Hahaha mojej też się nie podobał

Ja telefonik miałem dość długo, chyba rok, już teraz dobrze nie pamiętam.
Wyświetlacz: bardzo ładne kolory (białe to białe, a nie kremowe, jak to w starszych modelach bywało

), dość duży, 160x128. Teraz raczej spotykany w telefonach z średniej i niższej pólki. To chyba była jedna z pierwszych Nokii bez symbiana, która nie miała paska zasięgu i stanu baterii po bokach, a u góry, jak w aktualnych modelach.
Menu: siatka lub lista, proste, logiczne, może nie najładniejsze, ale ok.
Klawiatura: Ja nie miałem problemów z pisaniem esków, około tygodnia i się przyzwyczaiłem, co prawda nie pisałem tak szybko jak na zwykłej, ale nie wiele wolniej. Podświetlanie niebieskie, jeżeli byłeś za przeproszeniem "wypity"

to troszke się mieniło w oczach, ale na trzeźwo było wszystko ok, w moim modelu było mocne i w nocy wyglądało bardzo ładnie.
Funkcje i ogólne wrażenia: odtwarzacz mp3 całkiem przywoity, ale brak karty pamięci dyskwalifikował ten model w tej dziedzinie, nie pamiętam dokładnie ile tam było pamieci, ale chyba coś około 40 mb. Radio grało czysto, bez bajerów, poprostu było. Ładnie grały dzwonki mp3, głośno i czysto. Jakość rozmów wręcz idealna, żadnych skrzypień, przerywań, trzasków, głośność w słuchawce bardzo dobra. Ogólna obsługa prosta i banalna - jak to w Nokiach. Bateria trzymała mi 3-4 dni, pisałem dużo esków i zawsze 5-10 rozmów dziennie. Wygląd jak już zauważyliście była bardzo oryginalny, nie było osoby która nie spytałaby się mnie co to za telefon, gdy wyciągnąłem z kieszeni. Idealnie leży w dłoni, fajnie wygląda jak się trzyma przy uchu. Taki telefon dla ludzi lubiących się wyróżniać. Wiem, że powiecie, że to głupie, ale na ten model to nawet dziewczyne mozna było wyrwać

Aha jeszcze aparat, nie wiem jak to jest, ale zdjęcia wychodziły bardzo dobre, w odpowiednim oswietleniu były wrecz idealne, tylko małe, bo 640x480. Jeszcze do tej pory mam gdzies na kompie robione nim fotki, bo serio nie było się czego wstydzić
Podsumowanie: Z ręką na sercu musze przyznać, że to był najlepszy telefon jaki miałem. Szukałem nawet niedawno nówki, ale już bardzo cięzko znaleźć, a używane z allegro są przważnie w bardzo kiepskim stanie i mają niepełne wyposażenie zestawu. A powinien zawierać: słuchawki - białe, powleczone jakby materiałem lub jakims innym tworzywem, dość sztywne; kabel USB, płytka z oprogramowaniem, skórzana smycz, woreczek materiałowy i oczywiście instrukcja obsługi, plyta CD, pudełko.
Tak więc jeżeli nieprzeszkadza Ci ta klawiatura, a chcesz mieć oryginalny sprzęt, to polecam, tylko szukaj telefonu nowego, a jak nie to w bardzo dobrym stanie, bo cięzko dostać w ogóle jakieś obudowy czy inne czesci do niego.