• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 4 z 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

#151633  autor: Vojteck
 09 lut 2007, 10:31
Tanie numerki w obecnej postaci byłyby opłacalne gdyby sie nie korzystało z megapakietu i dzwoniło ponad 100min miesiecznie do wybranej osoby. Era powinna zmnienić sposub naliczania tanich numerków, tak jak to ma miejsce z nocnym szaleństwem, i zmiejszyć cenę minuty połączenia np. do 10gr przynamniej, wtedy może wiele osób by z tego skorzystało.

Każdy czuje się ważny g(ł)oniąc szczeście

#151649  autor: SS.PawliK
 09 lut 2007, 11:09
aga pisze: Tanie Numerki przy Mega Pakiecie były średnio opłacalne. Niby 1 gr różnicy, ale trzeba pamiętać, że aktywacja jednego numeru kosztuje 9 zł, a erajednostki z pakietu można wykorzystywać nie tylko na połączenia z jednym numerem.
Wg mnie Mega Pakiet jest korzystniejszy od Tanich Numerków.
Fakt 19gr z wybranym a 20 z każdym, No ale mega pakiecik kosztuje 50zł a nie 9zł. Troche to dziwne. Ja tam chciałbym aby TT wzięło choć trochę przykładu z SS i dało by coś tańszego z wybranym numerem, albo 5gr tak jak w Orange? Albo tak jak pisałem wczesniej pakiet za 20zł = 2000min/miesiąc z wybranym numerem co daje 1gr za minutę - na tym by nie stracili.

--
Pozdrawiam: SS.PawliK -->> ERA RULLEZ <<--

[Alcatel Ot320]->[Siemens cf62]->[nokia 3310]->[Siemens c55]->[sagem myx-7]->[sagem my301x]->[SE D750i] --> w planach N-series lub SE W-series :P

#151651  autor: Vojteck
 09 lut 2007, 11:15
SS.PawliK pisze:Fakt 19gr z wybranym a 20 z każdym, No ale mega pakiecik kosztuje 50zł a nie 9zł.
Zgadza się, ale za te 9 zł nie dostaniesz nic, a za te 50zł 250 minut do ery, heyah i na stacjonarne.

#151662  autor: aga
 09 lut 2007, 12:07
SS.PawliK pisze:mega pakiecik kosztuje 50zł a nie 9zł
9 zł to tylko opłata aktywacyjna jednego numeru i oprócz tego płacisz za każdą minutę 19 gr. Jak podzielisz to 9 zł przez wygadane minuty, to wyjdzie, że minuta i tak kosztuje nieco ponad 19 gr (zwłaszcza gdy mało się rozmawia z wybranym numerem). Jeśli masz aktywowanych 5 numerów (czyli 45 zł za samą aktywację), to ta średnia za minutę będzie jeszcze wyższa. A w Mega Pakiecie za 50 zł dostajesz 250 minut i dzwonisz do Ery i na stacjonarne i nie masz ograniczenia pod jaki numer dzwonisz.

#151665  autor: SS.PawliK
 09 lut 2007, 12:13
aga pisze:
SS.PawliK pisze:mega pakiecik kosztuje 50zł a nie 9zł
9 zł to tylko opłata aktywacyjna jednego numeru i oprócz tego płacisz za każdą minutę 19 gr. Jak podzielisz to 9 zł przez wygadane minuty, to wyjdzie, że minuta i tak kosztuje nieco ponad 19 gr (zwłaszcza gdy mało się rozmawia z wybranym numerem). Jeśli masz aktywowanych 5 numerów (czyli 45 zł za samą aktywację), to ta średnia za minutę będzie jeszcze wyższa. A w Mega Pakiecie za 50 zł dostajesz 250 minut i dzwonisz do Ery i na stacjonarne i nie masz ograniczenia pod jaki numer dzwonisz.
No moze i tak. Ale i tak jestem za czymś tańszym. Moze przed zmianą na T-Mobile coś TT zmieni, może od 1 marca:), coś dla zakochanych:P jakiś bardzo tani lub darmowy numerek.

--

[Alcatel Ot320]->[Siemens cf62]->[nokia 3310]->[Siemens c55]->[sagem myx-7]->[sagem my301x]->[SE D750i] --> w planach N-series lub SE W-series :P

#151685  autor: szejkspir
 09 lut 2007, 13:10
aga pisze:Tanie Numerki przy Mega Pakiecie były średnio opłacalne. Niby 1 gr różnicy, ale trzeba pamiętać, że aktywacja jednego numeru kosztuje 9 zł, a erajednostki z pakietu można wykorzystywać nie tylko na połączenia z jednym numerem.
Wg mnie Mega Pakiet jest korzystniejszy od Tanich Numerków.
Zgadzam się z Tobą w stu procentach.
Szczerze jednak wolałbym napisać:
Na razie pozostaje nam potrzeć jak ulepszają "Tanie numerki"...

#151854  autor: Mel
 09 lut 2007, 20:48
aga pisze: Jak podzielisz to 9 zł przez wygadane minuty, to wyjdzie, że minuta i tak kosztuje nieco ponad 19 gr (zwłaszcza gdy mało się rozmawia z wybranym numerem).
Więc jak się mało rozmawia z danym numerem to bez sensu aktywować tanie numerki. Tanie numerki są dla tych, którzy dużo rozmawiają z tym konkretnym numerem.

