• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #138815  autor: kudlaty
 03 sty 2007, 19:04
Witam ponownie, proszę o porady
Otóż uciekam sobie z Ery do Plusa z drugim telefonem, tzn przenoszę numer. Proszę o porady, jakie abo, jaką promocję wybrać. Wystarczy mi abonament za 30 PLN + VAT, choć może sie skuszę na 50 PLN + VAT. Nie zależy mi na aparacie, ponieważ dotychczasowy jest jak na moje wystarczający, chyba że wezme sobie jakiś i sprzedam na Allegro :mrgreen:
Chodzi mi o to by za wybrany abo mieć możliwość jak najdłuższych rozmów do wszystkich sieci (z przewagą na Erę i Plusa).
Poza tym, wydaje mi sie że im krótsza umowa tym lepiej (biorąc pod uwagę możliwośćzawierania umów na 12 miesięcy)
Co wybrać. Pragnę nadmienić że interesuje mnie oferta dla biznesu.
Czy jest możliwość wytargowania czegoś więcej niż podają oficjalne cenniki i regulaminy promocji??

#138859  autor: Kaczy
 03 sty 2007, 23:06
kudlaty pisze:Czy jest możliwość wytargowania czegoś więcej niż podają oficjalne cenniki i regulaminy promocji??
Krótko mówiąc... NIE :)
No chyba, że 100 zł za przeniesienie numeru z innej sieci.
kudlaty pisze:Chodzi mi o to by za wybrany abo mieć możliwość jak najdłuższych rozmów do wszystkich sieci (z przewagą na Erę i Plusa).
Można ewentualnie "zwiększyć sobie liczbę minut do sieci Plus bądź tel. stacjonarnych.
Do Ery będziesz płacił 61 gr i nic mniej :)

Zaś do Plusa:
- jeśli dzwonisz do paru numerów to skorzystaj z opcji Bezpłatna Piątka- do max 5. numerów w sieci Plus możesz dzwonić za darmo (5 zł+Vat za każdy numer)
- jeśli dzwonisz do wielu numerów to promocja "Czas dla Ciebie"- tutaj za 5 zł otrzymasz albo 3h w przypadku BK 50 albo 1,5 h w przypadku BK30.

To są akurat opcje z telefonem.

Zaś bez telefonu:
-Biznes Klasa Karta z Rabatem- 10% rabat od wartości wybranego miesięcznego pakietu kwotowego i dodatkowo pakiet minut do wykorzystania w Plusie (25 minut w BK 50)

Zaś najlepszą ofertą (ale tylko z telefonem) była by promocja Godziny Nadliczbowe w Biznes Klasie.

Za 10 zł (w przypadku BK 50) dostałbyś 12 godz. na "krajowe połączenia głosowe", czyli do wszystkich sieci.

No i standardowo do każdej z tych opcji włączyłbym sobie zniżkę na połączenia do sieci Plus i stacjonarnych. Za 2.50 zł otrzymujemy 30% zniżki na w/w połączenia (w przypadku BK50)

...::: Made for loneliness :::...

re

#139318  autor: provocatorka
 05 sty 2007, 15:29
Ja radzę wybór taryfy Biznes Klasa 50.
Abonament 61zł, a w nim 100 minut do wszystkich sieci. Można oczywiście wybrać dodatkowe opcje jak napisano wyżej jeśli masz takie potrzeby (wybrane numery, minuty w sieci i na stacjonarne czy strefa).
W tej taryfie jest obecnie promowany SE K750i za 23,18zł - chyba taniej się go nie kupi w takim abonamencie...

#139391  autor: Kaczy
 05 sty 2007, 21:56
Rada na dziś: czekajcie do poniedziałku. Pojawi się parę nowych telefonów (samsung x510, x530) oraz spadną ceny telefonów- nawet do 250 zł (K610i)
Ostatnio zmieniony 05 sty 2007, 23:06 przez Kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

#139411  autor: przemek910
 05 sty 2007, 23:04
Kaczy, nie kryj się tak z tym... info jest już na stronie gł. telepolis :roll:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#139413  autor: Kaczy
 05 sty 2007, 23:07
No własnie zauważyłem. Swoją drogą Witek ma dobrego informatora, bo ja też dowiedziałem się dziś o tym z rana :)

#139493  autor: Bartplus
 06 sty 2007, 11:40
Dobry portal to i dobrzy informatorzy :mrgreen: