• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #127512  autor: adrian.c93
 26 lis 2006, 19:11
Który?? Telefon ma mieć jak najlepszy zasięg, oraz być niezawodny. Zasięg jak najlepszy gdyż moja mama często przebywa w miejscu gdzie Moto v600 nie ma zasięgu, ale np. k500i już ma, a więc który z nich?? Telefon będzie w Heyah

Obrazek

#127514  autor: Osk92
 26 lis 2006, 19:15
X160/X200 albo trochę lepsza Moto V235.
Samsungi są dość proste w obsłudze, a X160 do tego ładnie wygląda z zamkniętą klapą :D Moto ma już aparat i MP3 ale jest to tania Motorola... jakoś bez przekonania... Trzeba jednak dodać, że jest ładna i teoretycznie batoży inne telefony z tego kręgu :)

#127515  autor: adrian.c93
 26 lis 2006, 19:17
Thx za odpowiedź, ja się skłaniam bardziej ku OT-E801 Ale właśnie jest mało opini na jego temat, a musi być niezawodny i mieć bardzo dobry zasięg. Wie ktoś coś na ten temat?? I prosze o dalsze opinie

Obrazek

#127517  autor: Osk92
 26 lis 2006, 19:20
E801 odpada. Za wyjątkiem odtwarzacza MP3 z telefonem (jak ktoś to napisał na SB) nie ma nic ciekawego. Brak GPRSu czy nawet WAPu to poważna wada. Jego popularność będzie niska przez co będzie mało opinii. Na mobile inspiracji patrzyłeś :?:

#127519  autor: adrian.c93
 26 lis 2006, 19:22
Patrzyłem, jest tylko 1 opinia dość pozytywna, telefon będzie używany przedewszystkim do telefonowania i sms-ów a więc to nie problem, moja mama czasem posłucha muzyki, a tak to telefony i sms-y a więc jak??

Obrazek

#127524  autor: Osk92
 26 lis 2006, 19:31
Czasami chciałoby się wysłać MMS-a on to uniemożliwia i mnie to odrzuca. Chociaż MP3 to fajna funkcja jednak nie rekompensuje braku tych podstawowych funkcji.

#127528  autor: adrian.c93
 26 lis 2006, 19:35
OK, mi na tym nie zależy mamie też ona nie wie nawet jak to sie robi i ze takie coś jest :) od tego są e-maile :) a to zrobi z mojej nokii albo motorolki. A jak jest z jego nie zawodnością??

Obrazek

#127535  autor: Osk92
 26 lis 2006, 19:49
No to Alcatel wydaje się być fajny. Dotykłaem go ( :twisted: ) w MM i jest malutki ale także bardzo ergonomiczny- klawisze choc małe i obok siebie nie mylą się.
Z serwisem może być kłopot ale jak z niezawodnością... nie wiem :)

#127571  autor: Necro Lord
 26 lis 2006, 20:36
JA bym wziął Motorole.Dobry telefon z wystarczającymi funkcjami.

#127741  autor: adrian.c93
 27 lis 2006, 09:47
Temat do zamknięcia, kwestie estetyczne wzięły górę nad niezawodnoscią i zasiegiem, kupiła x160

Obrazek