• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 7 z 10
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

#143116  autor: [email protected]
 19 sty 2007, 13:43
troche rozumiem sfrustrowanego usera (Pawlito zdaje sie) jak kupilem m600i tez mialem problemy na poczatku sam mi wskakiwal umts i nie dalos ie go wylaczyc bo okazalo sie zenie mam w ogole takiej opcji w menu, ale tak naprawde to byla jedyna niedogodnosc bo bateria trzymala niecaly dzien, pozniej zresetowal mi sie kilka razy ale juz wiem dlaczego zauwazylem ze jak pojemnosc ram spada ponizej 3,6 mb to sie resetuje ale wystarczy co jakis czas wejsc w meneger aplikacji i zamknac otworzone programy i po problemie, po wgraniu softu ze strony wszystko dziala bez zarzutu,
jak dla mnie najlepszy telefon jaki mialem, a mialem ich sporo, szkoda tylko ze jest problem ze znalezieniem w sieci jakichs gierek do niego...ale to i tak nie przeszkadza mu w czynieniu go najlepszym :)

#149794  autor: dechomenon
 04 lut 2007, 15:06
ja z czasem moze też kupie P990i ale jak bedzie śmigał plynnie hehe:, bez takich zonków jak ma pawlitko, albo jak miał pawlitko!

#151899  autor: domin
 10 lut 2007, 00:41
No i mam tą bestię. W czasie intensywnych testów na razie raz się zresetował, dwa razy zamknął aplikację w trakcie. Nie wiem dlaczego dostępna pamięć operacyjna systematycznie maleje, mimo ciągłego zamykania otwartych aplikacji. Telefon jest fantastyczny - szybki, ma genialny wyświetlacz i funkcje. W sumie jednak jest to dalekie rozwinięcie P910, różnica jest spora. Zobaczymy jak software z czasem, ale konstrukcja fantastyczna. Brakuje mi tylko funkcji - w P910 była - pozostawania w bieżącej aplikacji podczas odebrania połączenia...

domin

#151919  autor: dechomenon
 10 lut 2007, 10:11
no to fakt dolina, masz otwartą np. gre hehe a tutaj musisz właczyc ją od nowa...doliniarskie rozwiazanie...ale te telefony szybko tanieją jak kupowałem moja N73 miesiac temu to były droższe od niej a teraz są juz tańsze...masakra SE traci na wartości chociaz nie umiejeszam jego funkcjonalnosc symbian rulezzz

#151975  autor: domin
 10 lut 2007, 13:44
Szczerze mówiąc pomijając aparat foto, mój P910 ma wszystko czego trzeba. Ale P990 to jest potęga. Oczywiście wyświetlacz. Ale przede wszystkim szybkość - ten telefon pruje do przodu. Przeglądarka jest absolutnie fantastyczna - otwiera całe strony internetowe w atomowym tempie. Maila z załącznikiem 400 kB wysłał naprawdę 5 razy szybciej niż poprzednik. Tylko ta stabilność... Potrafi zamykać nagle aplikacje. JUTRO walczę z aktualizacją, myślę że dobry soft zrobi z tego tela rakietę. Jeśli chodzi o użyteczność to jest naprawdę odjazd!

[ Dodano: 2007-02-11, 20:45 ]
No i zaktualizowałem soft. Najnowsza wersja - z 8 lutego - to CXC162037 R9EC001. Na szczęście telefon jest prosto od SE czyli pobieram aktualny soft "ogólny", a nie dla konkretnej sieci. Szczegóły pod: http://uiq3.sourceforge.net/wiki/index.php/CDA/P990i.
Na razie jest okej. Zobaczymy za parę dni. Aktualizacja jest bardzo prosta, trwała ok. 40 - 50 minut. Napiszę jak działa po jakimś czasie, czytałem że nowy soft jest stabilny. Jeśli tak, to telefon jest rzeczywiście wybitny.

domin

#152430  autor: dechomenon
 11 lut 2007, 23:13
no to fakt...ale w sumie teraz tak stwierdzam (bo mi sie zawsze ten rysik widział) nie lepiej kupic za to samo siano palmtopa ? który zje SE na śniadnie ?

#152438  autor: domin
 11 lut 2007, 23:34
Palmtopy mają problem z byciem "normalnymi" telefonami z kolei. Ja chyba lubię rozwiązania kompaktowe... Czyli najbardziej wszechstronne. A poza tym mając takiego SE mam profi serwis w kraju. A kto mi naprawi taki HTC, o którym niewielu słyszało?

domin

#152466  autor: dechomenon
 12 lut 2007, 09:10
tak a wiesz co teraz wyprawiaja serwisy....mają taki sprzęt...zrobia fotki i powiedza ze telefon jest zawilgocony...czyli to profi sie nie sprawdza niestety w naszym kraju...oczywiscie nie w każdym serwisie!

