• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #130497  autor: uśmiechnięty
 05 gru 2006, 21:17
Kiedy w/w cudo w wersji brązowej będzie dostępne u operatorów?
Wiecie jakieś informacje, newsy, ploty, cokolwiek? :)

#130500  autor: Kaczy
 05 gru 2006, 21:20
Raczej nie będzie dostępny. To nie jest telefon dla mas. Raczej dla ludzi, którzy cenią sobie piękną i niekonwencjonalne rozwiązania i są w stanie wyłozyć trochę pieniędzy.

...::: Made for loneliness :::...

#130522  autor: ywis
 05 gru 2006, 22:34
uśmiechnięty, już raz pytałeś o N7370 jak dobrze sobie przypominam, jak widzisz jest w Erze ten telefon i idzie marnie, jest to telefon, który kosztuje ciężkie pieniądze, tak samo z N7373 i nasza społeczność za taki telefon niestety nie da tyle kasy, a muszę powiedzieć że warto, bo sam kupowałem taki w wolnej sprzedaży miesiąc temu mojej kobiecie i jest zachwycona, ale przede wszystkim płaci się tutaj za wygląd i estetykę wykonania tego telefonu, a takich ludzi którzy by za to chcieli zapłacić jest mało, a więc jak Kaczy pisz, raczej ten telefon na rynek nie wejdzie, bo już widzimy jaka porażka jest z N7370 która weszła tylko do Ery, zainteresowanie może i jest, ale znikome, bo cena za ten model przy danym abonamencie jest odrażająca :)

#130605  autor: RobertX
 06 gru 2006, 11:51
Heh a szkoda bo to naprawde fajny fonik. I tez mam zamiar go kupic.... :/

#130618  autor: Kaczy
 06 gru 2006, 13:01
No niestety większość fajnych telefonów nie jest do kupienia u opów. Przeważnie im fajniejszy telefon tym droższy, przez co znajdzie się mało chętnych na ich zakup.
A jak wiadomo, aby opy mogły coś wprowadzić do cennika to telefon musi dobrze się sprzedawać.

#130619  autor: ywis
 06 gru 2006, 13:02
RobertX, fonik fajny, jeśli chodzi o design, do tego wyraźny i duży wyświetlacz. Natomiast przepłacanie 200 zł - 300 zł aby mieć karty pamięci jak dla mojej kobiety nie miało sensu, bo słuchać muzyki może na playerze, a telefon po to by dzwonić, a w końcu tylko dodano slot na karty w nowszej wersji N7370.

#130621  autor: michail
 06 gru 2006, 13:34
ywis pisze:RobertX, fonik fajny, jeśli chodzi o design, do tego wyraźny i duży wyświetlacz. Natomiast przepłacanie 200 zł - 300 zł aby mieć karty pamięci jak dla mojej kobiety nie miało sensu, bo słuchać muzyki może na playerze, a telefon po to by dzwonić, a w końcu tylko dodano slot na karty w nowszej wersji N7370.
... oprócz slotu jest też lepszy aparat ;)

#130622  autor: ywis
 06 gru 2006, 13:50
michail pisze:... oprócz slotu jest też lepszy aparat ;)
Faktycznie, zapomniałem o tym, aczkolwiek i tak bez sens dokładać taką kase aby mieć te dwie rzeczy, zależy też kto do czego potrzebuje telefon, a muszę powiedzieć, że 1.3 MP w N7370 do zwykłych zdjęć starczy, po wrzuceniu na komputer zdjęcia są przyzwoite :)

#130633  autor: RobertX
 06 gru 2006, 15:04
michail pisze:
ywis pisze:RobertX, fonik fajny, jeśli chodzi o design, do tego wyraźny i duży wyświetlacz. Natomiast przepłacanie 200 zł - 300 zł aby mieć karty pamięci jak dla mojej kobiety nie miało sensu, bo słuchać muzyki może na playerze, a telefon po to by dzwonić, a w końcu tylko dodano slot na karty w nowszej wersji N7370.
... oprócz slotu jest też lepszy aparat ;)

No i jeszcze 2x lepsza bateria :)

A co do aparatu to jak dla mnie ten 1.3 jest dla mnie zadziwiajaco dobry i wychodza naprawde swietnie :)

#130646  autor: Kaczy
 06 gru 2006, 16:38
A tak na koniec podam ciekawostkę: niewadno Nokia zaprzestała produkcji Nokii 7370 w kolorze bursztynowym.

#130659  autor: Forest
 06 gru 2006, 18:22
Kaczy pisze:A tak na koniec podam ciekawostkę: niewadno Nokia zaprzestała produkcji Nokii 7370 w kolorze bursztynowym.
Czemu? Pewnie sie zle sprzedawala :P

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#130662  autor: ywis
 06 gru 2006, 18:32
body pisze:
Kaczy pisze:A tak na koniec podam ciekawostkę: niewadno Nokia zaprzestała produkcji Nokii 7370 w kolorze bursztynowym.
Chyba raczej lepiej się sprzedawała niż Coffe Brown, sam kupiłem kobiecie bursztynową, bo ładniej się prezentuje.

#130663  autor: Kaczy
 06 gru 2006, 18:34
body pisze:
Nie mam pojęcia. Taką informację dostałem od Product Manager`a mojej firmy, który kontaktuje się bezpośrednio z Nokią i zamawia od nich tysiące telefonów :)

#130692  autor: RobertX
 06 gru 2006, 20:56
No tego nie bardzo rozumie.... :/ Moze maja duze zapasy a w koncu juz jest 7373!!!

#130915  autor: uśmiechnięty
 07 gru 2006, 22:34
Kaczy pisze:Raczej nie będzie dostępny. To nie jest telefon dla mas. Raczej dla ludzi, którzy cenią sobie piękną i niekonwencjonalne rozwiązania i są w stanie wyłozyć trochę pieniędzy.
Obawiam się, że trochę źle mnie zrozumiałeś.
Owszem, to telefon dla ludzi ceniących sobie piękno i dobrą jakość materiałów.
Dla mnie liczy się i design, i funkcje.
Mówisz, że trzeba trochę na niego wydać. Tak to fakt, ale nie brałbym go w abonamencie tylko po to, że jest coś tam tańszy, bo nowe telefony z dobrymi funkcjami w średnich abonamentach są na ogół i tak drogie. Więc gdybym brał ten telefon, to na abo., bo proponują korzystniejsze jak dla mnie warunki niż w ofercie "na kartę".

A wykraczając trochę poza temat, który telefon z tych trzech najbardziej Wam się podoba i dlaczego?

Nokia 6131, 5300, E50?

Nie jest dla mnie ważną rzeczą symbian.
W czerwcu być może będę miał możliwość zmiany telefonu na inny, dlatego Was pytam o własne zdanie.
Owszem, jest trochę jeszcze do tego czasu i na bank wejdą nowe telefony, ale pytam Was o to już, żeby wiedzieć, który najbardziej podoba się Wam z tych trzech. Mnie osobiście mętli się pomiędzy 6131 a 5300.
Chociaż jeszcze do tego czasu zdanie zmienię na inny. No ale chcę być już chociaż trochę zdecydowany...
Nie jestem chory na telefony z 2 czy 3 megapixelami. Dla mnie się liczą w miarę dobre funkcje i fajny 'dizajn'... :)[/hide]