• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #142182  autor: blacky
 16 sty 2007, 23:50
Witka

Jak wgrać i skąd zdobyć soft od telefonów z serii W do SE K750i? Chodzi o MP3 oczywiście. W wielu miejsach na tym forum widzę, że ludziska do k750 wgrywają soft od W800, a także coś jeszcze od W900. Mogę prosić o obszerne wyjaśnienia w tej sprawie? Będę zobowiązany. W nagrodę mogę załatwić upusty w sklepie Silent-PC.pl ;)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2007, 23:51 przez blacky, łącznie zmieniany 1 raz.

#142260  autor: gomez1982
 17 sty 2007, 11:03
No to ja Ci opisze tą zmianę z k750i na W800.Cały opis potrzebnego oprogramowania i softu do jego wgrania i sposobu w jaki to masz zrobić znajdziesz na tej stronie.Ja zmieniłem soft ale jak pewnie się domyślasz kończy się to utratą gwarancji ale wiadomo można wrócić do oryginalnego softu.A co do tej zmiany to tak,wgrałem ten soft od W800.Do niego dograłem sterownik dźwięku od W900 dzięki czemu mam o wiele głośniejsze Mp3 a gdy masz wysoki bitrate piosenki to niskie tony są rewelacyjne.Potem wgrałem hybryde sterownika aparatu od k800i.Zdjęcia w ciągu dnia są rewelacyjne ale za to gdy masz ciemno to pojawia się widoczne ziarno ale przecież telefon ten nie ma dobrego doświetlenia więc nie oczekujmy cudów.Wcześniej wgrałem ten soft od W800 ale w inny sposób niż jak mam teraz i inny sterownik aparatu to telefon wariował.Aparat się wyłączał bez zrobienia zdjęcia albo robił i nie zapisywał.Czasem zdjęcia w galerii pokazywał jak ikonki i trzeba było wyłączyć i włączyć telefon.Teraz przy obecnej konfiguracji telefon działa idealnie.A i jest jeszcze wiele innych możliwości tuningu k750i jak np:
1)Zmiana sterownika do dzwonków,do zestawu BlueTooth itp
2)stworzenie black-list czyli umieszczasz tam telefony od których nie chcesz dostawać sms'ów oraz blokuje połączenia od nich
3)Wiele patchy których opis znajdziesz na tym forum co linka Ci podałem w tekście.
4)Zwiększenie pojemności skrzynki wiadomości do nieograniczonej liczby wiadomości tak jak ma to miejsce w symbianach z tym że przy około 1000 sms'ów telefon wariuje,nie odczytuje poprawnie tych sms'ów.

Ogólnie kupując ten telefon nie wiedziałem że aż tak można ten telefon usprawnić ale przestrzegam Cię przed instalowaniem za dużej ilości patchy bo telefon zacznie po prostu działać źle,może się wyłączać itp.

#142299  autor: blacky
 17 sty 2007, 13:12
a Takie pytanko na boku - jeśli kupiłbym tel bez PL menu - można to jakoś wgrać samemu?

#142310  autor: hyhy
 17 sty 2007, 13:30
Gomez jak bede mial gg w domu to napisze do Ciebie poprosze o nr na pw.
A jesli chodzi o dzwiek mp3, jest to duzo glosniejsze? U mine jak sie wchodzi w dzwonki z poziomu wszystkich plikow to dzwiek gra ciszej niz z mp3 i mnie to wqrwia. Tak samo jak po wylaczeniu i wlaczeniu telefonu trza klawiszami +- znow podglasniac dzwiek bo jest ustawiony w polowie kresek szarych. Mozna to jakos na stale zmienic?

Co daje jeszcze soft z 800 bo jesli tylko odtwarzac mp3 i lepszy dzwiek dzwonka to nie widze sensu zeby to zmieniac.?

#142318  autor: frgt/10
 17 sty 2007, 13:38
hyhy pisze:U mine jak sie wchodzi w dzwonki z poziomu wszystkich plikow to dzwiek gra ciszej niz z mp3 i mnie to wqrwia.
ale dlaczego klniesz? Netykieta się kłania, a kultura już tym bardziej. Z tego co ja zauważyłem jak gomez wgrał ten soft to i dźwięki i mp3 brzmią lepiej niż poprzednio - dźwięk jest bardziej czysty niż na starym sofcie. Nie wiem jak tam aparat bo w to się nie zagłębiałem.

[ Dodano: 2007-01-17, 13:40 ]
blacky pisze:a Takie pytanko na boku - jeśli kupiłbym tel bez PL menu - można to jakoś wgrać samemu?
Tak, wgranie polskiego softu.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#142322  autor: gomez1982
 17 sty 2007, 13:43
Tak jest parę rodzajów softów i chyba flash oznaczony EMEA_1 zawiera m.in. język polski.Musisz po prosty przeflashować telefon tak jak jest to opisane na tym forum które Ci podałem.Tak więc śmiało możesz kupować telefon z Anglii czy z Niemiec.

Gra ciszej ale mówie od tego jest pełno modyfikowanych sterowników dźwięków które mogą to podgłośnić jednak traci na tym głośnik który przy wgraniu zbyt podkręconego sterownika po prostu Ci wysiądzie.A co do podgłaśniania po wyłączeniu moim zdaniem to dobre mi to pasuje.

Soft od W800i daje nic pozaa odtwarzaczem Mp3 który jest bardziej funkcjonalny od tego w wersji K.Ale najwięcej daja modyfikacje softów do serii K i W.Tam jest pole do popisu.Wgranie czcionki od K800 wyrzucenie loga operatora itp.Mając odpowiednie programy i zwykły Notepad dużo możesz w tym telefonie zrobić oczywiście z umiarem bo możesz przekombinować i stracić telefon.Ale ze wszystkich można przesadzić nawet z telefonami.