• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 136

#132463  autor: babeo
 13 gru 2006, 11:44
Hehe :D
Odp : Lepsze numery

warto zaznaczyć, że promocyje doładowania w Orange są w kazdym miesiącu, a nie raz na rok :-)

#132650  autor: oprych
 13 gru 2006, 22:48
Promocyjne doładowania w Orange są prawie non stop. Ja uzyskuję jeszcze więcej darmowych minut w go płacąc 5 gr za minutę. :-D

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#132949  autor: APolonski
 15 gru 2006, 10:04
No ładnie mnie posumowaliście, ale nadal twierdzę że większość promocji to tylko kłamstwo i oszustwo. Zaraz po napisaniu poprzedniego posta doładowałem sobie popa wysyłając kod na 880, natychmiast przyszedł sms zwrotny, na koncie pojawiły się środki, sprawdziłem na orange online, ok i.... dopiero po dwóch wykonanych telefonach sprawdziłem i jak widzę draństwo pobiera mi z mojego normalnego konta a nie tego promocyjnego i wyżlopało mi 5zł (oczywiście po 80gr za minutę) za głupie 4minuty). Oczywiście mogłem się tego spodziewać, bo przecież zazwyczaj tak jest że promocja jest dopiero po wyczerpaniu normalnych środków, ale jakoś mi się o tym zapomniało, bo używając zawsze "masz gadane" przyzwycziłem się że najpierw jest wyczerpywane promocyjne konto z "masz gadane". W ten sposób operator oferując "promocję" tak naprawdę założę się że wychodzi bardziej do przodu niż bez tej promocji.
Swoją drogą też mnie bardzo zaciekawiło to 166minut z jednej zdrapki? Miałem pomyśleć, więc myślę....myślę....myślę....myślę....myślę.... I NIC NIE WYMYŚLIŁEM! Ja z jednej zdrapki 25zł mam tylko 100minut i naprawdę nie wiem co jeszcze można zrobić (zakładam że dzwonię wyłącznie w Orange i na stacjonarne na najróżniejsze numery i wcale nie wysyłam sms-ów).
PODSUMOWUJĄC PROMOCJA Z KODEM WYSŁANYM NA 880 JEST I DZIAŁA (wysłałem po otrzymaniu sms-a w terminie podanym w tymże sms-ie) ALE MOŻNA JĄ PORÓWNAĆ DO RZUCENIA PSU OCHŁAPA PO KTÓRY TEN PIES MA PRZEJŚĆ PRZEZ WĄSKĄ KŁADKĘ NAD WZBURZONĄ RZEKĄ.

#132954  autor: babeo
 15 gru 2006, 10:13
APolonski pisze:No ładnie mnie posumowaliście, ale nadal twierdzę że większość promocji to tylko kłamstwo i oszustwo.
Skoro nie przyjmujesz naszych arguentów - trudno...
APolonski pisze:Oczywiście mogłem się tego spodziewać, bo przecież zazwyczaj tak jest że promocja jest dopiero po wyczerpaniu normalnych środków, ale jakoś mi się o tym zapomniało
Jeżeli były to rozmowy do Orange, to powienno Ci wziąć z promocyjnego.
APolonski pisze:Swoją drogą też mnie bardzo zaciekawiło to 166minut z jednej zdrapki? Miałem pomyśleć, więc myślę....myślę....myślę....myślę....myślę.... I NIC NIE WYMYŚLIŁEM!
A czytałeś dalej temat? w kolejnym pościa napisałem, że chodzi o Lepsze Numeru. oprych dodał jeszcze usługe przyjaciele w GO i rozmowy za 5gr (+5zł aktywacja)
APolonski pisze:PODSUMOWUJĄC PROMOCJA Z KODEM WYSŁANYM NA 880 JEST I DZIAŁA
To dokładnie wiemy.
APolonski pisze:ALE MOŻNA JĄ PORÓWNAĆ DO RZUCENIA PSU OCHŁAPA PO KTÓRY TEN PIES MA PRZEJŚĆ PRZEZ WĄSKĄ KŁADKĘ NAD WZBURZONĄ RZEKĄ.
Bez komentarza.

