• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #133606  autor: Rokko
 17 gru 2006, 14:39
Czworo moich znajomych kupilo teraz E 50 w orange i jest oczywiscie jeden zasadniczy problem - Orange Menu. Nie moga sie do niego przekonac, psuje im cala radosc z uzywania telefonu. W zwiazku z tym mam pytanie, jak mozna sie pozbyc tego menu (mam na mysli tak zeby bylo wlaczone nokiowe). Czy pozbycie sie orange menu moze miec wplyw na gwarancje.
Jezeli byl juz taki temat (mi sie nie udalo znalesc) to dajcie link do niego, tak zebym zbednie nie dublowal. Z gory dziekuje.

#133607  autor: b@sho
 17 gru 2006, 14:44
temat gdzies byl ale nie moge sobie przypomniec jak znajde to dam ci linka. pozbyc sie go mozesz wgrywajac nowy soft, wiadomo ze w tym momencie tracisz gwarancje niestety

[ Dodano: 2006-12-17, 14:49 ]
tu masz linka jak sie mozna pozbyc go w motkach bo na nokiach to ja sie nie orientuje :wink:
moze cos ci to pomoze :wink:
http://www.matrax.net/forum/showthread. ... ght=orange

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#133702  autor: Klusek
 17 gru 2006, 18:57
Musisz zmienić product code i wgrać nowy, niebrandowany soft, ale jeśli to zrobisz to tracisz gwarancję.

Obrazek
Obrazek

#133706  autor: piotrz
 17 gru 2006, 19:00
Teroretycznie stracisz gwarancję, wgrywając soft bez orange menu.
Praktycznie jeśli pracownik Nokii nie będzie rozgarnięty to nie zauważy że zmieniałeś PC
Robisz to za pomocą nokia software updater ( do ściągnięcia z europejskiej strony Nokii) i NSS- nim zmieniasz product Code, które ustala jaki soft ma wgrać NSU.
Musisz wpisać PC 0536324

#133751  autor: Rokko
 17 gru 2006, 21:50
no wlasnie wszystko zalezy od tego jak w sytuacji kiedy cos sie rypnie zareaguje serwis Noki.

#137174  autor: Maciek
 29 gru 2006, 12:15
W menu ustawień telefonu jest coś takiego jak tryb gotowości, wystarczy zaznaczyć "NIE" i nie mamy Orange Menu. Nie potrzeba wcale nowego softu.