#152647  autor: mdomek
 12 lut 2007, 17:38
Miała być kampania jakaś na początku lutego...

Ja jedyne zo zauważylem to wielkie reklamy "Era Nadaje Rytm":

Mickiewicza/Kościuszki, Łódź:
Obrazek Obrazek

Narutowicza/Kilińskiego, Łódź:
Obrazek Obrazek

Sorry za słabą jakość szczególnie przy zdjęciach z wieczora, robione telefonem.

#152648  autor: Vojteck
 12 lut 2007, 17:40
No ciekawe zdjęcia, ale mnie hasło "ERA NADAJE RYTM" kojarzy sie z muzyką. Chociaż dwoje bliskich sobie ludzi może oznaczać nową wersję tanich numerków. :mrgreen:

A co to za telefon na billbordach K510i?? Bo nie widać dobrze.

#152713  autor: SS.PawliK
 12 lut 2007, 20:06
Pawrzes pisze:Era Nadaje Rytm to zupełnie inna kampania wizerunkowa Ery: http://www.era.pl/index.php?id=rytm&section=korp
Chciałbym aby Era TT albo FuN dali od 1 marca albo na walentynki(w co wątpię) jakieś bonusy dla zakochanych, jakiś bardzo tani numerek lub wręcz darmowy, albo duzy pakiet minut z wybranym numerem:)

--

#152757  autor: Kaczy
 12 lut 2007, 22:15
Vojteck pisze:A co to za telefon na billbordach K510i?? Bo nie widać dobrze
Ja dziś widziałem podobny billboard w Szczecinie i tam był SE W810i.

...::: Made for loneliness :::...

#152758  autor: Vojteck
 12 lut 2007, 22:20
No rzeczywiście to może być W810i.
Ale w tym topicu ważne są inne sprawy przecież. :wink:

#154001  autor: mdomek
 16 lut 2007, 19:06
Dzisiaj w Gazecie Wyborczej znalazłem gazetke reklamową TakTak'a "Catch" (pierwszy raz o tym słysze).

Jeśli ktoś jest zainteresowany to tutaj umieściłem zdjęcia.

Nie znalazłem w gazetce zadnych nowości...

#154002  autor: Vojteck
 16 lut 2007, 19:08
Catch też jest na era.pl, ale to tylko taki gazetka, na której są wypisane promocje TAK-TAK w przejrzysty sposub. :wink:

#154006  autor: SS.PawliK
 16 lut 2007, 19:15
Czekamy do 1 marca, myślałem ze da coś TT na walentynki a tu lipa, Era Fun tez by mogła dać coś dla użytkowników to najgorszy mix jaki jest:(

--

#154013  autor: Vojteck
 16 lut 2007, 19:23
SS.PawliK pisze:Era Fun tez by mogła dać coś dla użytkowników to najgorszy mix jaki jest:(
Tu sie z tobą zgadzam. Fun ma tylko jedna usługę obniżająca koszty i coś by sie przydało, bo nie mogę patrzeć jak niektózi moi znajomi chodza bez kasy na koncie bo ona topnieję szybko niestety. :(

[ Dodano: 2007-02-16, 19:24 ]
SS.PawliK pisze:Era Fun tez by mogła dać coś dla użytkowników to najgorszy mix jaki jest:(
Tu sie z tobą zgadzam. Fun ma tylko jedna usługę obniżająca koszty i coś by sie przydało, bo nie mogę patrzeć jak cześc moich znajomych chodzi bez kasy na koncie, która sie szybko zużywa niestety. :( :?

#154016  autor: Ghost_Dog
 16 lut 2007, 19:43
A moim zdaniem TT nie koniecznie musiał by wprowadzać całkowicie darmowy nr. Myślę, że wiekszości wystarczyły by połączenia z 3 wybranymi numerami (zamiast obecnych 9 w TN), aktywacja każdego nr za 10zł, i otrzymywało by się bezteminowy pakiet 300min do tegoż numeru. Oczywiście najlepiej by było gdyby usługa ta była niezależnie z mega pakietem i wprowadzona dożywotnio do wachlarza usług TT-ka.

Ach te marzenia... no ale może jakis jogurt z Ery to czyta.

#154018  autor: Vojteck
 16 lut 2007, 19:48
Ghost_Dog pisze:A moim zdaniem TT nie koniecznie musiał by wprowadzać całkowicie darmowy nr. Myślę, że wiekszości wystarczyły by połączenia z 3 wybranymi numerami (zamiast obecnych 9 w TN), aktywacja każdego nr za 10zł, i otrzymywało by się bezteminowy pakiet 300min do tegoż numeru. Oczywiście najlepiej by było gdyby usługa ta była niezależnie z mega pakietem i wprowadzona dożywotnio do wachlarza usług TT-ka.
Wiesz fajnie by było, gdyby takie coś wprowadzili, pomarzyć zawsze można. Moim zdaniem możeli liczyć na "nowe tanie numerki". Przykladowo jeden numer za 5-10 gr i naliczanie priorytetowe (przed megapakietami itp.)

#154025  autor: Ghost_Dog
 16 lut 2007, 20:07
Też mi się wydaje, że ta twoja wersja jest o wiele bardziej realna i prawdopodobna :)
  • Strona 4 z 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4