#132969  autor: b@sho
 15 gru 2006, 11:29
tak ciezko ruszyc glowa. APolonski wez kalkulator i sobie policz.
tu masz rowanie dla popa (lepsze nr):
25zl z konta promocjnego : 0,15 = 166,666 min
a tu masz dla orange go (przyjaciele):
25zl : 0,05 = 500 min
niemusze ci chyba pisac jaka usluga za ile wlaczona iitd, wejdz na storne ornage

ps. jak ci sie tak nie podoba to zmien sobie siec, nikt cie w tej na sile nie trzyma

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#132980  autor: APolonski
 15 gru 2006, 12:42
No tak, ale ja dzwonię na kilkanaście numerów, a nie na jeden czy dwa takie same przez cały czas, więc niemożliwe jest w moim wypadku uzyskanie 166minut z jednej zdrapki (nie mylę się??) , i moje 100minut (dużo dowolnych numerów w Orange i na stacjonarne) z jednej zdrapki to całkiem dobry wynik.
A co do zmiany sieci, to po co mi obcy rozbójnik, kiedy swojego już znam.
AP.

#132983  autor: babeo
 15 gru 2006, 12:45
APolonski pisze:No tak, ale ja dzwonię na kilkanaście numerów, a nie na jeden czy dwa takie same przez cały czas.
W takim razie Orange GO i usługa przyjaciele. Płacisz 5zł za aktywację, a potem śmiagasz za 5gr :-)

#132984  autor: APolonski
 15 gru 2006, 12:53
Raz 5zł, czy co miesiąc 5zł?

#132985  autor: babeo
 15 gru 2006, 12:56
APolonski pisze:Raz 5zł, czy co miesiąc 5zł?
Co miesiąc. Info na WWW

#132987  autor: APolonski
 15 gru 2006, 13:05
Toż to kompletna bzdura, nie wygaduję w miesiącu więcej niż 15minut z jedną osobą, co przy masz gadane (czy odpowiednikiem w orange) kosztuje 4,50 , poza tym przejrzałem właśnie regulamin usługi, i chyba w tym samym czasie nie mogę skrzystać z masz gadane, czyli pozostałe 15osób do których dzwonię po kilka minut płaciłbym po 0,80 (tak czy nie?).
Potwierdza to regułę, że "promocja" jest po to by wyrwać więcej kasy z użytkownika.

Żeby uściślić- starcza mi jedna zdrapka 25zł/miesiąc (mam popa na okrągło więc na koncie pojawia się normalne, ani trochę nie wirtualne 30zł), a przez ostatnie pół roku nawet starczała mi jedna zdrapka 50zł (pojawiało się 55zł) na 3miesiące. Sms-ów nie wysyłam wcale.

#132989  autor: babeo
 15 gru 2006, 13:13
APolonski, to może w takim razie TO o ile się nie mylę aktywacja (6zł) idzie z głownego, a za poaczenia w promocyjnego (ale podkreslam nie jestem tego pewien)

#132993  autor: APolonski
 15 gru 2006, 13:21
:( Nie chcę uchodzić za jakiegoś malkontenta, choć na razie na to wygląda ale...
To co piszesz to ja już teraz mam, po załadowaniu zdrapką 25zł, na koncie pojawia się 30żł i robię dwa razy masz gadane 40minut, oraz raz masz gadane 20minut, razem mam 100minut, na koncie 0zł, więc na pewno nie ukradnie mi nic żadna "promocja" i jest ok, rozmawiam nawet taniej niż 30gr za minutę.
AP.

#132995  autor: babeo
 15 gru 2006, 13:23
Ja tylko pokazuje Ci jak można wykorzystać to dodatkowoe doładowanie :-)

#132996  autor: APolonski
 15 gru 2006, 13:29
Tak rzeczywiście, masz rację, bo w moim wypadku okazuje się że nie ma jak wykorzystać tego promocyjnego doładowania.. ale właśnie przed chwilą to sprawdziłem, wygląda na to że jeśli wysyłam sms-a, to odejmuje się właśnie z tego promocyjnego (dziwne? no nie?), tyle że chyba będę musiał komuś pożyczyć telefon żeby sobie wykorzystał, bo ja sms-ów w zasadzie nie wysyłam. Coś mnie tknęło i wysłałem smsa po czym sprawdziłem na orange online jak zeszło.
AP.

