• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #155253  autor: mariusz.f
 20 lut 2007, 16:41
W mojej E50 po upływie 1min włącza się wyświetlacz, a po upływie kolejnej pojawia się "biały" ekran z datą i godziną. Jednak czasami zdarza się, że się nie pojawi! Cały czas jest tło, tylko bez podświetlenia. Wtedy jedynym rozwiązaniem (jakie na razie odkryłem) jest ponowne uruchomienie telefonu. Co może być tego powodem? I czy jest jakiś inny sposób na przywrócenie tej funkcji?? Oczywiście, ze data i godzina są bez podświetlenia. dlatego "białe" napisałem w cudzysłowie. Podświetlenie mam ustawione n 10sek, a wygaszacz 1min (minimalna wartość). Więc po zgaśnięciu podświetlenia i chwili zapala się wygaszacz, który jest przez 10sek podświetlony, a po minucie włącza się CZYSTY ekran z datą i godziną, który też jest podświetlony TYLKO 10sek. No ale właśnie czasem się nie włącza ani wygaszacz, ani czysty ekran. A niechciałbym go zbyt często wyłączać i włączać, bo boję się, że guzik się zapadnie (najczęstsza usterka tego modelu). Bateria trzyma ok. 3dni, ale czekam na moduł GPS, mam już tomtom`a, więc teraz pewnie tyle nie wytrzyma ;-)

#155263  autor: piwosz
 20 lut 2007, 16:59
a probowales manipulowac tymi czasami? Te 10s i minute poprzestawiaj w jedna i druga strone,moze pomoze :wink:
ewentuanie przywroc ustawienia fabryczne kodem *#7370# ale przed tym zrob kopie zapasowa spisu tel i sms i ogolnie pamieci. Od poczatku uzywania tak masz? Czy podczas uzytkowania tak sie zaczelo robic? Jesli nic nie pomoze to uaktualnienie powinno zalatwic sprawe :wink:

#155406  autor: mariusz.f
 20 lut 2007, 23:30
nie od początku. w czasie użytkowania. A jak zrobić kopie? przez PC Suit? A jak mam wgranego np/ tomtoma, to też strace?

#155428  autor: piwosz
 21 lut 2007, 06:28
ja tylko pcsuit uzywam :wink:
tylko ze zauwazylem "maly" problem z kopia zapasowa od PS,mianowicie po przywroceniu danych(po aktualizacji) nie wszystko wrocilo :!: dzwieki,obrazki,kontakty,sms i wszystkie gry i programy java-tak, problem pojawil sie z programami typu sis,nieliczna czesc wrocila,a to co wrocilo nie dalo sie usunac :!: nie dociekajac przyczyny wybralem na klawiaturze *#7370# i ponagrywalem wszystko od nowa :|
w pcsuit jest opcja zachowania danych z karty,ale niewiem czy bedziesz mogl potem to usuwać :roll:
a duzy to problem nagrac tego tom toma od nowa? A moze to on jest przyczyna dziwnego zachowania sie telefonu?

:occasion5:

#155679  autor: milenium
 21 lut 2007, 20:17
u mnie dzieje sie tak samo, nie pomogła również zmiana softu na nowszy czyli jakiś bład softu ja już używam gps-a a możesz również wgrać sobie mape wypuszczoną przez nokie tak dla porównania tylko że w niej nie da się ustawić nawigacji ponieważ jest płatna i to grubo

tom tom plus ld-3w plus 1024 MB

#155706  autor: piwosz
 21 lut 2007, 21:22
moze od gps-a ta e50 glupieje... :roll:
narazie nie planuje tego dobrodziejstwa uruchamiac na swoim telefonie... i nie mam tych problemow :wink:

:occasion5:

#155725  autor: milenium
 21 lut 2007, 21:47
kurcze może masz racje ;-) ale nawigacji nie wywale :D jeszce nie mialem tego fona bez tomtoma a mam go od sierpnia

tom tom plus ld-3w plus 1024 MB