• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 11 z 40
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40

#129113  autor: sapv
 30 lis 2006, 22:39
Kaczy pisze:
sapv pisze:stawka operatora lokalnego
Stawka w Euro to po 1. Po 2. w każdym kraju jest po kilku opów. Nikt o zdrowych zmysłach nie uczy się stawek oper. lokalnych. Chociaż niektórzy klienci są oburzeni, że z pamięci im nie powiem ile zapłacą jak będą w Kambodży :|
Dla audytu wystarczy odpowiedz j.w. - zresztą z tego co pamietam jest w regulaminie. Natomiast co do konkretych cen to faktycznie przesada. 8)
[/center]

#129137  autor: dechomenon
 01 gru 2006, 00:12
dlaczego brak stroju juz tłumaczę, bo jeśli ja cały czas siedzę na zapleczy (t0 nie mam obowiazku byc w krawacie, ja z doskoku podchodze do klientów gdy jest ścisk na sklepie, raz byłem od początku do końca to wtedy miałem strój biznesowy) ciekawe czy praktykanta wezmą pod końcową ocenę...

#129143  autor: iras
 01 gru 2006, 00:36
Audyt swoje zrobil, a to kogo przepytal ma chyba w tym przypadku mniejsze znaczenie. Wyniki pojda w swiat.
Btw, ocena w audycie rzutuje na prowizje wyplacana przez polkomtel. Lepiej zebys ten brak stroju nadrobil zaangazowaniem i umiejetnosciami ;-)

#129156  autor: dechomenon
 01 gru 2006, 08:47
nawet mnie nie załamuj...poszedłem na linie sprzedaży i od razu mnie chwycił audyt, dobrze, ze nie pytał sie o przenoszeniu numerów heh!

#153827  autor: actor
 16 lut 2007, 10:23
Witam wszystkich userów!

Po 2 etapowej selekcji zostalem zakwalifikowany do szkolenia sprzedawców marki play z ramienia arterii. Szkolenie ma odbywać sie w wa-wie, w kazdym miescie wojewodzkim na razie powstana saloniki zatrudniajace 4 osoby, zarobki smieszne, lecz i tak lepsze niz u innych operatorow. Kwota podstawowa to 2000 zl brutto + prowizje i premie uznaniowe.
Jezeli ktos mieszka w wiekszym miescie i chce popracowac w salonie to moim zdniem dobra oferta - podstawa bardzo niska, lecz np. w wa-wie prowizje powinny byc duze z racji wielkosci docelowego rynku.
Pozdrawiam!

#153828  autor: frgt/10
 16 lut 2007, 10:27
actor pisze:zarobki smieszne, lecz i tak lepsze niz u innych operatorow. Kwota podstawowa to 2000 zl brutto + prowizje i premie uznaniowe.
to się uśmiałem... ja bym oddał wiele za taką kasę ;/ no, ale jak ktoś ma ambicje na poziomie K.Marcinkiewicza...

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#153830  autor: actor
 16 lut 2007, 10:29
frgt/10 pisze: to się uśmiałem... ja bym oddał wiele za taką kasę ;/ no, ale jak ktoś ma ambicje na poziomie K.Marcinkiewicza...
Co tu jest smiesznego - tu trzeba plakac....
2000 brutto to jest ok 1300 na raczke...

#153837  autor: frgt/10
 16 lut 2007, 10:55
actor pisze:Co tu jest smiesznego - tu trzeba plakac....
2000 brutto to jest ok 1300 na raczke...
ja mam 1000 brutto. coś jeszcze?

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#153839  autor: Krisu6230i
 16 lut 2007, 11:02
frgt/10 pisze:to się uśmiałem... ja bym oddał wiele za taką kasę ;/ no, ale jak ktoś ma ambicje na poziomie K.Marcinkiewicza...
zgadzam sie ale w kielcach wysokie aspiracje ;) tylko za tu dla odmiany pewnie bedzie 800 brutto o ile sie play wkrotce pojawi, a pojawi sie pewnie w formie wysepki w echo - jedynej galerii w tej wiosce...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#153851  autor: Kaczy
 16 lut 2007, 11:28
frgt/10 pisze:
actor pisze:zarobki smieszne, lecz i tak lepsze niz u innych operatorow. Kwota podstawowa to 2000 zl brutto + prowizje i premie uznaniowe.
to się uśmiałem... ja bym oddał wiele za taką kasę ;/ no, ale jak ktoś ma ambicje na poziomie K.Marcinkiewicza...
W większości POS`ów różnych operatorów to kwota 2000 brutto uszczęśliwiła by nie jedną osobę. Znam ludzi, którzy pracują w salonach i nawet nie zarabiają 2000 zł netto!!

...::: Made for loneliness :::...

#153852  autor: Krisu6230i
 16 lut 2007, 11:31
Kaczy, 2k netto to juz dobra pensja, szczegolnie jak sie uda na poczatek takie cos wyrwac:)

actor, mam pytanie, ciezko bylo w tym play przebrnac przez te etapy eliminacji ?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#153853  autor: Kaczy
 16 lut 2007, 11:34
Krisu6230i pisze:Kaczy, 2k netto to juz dobra pensja, szczegolnie jak sie uda na poczatek takie cos wyrwac:)
Moja 1. praca (obecna) daje mi właśnie podobne zarobki. Jest dobrze, bo jak widzę znajomych, którzy np. w McDonaldzie zarabiają 800zł to jestem załamany.

