• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Co byście wybrali?

6280
10
59%
w810i
7
41%
 #128289  autor: Robert
 28 lis 2006, 21:14
Potrzebuje na dzisiaj szybko odpowiedz wiec nie szukam czy wczesniej było pytanie, sorry to nie dla mnie, ale kolezanka potrzebuje wiedziec na tentychmist. Co byscie wybrali? Który lepsze foty robi?

#128295  autor: MATIZ
 28 lis 2006, 21:27
Cięzki wybór - W810i(wspaniały aparat, słuchawki, wyświetlacz - telefon stworzony do muzyki) i N6280(jeszcze lepszy wyświetlacz, slider, 3G i ładny aparat). Wybór zależy od tego do czego koleżanka przyklada większą wagę. Czy do rozrywki(wg mnie do tego lepszy jest W810i), czy także w celach 'biznesowych'(6280 - EDGE i 3g). Ja z tej dwójki chyba wybrałbym 6180, ma prawie takie same możliwości a do tego jest sliderem co jest dla mnie plusem(dla niektórych wadą) i na nią też zagłosowałem

#128299  autor: Forest
 28 lis 2006, 21:30
Ja wybrałbym Nokie 6280. A to dlatego, że ma lepszy wyświetlacz i ogólnie bardziej mi się podoba. Po za tym Nokia 6280 jest nico bardziej przyszłościowa a to przez to, że ma UMTS ;) Ma drugą kamerke do wideoromowy ;) Co do fotek to w obu telefonach wychodzą podobnie (2Mpix) chociaż teraz nie jestem pewien czy W810i nie ma autofocusa przez co fotki będą wychodzić lepiej niż w Nokii 6280 ;) Powiem tak, jeśli nie zależy Ci na muzie w telefonie to bierz N6280 bo to b. dobry telefon na dodatek bardziej przyszlosciowy wedlug mnie ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#128403  autor: dechomenon
 29 lis 2006, 00:10
oba są porównywalne, ale żaden nie posiada znaczących różnic, chociazby gdyby jeden z nich miał symbian to wszystko było by jasne, bo tak oba mają wady i zalety!

#128452  autor: Rokko
 29 lis 2006, 08:10
wedlug mnie nokia. sam sie nad nia zastanawiam. ladna, ladny wyswietlacz. kolezanka musi poprostu pobawic sie jednym i drugim. kwestia, ktory rodzaj telefonu bedzie jej pasowal. ogladalem zdjecia z noki - wychodza bardzo ladne (ale tylko przy dobrym swietle)

#128461  autor: babeo
 29 lis 2006, 12:06
Ja dodam, że według mnie SE jest bardziej młodzieżowo-sportowym, a Nokia bardziej elegancko-biznesowym. Tak na pierwszy rzut oka. Bawiłem się nimi. Bardziej podobała mi się Nokia, tylko ten slider, jakoś nie mam do niego zufania. Jednak jakbym miał wyboerać, to jednak chyba Nokia.

#128609  autor: hettman
 29 lis 2006, 19:34
kolega miał 6280 i po okolo 8 m-cach miała takie luzy ze uhhh no i powłoka srebrna mu się bardzo luszczyła(paskudnie to wygladalo)-no i wymienił nokie na ... w800i :-D ,a fotki znacznie lepsze robi w 810,natomiast wyświetlacz 6280 ma lepszy no i jest 3g. natomiast do w 810 daja fajniutkie sluchawki i karte 512-ja na dzień dzisiejszy brał bym w 810. :)

#128619  autor: RobertX
 29 lis 2006, 19:47
Hmm.. trzebaby sie troszke zastanowic...