#152484  autor: domin
 12 lut 2007, 10:03
A to też prawda... Wracając do P990 po aktualizacji telefon działa perliście. Ale - coś się stało z Operą. Nie odpala mimo restartów telefonu. Pewnie soft źle wszedł, bo wcześniej Opera normalnie działała. Apropos serwisu - największym szokiem było dla mnie jak mi powiedzieli dziś w bytomskim - głównym - serwisie SE że mają znacznie starszy soft do wgrania niż ja wgrałem ze strony!

[ Dodano: 2007-02-12, 16:11 ]
:-) :-) No cóż, po UDANYM uaktualnieniu na najnowszy soft (z 8 lutego) najpierw przestała kompletnie działać Opera (ta fabtycznie montowana), a nstępnie wystąpiły problemy z ładowaniem poszczególnych maili. Cierpliwość została nadwyrężona. W najbliższych dniach robię upgrade jeszcze raz. Myślę że to soft, bo wcześniej maile działały bez zarzutu (poprzedni software) a także przeglądarka. Pozostałe funkcje działają bez zarzutu... Zobaczymy. Wkurzenie tym większe że telefon fantastyczny.

domin

#152788  autor: dechomenon
 13 lut 2007, 01:12
no to jest bolączka...masz telefon a nie ma dostepu do wszystkiego w sposób bezawaryjny czy też po prostu uciażliwy...skoro opera nie chodzi...fakt fakte, ze z każdym nowym fw powinno się to poprawiac...ale ile mozna czekac na idealny soft?

#152795  autor: domin
 13 lut 2007, 02:17
Zobaczymy... Czytałem na różnych forach że bywają problemy z aktualizacją... Mam nadzieję że się uda. P910i to szczyt stabilności. Ale po chwili używania P990 po prostu chce się używać tego tela. Napiszę jutro - wgrywam soft jeszcze raz.

domin

#153116  autor: dechomenon
 13 lut 2007, 23:57
no i co wgrałes juz ten soft...?

#153123  autor: domin
 14 lut 2007, 01:59
A wic wgraem i nie zapeszam ale na razie chodzi jak trzeba...

[ Dodano: 2007-02-14, 10:29 ]
Jeżeli telefon utrzyma swoją obecną formę to jestem bardzo zadowolony. Na razie jest super. Wszystko działa bardzo szybko. I bez problemów.

domin

#153738  autor: Bartek
 15 lut 2007, 22:04
I jak? Wszystko dobrze z telefonem? Strasznie mi sie podoba i jest jedna z niewielu sensownych pozycji na liscie PLUS'a. Moze za te 2 miesiace wypuszcza kolejny soft i bedzie smigal juz bez problemow.

#153748  autor: domin
 15 lut 2007, 22:27
Po powtórnym wgraniu softu na najnowszy dostępny, telefon sprawuje się - odpukać - idealnie. Po prostu bezproblemowo. To na razie 2 dni. W tej chwili można śmiało powiedzieć że to naprawdę świetny sprzęt. Bardzo szybki i praktyczny. Jest mnóstwo opcji personalizacji menu. Świetny wyświetlacz. Wszechstronny. W tej chwili stabilność softu prawie 100procent. Ale - zobaczymy jak będzie dalej...

domin

#153777  autor: dechomenon
 15 lut 2007, 23:50
no wyjdzie w praniu...jeśli tak to moze kiedys sobie tez go kupie..juz jest tanszy od mojej n-ki, a powiedz mi jak byś odkręcil ta klawiature jak to wygląda i jak sie to sprawuje, bo powiem ze wygląda to troche dziwnie!

#153780  autor: domin
 16 lut 2007, 00:41
Nie odkręcam klawiatury bo dobrze jest mieć też klasyczny telefon. Ale bez klapki, moim zdaniem, wygląda rewelacyjnie.

[ Dodano: 2007-02-16, 20:13 ]
Telefon wciąż działa bez zarzutu. Wygląda na to że nowy soft jest udany. Tylko trzeba poprawnie aktualizować. Myślę że za pierwszym razem czegoś nie dopełniłem. Telefon jest genialny.

domin

#154408  autor: dechomenon
 18 lut 2007, 02:16
no to dobrze ze se w końću coś z tymi zonkami zrobiło..a rysik jest precyzyjny? fajnie sie nim obsługuje?

#154412  autor: domin
 18 lut 2007, 05:12
Rysik super. Bardzo precyzyjny jak dla mnie, mam wrażenie że trochę lepiej hula niż P910. Klawiatura też super. Generalnie bardzo optymalny telefon w obsłudze, dla wymagających oczywiście. System jest tak zaprojektowany że na początku się wkurzyłem że inny od P910, a teraz bardzo chwalę.

domin

#154436  autor: dechomenon
 18 lut 2007, 10:42
no nic musial bym go widziec w akcji...bo tak tylko suche słowa..dają jakieś wyobrażenie. ale jak nie doswiadczę to nie uwierzę!!! a bateria to porażka ?
  • Strona 7 z 10
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7