Ps. Wydaje mi sie, że sypnęli taką dużą kasą, bo na początku pewno prowizje będą małe. W końcu będą tylko pozyskiwać nowych klientów. A w wielu przypadkach większa prowizja wpada za utrzymanie (PWA, ANZ).

#153864  autor: Krisu6230i
 16 lut 2007, 11:58
Kaczy pisze:w McDonaldzie zarabiają 800zł to jestem załamany
bo to sa kolchozy zwykle czy tam sowchozy :evil:
tylko jest druga strona medalu, a co twoi znajomi studiuja/studiowali i czy wogole?

#153892  autor: actor
 16 lut 2007, 13:06
Sluchajcie, podkreslam iz netto to jest 1300 zl...
Pracownik na budowie wiecej zarabia...
Poza tym mysle ze Arterie powinno byc stac na srednia krajowa dla pracownikow skoro tak na ludzi stawiaja i na ich przywiazanie do firmy....

Krisu->
prawdopodobnie bedzie to w media markt. Eliminacje ok- po wyslaniu cv do rozmowy kwalifikacyjnej zostawili ok 80 osob, zatrudnili 4. Zatrudnili tzn podpisali z nami listy intencyjne, a od 1 marca podobno szkolenia w wa-wie. Mysle ze nie bylo trudno, chodzilo o wychwycenie ludzi z cechami takimi jak otwartosc, komunikatywnosc itp. Rozmowy w bardzo przyjemnej atmosferze, duzo zartow itp.

#153894  autor: Kaczy
 16 lut 2007, 13:10
actor pisze:Pracownik na budowie wiecej zarabia...
Górnicy też zarabiają więcej.

Ale bez sensu jest porównywać pracę fizyczną do pracy umysłowej.
Jak postoisz sobie na mrozie i będzie próbował łapać pion na ścianie to przekonasz się dlaczego oni zarabiają więcej.

Ps. Już pisałem ile się zarabia w innych firmach w branży pracując na podobnym stanowisku. Jak na polskie warunki jest to dobra pensja. Ale tylko jak na polskie warunki.

#153899  autor: Krisu6230i
 16 lut 2007, 13:33
actor pisze:Sluchajcie, podkreslam iz netto to jest 1300 zl...
Pracownik na budowie wiecej zarabia...
Kaczy, ma racje...
wunajmujac w wawie dwa pokoje na dwoch z netem itd to kolo 500 pln na glowe zostaje 800 zyc sie da, gorzej z odkladaniem;) ale nie ma co narzekac taka pensja jest ok, zwlaszcza ze siedzi sie w cieplym miejscu i mozna sie bawic fajnymi sluchawkami.

#153928  autor: Rokko
 16 lut 2007, 15:54
Panowie jeszcze jest jedna zasadnicza kwestia - jakie macie wyksztalcenie i jakie doswiadczenie.z czasem czlowiek zaczyna zarabiac - no tylko trzeba zapi.....lac.

#154039  autor: PeGaS
 16 lut 2007, 20:48
Ameryki nie odkryję mówiąc, że w większości salonów dealerskich podstawa dla PH wynosi ok 1000-1300 pln brutto. Są różni dealerzy :wink: Zarabia się na prowizji... Z tym jednak jest różnie. W dobrych punktach ta prowizja jest, w małych mieścinach nie - proste. Także twierdząc, że dwa koła brutto podstawy dla PH to mało, kolega wykazuje się brakiem znajomości rynku. Co innego - premia. Pytanie: jak jest rozliczana? Może to tu Netia szuka "furtki" dla swoich finansów. Generalnie najniższe ogniwo jest b. słabo opłacane (dlatego 90% pracowników to zwykle młodzi ludzie). Jeszcze nie tak dawno w tym siedziałem, mam więc pewien zarys sytuacji.

http://kochajzycie.pl

#154208  autor: dechomenon
 17 lut 2007, 15:00
zgadzam się...ja mam 1000brutto plus premia motywacyjny(czyli odpowiednio za każdą napisaną umowe dostajesz siano) np. za mixa masz 5zł tak średnio, ale jeszcze odlicz od tego podatek ehhe ale np. zrobisz biznes 200 to już masz ok 50zł

#154624  autor: niemiec
 18 lut 2007, 21:16
actor pisze:powstana saloniki zatrudniajace 4 osoby, zarobki smieszne, lecz i tak lepsze niz u innych operatorow. Kwota podstawowa to 2000 zl brutto + prowizje i premie uznaniowe.
ja z tej kasy jestem zadowolony, jest to moja pierwsza praca, jestem studentem pierwszego roku a wiec, bez doswiadczenia i bez wyksztalcenia, 1300zl + prowizje mysle nie jest zle,zwlaszcza ze traktuje te prace jako miejsce gdzie zdobede doswiadczenie w handlu. pozdrawiam.
  • Strona 11 z 40
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 40
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11