Mam problem z podłączeniem telefonu do kompa.Zainstalowalem stery do kabla DKU-5 oraz PC Suite. Niby wszystko gra ale jak podłanczam tel to nie odczytuje jej. Gdzie może tkwić problem. Jakie ustawienia wybrac...W sumie w ustawieniach w PC Suite można wybrac różne rodzaje kabli np. szeregowy DKU-5 lub w innym punkcie USB DKU-5... nie ma możliwości wybranie kabla USB DKU 5 a taki właśnie mam. Licze na Waszą pomoc
- Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
A masz zainstalowany Service Pack 2 do windowsa XP? Jesli takowego oczywiscie masz...
A z jakim programem działał Ci ze starym telefonem?kooloo pisze:z N3220 dzialel normalnie sproboje pzez ten drugi co podales...sa jeszce jakies inne jakby nie dzialalo
Inny program jaki moge polecić to Oxygen phone manager, również sprawdzona z kablami z allegro

n3220 i n6020 to te same telefony w innej obudowie.kooloo pisze:kabel mam z allegro kupiony juz dawno do noki 3220 teraz zmienilem tel i do niego niby tez ma pasowac
n3220 pojawiła się wcześniej i była adresowana do młodzieży, stąd taka a nie inna obudowa.
n6020 (czyli nowa obudowa) pojawiła się później i nie bez powodu

To właśnie n6020 odniosła "sukces", jest powszechna i co ważniejsze dla opów jest lepiej akceptowalna niż n3220. Mimo, że to te same telefony to sam nie kupiłbym n3220 a z n6020 korzystam i jestem zadowolony.
I po co wypuszczać nowy model jak wystarczy zmienić obudowę...

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...
kolloo jesli masz jeszcze z tym problem, to chetnie Ci pomoge,kiedys tez dosc dlugo sie meczylme z polaczenirm tego tel do kompa,mma kabel z allegro i myslalem ze jest do chrzanu,jednak pogrzebalem troche w necie i mam wszystko czego potrzeba do podlaczenia.Daj znac jesli chcesz to przesle Ci na maila wszystkie niezbedne rzeczy.