z tym programem powinno byc spoko i nie bedziesz muaial nic ciac (ale co d otwierania to i tak trzeba byc cierpliwym bo to nawet w wydaniu tego programu jesli plik ma np1.5 MB to troszke trwa).Powodzenia

Siemens C45 -> Siemens C55 -> Motorola T720i -> Siemens M55 -> Siemens C65 -> Nokia N73

#156419  autor: lennox2
 24 lut 2007, 11:47
jopex pisze:Ja tez tak mialem z QuickOffice ale zainstalowalem OfficeSuite i teraz szybciej i bez zawieszania mi otwiera nawet kilkuset stronowe.Sprobuj z tym programem powinno byc spoko i nie bedziesz muaial nic ciac (ale co d otwierania to i tak trzeba byc cierpliwym bo to nawet w wydaniu tego programu jesli plik ma np1.5 MB to troszke trwa).Powodzenia

No to teraz mnie zastrzeliłeś z tym otwieraniem.... Bo mój problem dotyczy tylko samego otwierania - po kliknięciu na "otwórz" muszę czekać ok. 4-5 minut, żeby mi się plik otworzył, ale kiedy już to się stanie, czytanie go już nie sprawia telefonowi żadnych problemów... Czyli co, tak długie czekanie na otwarcie pliku wielkości 1,9 MB to normalny objaw, czy jak?

#156759  autor: jopex
 25 lut 2007, 00:22
Obecnie mam na fonie tylko 1 MB plik ale otwiera mi go w 55 sek. (OfficeSuite z zegarkiem w reku).Zakladajac ze 2x wiekszy plik moze sie urachamiac 2x dluzej nie powinno to przekroczyc 2 badz 2,5 minuty.pozdro.

Siemens C45 -> Siemens C55 -> Motorola T720i -> Siemens M55 -> Siemens C65 -> Nokia N73

#156781  autor: lennox2
 25 lut 2007, 10:01
No to co u mnie jest nie tak? Mogę coś z tym zrobić?

#156867  autor: piwosz
 25 lut 2007, 14:36
a moze to sie zmienia proporcjonalnie do wielkosci? Tj. Male pliki ok 200kB otwiera "blyskawicznie",ok 1MB juz ok minuty, 2MB 5 minut, itd. Ktos pisal ze juz kilkumegowe(powyzej 5??) nie otwiera wcale.
Dlatego niewiem w czym problem zeby podzielic sobie plik na dwie lub wiecej czesci... :roll:

:occasion5:

#156968  autor: lennox2
 25 lut 2007, 19:31
piwosz pisze:Dlatego niewiem w czym problem zeby podzielic sobie plik na dwie lub wiecej czesci... :roll:
Ano w samej czynności dzielenia... Powiedzmy że plik ma 450 stron, więc wycinam 200 i nazywam go sobie np. "cz. 1", tak? A co z tym plikiem, który wyciąłem? Przecież go już nie mam?!

Przepraszam, jeżeli zadaję głupie pytania, ale ja naprawdę nie wiem, jak się zabrać do podzielenia takiego pliku... :oops:

#157017  autor: piwosz
 25 lut 2007, 21:05
a czy ktos Ci kaze to robic telefonem?? od czego masz komputer?? chcesz dokladna instrukcje jak podzielic ten plik??

:roll:

otwierasz ten 450 stronnicowy plik,
otwierasz nowy, pusty plik *.doc ,
mniej wiecej od 200 strony do konca zaznaczasz i wycinasz...
wklejasz do nowego pliku...
nazywasz je sobie jak chcesz 8)

wgrywasz na telefon i cieszysz sie ze Ci sie udalo :P

:occasion5: