• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #83925  autor: sebastr
 03 lip 2006, 21:19
Witam

Prosze o opinie użytkowników tego telefonu. Chodzi mi w szczególności o:
- czy długo trzyma bateria,
- czy dobrze go słychac (głosne dzwonki, dobry głośnik),
- czy wyświetlacz jest czytelny,
- czy klawisze są czytelne,
- czy menu jest proste.

Czy telefon ten odpowoadałby osobie starszej do obsługi (chodzi ogólnie o ergononię i w/w parametry).
Dzięki za poradę
 #83934  autor: piotrz
 03 lip 2006, 21:30
sebastr pisze:Witam

Prosze o opinie użytkowników tego telefonu. Chodzi mi w szczególności o:
- czy długo trzyma bateria,
- czy dobrze go słychac (głosne dzwonki, dobry głośnik),
- czy wyświetlacz jest czytelny,
- czy klawisze są czytelne,
- czy menu jest proste.

Czy telefon ten odpowoadałby osobie starszej do obsługi (chodzi ogólnie o ergononię i w/w parametry).
Dzięki za poradę
1.tydzień przy używaniu, a bez używania koledze 8 dni :shock:
2. Nie jest bardzo głośny, ale słychać go w drugim pokoju.
3. Jest
4. też są czytelne, jednak mają troche nierówne podświetlenie,
5. Menu jest proste jak świński ogon, ale niektóre funkcje są dziwnie rozmieszczone.

Edit: tydzień, znaczy 5 dni... Bo co to za osiągnięcie jeden dzień fte czy wefte :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 05 lip 2006, 23:13 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#84417  autor: szczeka
 05 lip 2006, 22:27
1.piotrz troche przesadzil ;) przy czestym uzytkowaniu (tzn. tylko pare rozmow dziennie) 4 dni..
2.wystarczajaco glosny wg. mnie
3.ladny, czytelny, dobre odwzorowanie kolorow..
4.jak najbardziej tak
5.menu takie, jak w n3220, n6020 etc. czyli ladnie wygladajace, latwe, ituciyjne.

#131444  autor: szampon
 09 gru 2006, 17:20
Właśnie kupiłem Nokie 6021 i mam z nią mały problem, a właściwie z joystick 'iem. Przy poruszaniu się przykładowo po menu przycina się gdy chcę przejść wyżej (nasickam joystick do góry). Gdy naciskam w lewo, prawo lub w dół wszystko chodzi jak należy.
Czy ktoś już miał podobnym problem ?
To jest moja pierwsza Nokia, więc może to jest jakaś typowa przypadłośc dla noki z joystickiem ?

Będe wdzięczny z szybką odpowiedź.

#131448  autor: lukasm
 09 gru 2006, 17:28
Telefon OK, klasyczny wygląd, czytelny wyswietlacz, proste menu, głośne dzwonki - ale sam zestaw dzwonków beznadziejny - chyba, że ktoś lubi takie bugi-ługi czy disco(polo). Klasyczne dzwonki typu ring ring czy bee trzeba dograć sobie samemu. Bateria tez nie najgorsza.

#131471  autor: oprych
 09 gru 2006, 18:18
Bateria trzyma w zależności od użytkowania. PRzy przecietnym 4-5 dni wytrzyma.
Dzwonki polifioniczne są nawet ładne i głośne. Głośnik też jest dobry
Jo do joya użytkuję często ten telefon i nie mżna go równać z tymi z SE w serii K. Joy w tej nokii działa bardzo dobrze.
Wyświetlacz ładny i czytelny TFT.
Co masz na myśli w czytelności klawiszy? Samo pisanie na nim smsów jest przyjemnością, mają miły "odskok"
Menu proste jak w każdej nokii z serii 40

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#131493  autor: Przemek
 09 gru 2006, 20:45
Ej zobaczie na datę założenia tematu. Kolega tu ma problem z joyem i jemu w pierwszej kolejności wypadałoby odpisać ;) Spróbuj jakoś przeczyścić tego joya, jak nic nie da, to chyba czeka Cię wizyta w serwisie, niech wymienią. Powiem szczerze, że ten joystick w 6020 (6021) wyjątkowo mi się nie podoba. :?

#131542  autor: oprych
 09 gru 2006, 23:48
No faktycznie, nei spojrzałem na datę posta.
A tak swoją drogą Przemek, co Ci nie podoba się w tym joy'u?

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#131762  autor: tymis
 10 gru 2006, 18:46
Przemek pisze:ten joystick w 6020 (6021) wyjątkowo mi się nie podoba.
Dla mnie joystick w 6020 jest idealny i nie ma żadnego porównania z joy'ami w SE, zwłaszcza w tańszych modelach gdzie jest on dla mnie kompletnie nie wyczuwalny i działa niekoniecznie tak jakbym chciał.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...