• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #130982  autor: gandalf3
 08 gru 2006, 10:11
kto mi powie czy w tym telefonie da sie jakos ustawic GŁOŚNY dźwięk wiadomości!?! za chiny nie moge sobie poradzic, sygnal jest bardzo krotki (niezaleznie od wybranego dźwięku) i cichy. Ciężko usłyszeć przychodzącą wiadomość.

Znalazlem na innym forum wpis z podobnym problemem ale nie bylo rozwiązania. Czy to wada tel? Czy może pomóc np. reinstalacja systemu etc?

Dodam jeszcze że ustawienia, które mogłem zmienić w tel już przetestowałem (głośność, narastająco, profile itd).

#131116  autor: Pawrzes
 08 gru 2006, 17:55
To fakt, niepotrzebnie w tym modelu sygnał SMS w pierwszych sekundach jest cichy a potem się rozgłaśnia, może w przyszłości wyjdzie oprogramowanie w którym poprawią tą wadę - narazie w najnowszym też jest ten problem.

Jedyna rada to po prostu nagraj ściągnij sobie jakiś dłuższy sygnał SMS, wrzuć przez kabelek do telefonu i ustaw go jako sygnał wiadomości...

Pozdrawiam

#133790  autor: gandalf3
 18 gru 2006, 11:07
No i zrobione. Nie wiem jak ale już jest normalny, znaczy głośny dźwięk. Po prostu po kilku dniach zaczęło działać normalnie.

#133824  autor: lukasm
 18 gru 2006, 12:43
Albo mp3 - toto jest strasznie głośne.