#132999  autor: babeo
 15 gru 2006, 13:40
Smsy do Orange ida z promocyjnego:
Kod: Zaznacz cały
Do 17 grudnia 2006r. doładuj swoje konto kwotą 25 zł, a drugie 25 zł otrzymasz od nas w prezencie na rozmowy i SMS-y w Orange.
Może czas zacząć pisać i ... może pakiecik smsów za 1 gr :mrgreen:

#133002  autor: marektomek
 15 gru 2006, 14:53
A może przestalibyście pisać głupoty bo sie of-top robi. To jest temat o promocyjnych doładowaniach w orange a nie o narzekaniu na opa, jak już ktoś wcześniej wspomniał, jak sie komuś coś nie podoba to niech zmieni sieć. Dzisiaj nikt nikomu nic za darmo nie da i trzeba sie z tym pogodzić, wolny kraj, wolny wybór (sieci)

#133004  autor: babeo
 15 gru 2006, 14:55
marektomek, nie piszemu głupot. Wszytsko na temat. Użytkownik APolonski miał problemy ze zrozumeiniem jak można wykorzystać promocyjne doładowanie i zapytał się o to i we właściwym miejscu, więc się nie oburzaj ;-)

#133245  autor: APolonski
 16 gru 2006, 11:45
Witam ponownie, trochę sprawdziłem i teraz podsumuję:
w orange online mam 3 kwoty:
1.saldo konta (właściwe konto)
2.dodatkowe środki (to właśnie to na którym pokazało się promocyjne 25zł)
3.pakiet tańszych minut (to z masz gadane które zapodałem natychmiast jak zauważyłem że zżera mi z normalnego konta)
tuż przed próbą było:
http://www.sprzedaj.neostrada.pl/telepo ... ed_sms.jpg
9,86zł
19,87zł
35,22min
po wysłaniu sms-a do orange (sprawdzałem za każdym razem po kilku minutach)
http://www.sprzedaj.neostrada.pl/telepo ... po_sms.jpg
9,86zł
19,67zł (czyli zeszło 20gr)
35,22min
następnie wykonałem 10sek. rozmowę do orange na komórkę i wynik:
http://www.sprzedaj.neostrada.pl/telepo ... orange.jpg
9,86zł
19,67zł
35,12min (czyli zeszło 10sek z masz gadane)
następnie jeszcze zadzwoniłem 11sek na stacjonarny:
http://www.sprzedaj.neostrada.pl/telepo ... onarny.jpg
9,86zł
19,67zł
35,01min
Ciekawe jest to że przecież na początku na promocyjnym miałem 25zł, a w sumie wysłałem 3sms-y, więc musiało coś z promocyjnego zejść na normalne rozmowy, natomiast masz gadane załadowałem dopiero gdy zauważyłem że ewidentnie zżera mi z normalnego konta. Dzwoniłem tylko na stacjonarne i w orange, na pewno się nie pomyliłem, bo robię to co najmniej od dwóch lat, a do dzwonienia do innych sieci mam inny telefon i numer też w orange (abonament). Taki to głupi świat że człowiek musi chodzić z dwoma telefonami w kieszeni.
Może macie jakieś sugestie jak to jest z tym promocyjnym doładowaniem? Jak je wykorzystać? Gdy załadowałem tela z numeru 880 miałem jeszcze kilkanaście sekund w masz gadane, specjalnie czekałem aż się wyczerpie, żeby normalnie skorzystać z tego promocyjnego a tu taka kaszana.
A propo promocji- pisałem że zdrapka starcza mi na miesiąc i tak rzeczywiście jest, ale chyba nie w tym miesiącu pewnie dzięki "promocji" widzicie że zostało mi już mniej niż 10zł, no i trochę minut w masz gadane, no bo jak ruszyć dodatkowe środki czyli to promocyjne to nie mam pojęcia.
Co o tym myślicie?

#133247  autor: babeo
 16 gru 2006, 11:49
APolonski pisze:Co o tym myślicie?
Czy dobrze zrozumiałem, że Twoim problem jest to, że nie wiesz co stało się z 25zł - 19,87zł = 5,13zł ?

#133249  autor: b@sho
 16 gru 2006, 11:51
APolonski wszystkie pakiety czy sms czy masz gadane, schodza z konta glownego nie promocyjnego. tak samo jest jak wlaczysz usluge lepsze nr czy ostatnia liczona, oplata za aktywacje zejdzie z glownego. acha masz gadane nie wlaczysz wraz z lepszymi. tak wiec sprawa jest prosta, masz wlaczony pakiet za ktory skaowalo cie z glownego, za pojedyncze esy do orange kasuje z promocyjnego, a gy dzownisz do orange to pobiera ci z masz gadane. zeby ruszyc te srodki z pormocyjnego to radze ci zanim wlaczysz pakiet, wydzownic je, albo ewentualnie wlaczyc lepsze nr wydzwonic kwote z promocyjnego, zdeaktywaowac lepsze nr by moc wlaczyc pakiet i wtedy bedzie oka. o to ci chodzilo :?:

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'
  • Strona 13 z 136
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 136
  • 1
  • 11
  • 12