• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #133259  autor: Przemek
 16 gru 2006, 12:03
Męczę się z tym już od środy. Próbowałem ustawić poprzez sms, tzn.podałem na stronie simplusa w dziale usług mój numer i miały przyjść ustawienia, owszem przyszły, ale i tak dalej nie mogę pobierać dzwonków i tapet itd. miał ktoś podobny problem? Może kłopot tkwi w ustawieniach telefonu, ale instrukcję mam po niemiecku więc to nie wiele da, a poza tym wszystkie możliwe ustawienia już przeszperałem.

#133261  autor: b@sho
 16 gru 2006, 12:07
a po otrzymaniu tych ustawien wylaczales tela :?: pozatym jak miales wczesniej jakies to musisz recznie przestawic na te wlasciwe

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#133272  autor: Przemek
 16 gru 2006, 12:34
Wyłączałem i nic nie dało.

#133277  autor: b@sho
 16 gru 2006, 12:39
jak przychodzi taki es z ustaiweniami to go zapisujesz wylaczas tela, wlaczasz i jak pyt o pin to wpisujesz 1234. sprawdzales czy masz ustawione na dobrych ustwieniach :?: bo moze wystarczy przekaczyc. ewentualnie wklep recznie i jak to nie zadziala to bedziemy dalej kombinowac

#133286  autor: Przemek
 16 gru 2006, 12:54
Od razu po dostaniu smsa musiałem wklepać 1234 i wyłączyłem telefon. W ustawieniach konfuguracji mam włączony Internet CSD, orpócz tego mogę wybrać Internet GPRS i PlusGSM WAP GPRS, ale żaden nie działa.

#133289  autor: b@sho
 16 gru 2006, 12:56
hmmm... to sproboj recznie wklepac ustawienia. jesli chcesz manuala to tu masz po angielsku:
http://nds1.nokia.com/phones/files/guid ... _UG_en.pdf

#133299  autor: Przemek
 16 gru 2006, 13:17
Dobra już sobie poradziłem, szukałem nie tam gdzie trzeba, wchodziłem w ustawienia konfiguracji internetu i tam się bawiłem, a trzeba było po prostu wejść w ustawienia telefonu :oops: :P hehe ale za chęci łap punkta ;)