• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #137130  autor: murjak
 29 gru 2006, 08:23
Da sie jakoś mp3 odtwarzać wyłączyć po za oczywistym naciśnięciem stop i wyjściem z nigo mam namyśli coś jak wyłączanie radia bo nie znalazłem opcji;]

#137134  autor: szulzykk
 29 gru 2006, 08:58
Nie kapuje przeciez naciskajac stop i poprostu wychodzac czerwona sluchawka wylaczasz odtwarzacz :?:

n6230i.prv.pl back in action !!

#137136  autor: murjak
 29 gru 2006, 09:29
nie wyłcza sie bo jak go ponownie włączam to dalej pisze jaka piosenka i przy ilu min:sec zarzymalem piosenke;]

I nie pisze uruchamianie odtwarzacza ponownie;]

#137162  autor: Krisu6230i
 29 gru 2006, 11:14
murjak pisze:Da sie jakoś mp3 odtwarzać wyłączyć po za oczywistym naciśnięciem stop i wyjściem z nigo mam namyśli coś jak wyłączanie radia bo nie znalazłem opcji;]
przy ekranie normalnym wciskasz i przytrzymujesz czerona sluchawke, ale wylaczyc tak jak radio sie nie da jako tako, w radiu nie dasz stop a ni play wiec masz wylacz, w mp3 zamiast stop masz wlasnie to wylacz :)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#137894  autor: murjak
 31 gru 2006, 13:05
Krisu6230i pisze:
murjak pisze:Da sie jakoś mp3 odtwarzać wyłączyć po za oczywistym naciśnięciem stop i wyjściem z nigo mam namyśli coś jak wyłączanie radia bo nie znalazłem opcji;]
przy ekranie normalnym wciskasz i przytrzymujesz czerona sluchawke, ale wylaczyc tak jak radio sie nie da jako tako, w radiu nie dasz stop a ni play wiec masz wylacz, w mp3 zamiast stop masz wlasnie to wylacz :)
Ehh to nie fajnie że sie nie da całkiem wyłączyć.

#137901  autor: Krisu6230i
 31 gru 2006, 13:34
murjak pisze:Ehh to nie fajnie że sie nie da całkiem wyłączyć.
ale to wlasnie jest calkowite wylaczenie ... nie wiem jak ci to wytlumaczyc. o m iales kiedys walkmana takiego prostego na kasety tylko bez radia itp? to tam nacisniecie stop wylaczalo go calkowicie i tak samo jest tu z mp3. jesli nie odtwarza to nie zwieksza sie pobor pradu bo nie dziala.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#137915  autor: murjak
 31 gru 2006, 14:08
Krisu6230i pisze:ale to wlasnie jest calkowite wylaczenie ... nie wiem jak ci to wytlumaczyc. o m iales kiedys walkmana takiego prostego na kasety tylko bez radia itp? to tam nacisniecie stop wylaczalo go calkowicie i tak samo jest tu z mp3. jesli nie odtwarza to nie zwieksza sie pobor pradu bo nie dziala.
No ale jak ponownie włączam mp3 to nie pisze już "loading application.." co oznacza że nie wyłączyłęm go tylko raczej sie minimalizował czyli ciągle był włączony ale ukryty;]

#137932  autor: Krisu6230i
 31 gru 2006, 15:04
murjak, w sumie tak ale to raczej sprawa zapisania gdzies podrecznie ostatnio wczytanej listy, tak samo jak piosenki i momentu w ktorym zostalo przerwane jej odtwarzanie.
ale generalnie rzecz biorac to nikt chyba nie prowadzil "badan" nad czasem trzymania baterii z wlaczonym choc raz odtwaraczem i z nie...

#137937  autor: murjak
 31 gru 2006, 15:15
Krisu6230i pisze:ale generalnie rzecz biorac to nikt chyba nie prowadzil "badan" nad czasem trzymania baterii z wlaczonym choc raz odtwaraczem i z nie...
Przy wyłączonym mp3 bteria dluzej chyba trzyma :D
Tzn przy wyłączonym czyli jak włączysz telefon to mp3 nie uruchamiasz :D

#137950  autor: Krisu6230i
 31 gru 2006, 15:30
ok ale jesli tak to na prawde niewiele dluzej. w koncu zastopowany player nie odtwarza (dekoduje) dzwieku i nie wysyla go na sluchawki czy tez glosnik a chyba to jest glownym powodem poboru energii z ogniwa.
tak sobie mysle ze Winamp poza tym ze wczyta liste to nic nie robi a niby uruchomiony.
a z ta minimalizacja to sie nie da w s40, tylko symbian.

#137952  autor: murjak
 31 gru 2006, 15:35
a z ta minimalizacja to sie nie da w s40, tylko symbian.
Taka przenoścnia uruchominej aplikacji w tle lub poprostu uruchomionej ale nie widocznej.
Pewnie nie jest głównym powodem i nie warto za każdym razem restartować telefonu bo to zużywa więcej energi niż "ukryty" odtwarzacz :D
Lecz mimo wszystko dobrze by było mieć opcje wyłącz odtwarzacz :| :|

#138272  autor: znal
 01 sty 2007, 22:57
odtwarzacz sie wylacza
tyle ze miejsce zakonczenia odtwarzania zostaje zapamietane (playlista takze)

gdyby sie wylaczal "calkowicie" (w ten sposob jak piszesz) tzn. tak jakby wylaczyc i wlaczyc telefon, to za kazdym razem (za kazdym wlaczeniem odtwarzacza) musiala by sie tworzyc playlista oraz musial by sie wczytywac plik, ktory ma byc odtworzony

raczej spowodowalo by to jeszcze wieksze zuzycie energii, nie wspominajac o stracie czasu, no i dodatkowo zawsze po starcie odtwarzacza na playliscie byly by wszystkie znalezione pliki