• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #150317  autor: Bohun
 05 lut 2007, 18:53
moj problem jest następujący, sciagnałem aplikacje eragg przez moja przegladarke w telefonie (siemens c75) z eraomnix.pl następnie po uruchomieniu aplikacji program chce połaczyc sie z internetem wiec mu na to pozwama "pozwol dla tej sesji" czy jakakolwiek inna opcja przyzwolenia, jednak wyskakuje mi bład "gprs bład połaczenia" itd...wiec mam jeszcze do wyboru csd (chyba tak to sie pisze:P ) i gdy probuje sie łaczyc tym drugim sposobem to sciaga mi dosc duzą ilosc pieniedzy z konta i w dodatku program cały czas "łaczy sie" i efektow nie widac ! a przeciez na stronach wszedzie jest napisane ze pierwszy tydzien subskrycji jest za darmo, czy jesli bede sie łaczył do tej konfiguracji za pomocą gprs to tez bedzie mi sciagac kase z konta ? czy to tak jest tylko przy konfiguracji czy zawsze ? skad wynika moj bład połaczenia z gprs ? czy mam zle skonfiugorwany gprs ? jesli tak to poprosze o link z instrukcją jak to zrobić...czy problem tkwi tylko w tej złej (?)konfiguracji? aczkolwiek korzystałem z automatycznego konfiguratora wap na stronie ery dla tak taka i mi przysłało po prostu smsa ktorego zaakceptowałem i mam ustawienia...wiec chyba powinno byc wszystko ok...ja juz nic nie kumam :( pomocy....
Ostatnio zmieniony 05 lut 2007, 21:54 przez Bohun, łącznie zmieniany 1 raz.

#150457  autor: Pawrzes
 06 lut 2007, 00:29
Aplikacja EraGG jak i inne aplikacje java działa poprzez profil Era Internet TT a nie EraWAP GPRS TT. Masz źle skonfigórowany telefon. Sprawdź czy masz w ustawieniach profil Era Internet TT do łączenia się aplikacji.

[ Dodano: 2007-02-06, 00:43 ]
czyli profil Era internet TT musi się składać z paramertów

- APN: erainternettt
- ID (nazwa) użytkownika: erainternet
- Hasło: erainternet
- Uwierzytelnianie: normalne

Pozdrawiam

#150645  autor: Bohun
 06 lut 2007, 18:21
przepraszam ze jestem takim totalnym laikiem ale....jak przypisac profil w ten sposob własnie skonfigurowany własnie tej aplikacji? (miałem dobrze to skonfigurowane) i jeszcze jedno pytanie, czy wersja pobrana z eraomnix.pl to wersja wap czy java ?

#150886  autor: Pawrzes
 07 lut 2007, 02:02
Menu > Ustawienia > Usługi danych > Era Internet TT > Opcje > GPRS Dane > Włączone > Edytuj: APN: erainternettt , Użytkownik: erainternettt , Hasło: erainternettt , DNS 1 (opcja): 000.000.000.000 , DNS 2 (opcja): 000.000.000.000 > Zapisz
Profil HTTP > Provider > <<erainternettt>> nazwa wyswietlana pomiędzy strzałkami jest aktywnym profilem , przesuwając dżojstik w lewo/prawo wybierz profil Era Internet TT
> Podtrzymanie; 300
> Nieaktywne proxy: Tak

Bohun pisze:czy wersja pobrana z eraomnix.pl to wersja wap czy java
EraGG to aplikacja java.

Pozdrawiam

#150946  autor: Bohun
 07 lut 2007, 11:18
dzięki bardzo :) już wszystko działa...tylko jest pewien problem , aplikacja ta strasznie długo się łaczy z serwerem gg , albo jak już sie połączy to nie moze sciagnąć listy kontaktow a recznie jej dopisac tez nie mozna bo "jest w trakcie sciagania" i potem tak jakby aplikacja sie wieszała i mozna czekac 15 min na połaczenie z serwerem czy sciagniecie listy ....czy mozna poprawic jakoś jakosc działania tej aplikacji czy nie mamy na to wpływu z poziomu zwyklego uzytkownika ?

#163362  autor: KrzysiekLBK
 18 mar 2007, 19:16
Zrobilem wszystko tak jak podales ale przy pobieraniu wyskakuje mi blad z serwerem chyba bede musial isc do serwisu szkoda

[ Dodano: 2007-03-18, 19:18 ]
a da sie to jeszcze jakos inaczej zrobic??

[ Dodano: 2007-03-19, 08:36 ]
Juz to zrobilem sam bo tak mi nie chcialo wejsc
ale juz sie we wszystkim polapalem 8)

LBK