• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #135299  autor: mutik
 23 gru 2006, 13:28
Mam następujący problem, kiedyś dla zabwy postanowiłem zmienić kod zabezpieczający w 6030 i ustawilem blokadę klawiatury...od razu chciałem go wypróbować i co się okazao? Mój kod który wklepałem nie działał, standardowy również, normalnie telefon zgłupiał. Jednak którymś razem z kolei udało mi się nareszcie ją odblokować i szybko zmieniłem blokowanie klawiatury hasłem, jednakże kodu nie mogłem już zmienić (cały czas wyskakuje że niepoprawny). Mam ustawiony poziom zabezpieczeń na telefon, czyli przy włożeniu innej karty sim pyta się o ten gówniany numer. I tak właśnie dzisiaj się zapytał, no to starałem się wstukać to co ustawiłem kiedyś, ale on że błędny itp. znalazłem generator master keya i wszystko byłoby dobrze gdyby wygenerowany kod działał...NIESTETY!!!, nokia nie przyjmuje żadnego kodu włączeni z tym wygenerownym ;(. Mam pomysł, żeby zresetowć do ustawień fabrycznych jakimś kodem...tylko własnie tutaj mam problem...nie znam kodu na ten reset. Gdybyście znali i mogli podać go, bądź macie inne pomysły na rozwiązanie tego problemu byłbym bardzo wdzięczny.

#135381  autor: mutik
 23 gru 2006, 15:08
Widziałem go, pisałem chyba juz że używałem mastercoda i on nie zadziałal :(. dlatego szukam innego rozwiązania

#135383  autor: przemek910
 23 gru 2006, 15:10
szukam innego rozwiązania
Serwis?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#135461  autor: mutik
 23 gru 2006, 17:43
a nie da się kodem resetującym do ustawień fabrycznych telefon? (wtedy włącznie z kodem zabezp.)..bym chętnie spróbował tej metody, tylko kodu brakuje i właśnie poszukuję tego kodu, bo do serwisu z tym jechać nie uśmiecha mi się za bardzo :/

#135467  autor: piotrz
 23 gru 2006, 17:46
Tak nie zmienisz...

p.s a w ogóle to jest taki kod dla 6030?? :shock:

#135486  autor: mutik
 23 gru 2006, 18:11
właśnie nie wiem i chciałem się dowiedzieć ;]