• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#127273  autor: skowyr
 26 lis 2006, 04:55
prawdaż prawdaż....ale ponoc tak ma byc. kiedys mialem w reku d600 i pamietam ze cos takiego tez sie dzialo. ludzie mowia ze to tak juz jest z tym rodzajem telefonow. zobaczymy.....

aaaa mam wazne pytanie. dostalem papierki do tego fona i jest akcja ze w razie czego mam karte gwarancyja z data zakupu i nr IMEI czy w razie czego to wystarczy do ewentualnej gwarancji ? czy trzeba miec tez rachunek ?

[ Dodano: 2006-11-26, 04:55 ]
ps jak sie uzywa tego PUSH TO TALK? i jakies jest zastosowanie konkretnie? bo nie wiem co mam z tym zrobic ;p

#127285  autor: dechomenon
 26 lis 2006, 10:29
tam jest napisane, że musi być rachunek(faktura zakupu) na karcie gwarancyjnej, przynajmniej tak jest na bank u SE, więc mogą być problemy, bo warunkiem gwarancji jest paragon, umowa, faktura, a o push to talk poczytaj sobie tu

#127310  autor: Osk92
 26 lis 2006, 11:32
Push to talk (PTT) robi z telefonu krótkofalówkę. Aby się z kimś połączyć dzięki temu telefon drugiej osoby też musi obsługiwać PTT. Funkcja działa tylko w Plusie w wakacje była za darmo. Jakość rozmowy kiepska, niska możliwość korzystania. Póki co wyjątkowo niepotrzebna funkcja :)

#127453  autor: Orange
 26 lis 2006, 17:10
wydaje mi sie że 6280 jest lepsza ale tylko jesli chodzi o aparat i symbiana. Bo 6131 ma lepszy wyświetlacz 16mnl kolorów i zzewętrzny 265 tyś kolorów. Sam nie wiem ale waziąłbym 6131 wkońcu sam ją mam i spokojnie Ci moge polecic. Samodzielne aktualizacje, fajnie lezy w dłoni, wygodna do esów. Poza tym jest tańsza a aparat i symbian to nie najwazniejsze.

together we can do more

#127564  autor: pumba
 26 lis 2006, 20:27
przemeQ, Nokia 6280 nie ma symbiana ;)

#127565  autor: dechomenon
 26 lis 2006, 20:27
a 6280 ma symbian ? z tego co się orientuja ten telefon nie ma systemu operacyjnego

#127574  autor: przemek910
 26 lis 2006, 20:38
przemeQ pisze:wydaje mi sie że 6280 jest lepsza ale tylko jesli chodzi o aparat i symbiana.
dechomenon pisze:a 6280 ma symbian ?
Nie ma symbiana. A przemqowi już zwracałem uwagę by nie pisał takich głupot...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#127690  autor: skowyr
 26 lis 2006, 23:30
za pozno. juz powiedzialem ze kupilem 6280

#127703  autor: Forest
 26 lis 2006, 23:42
przemeQ pisze:wydaje mi sie że 6280 jest lepsza ale tylko jesli chodzi o aparat i symbiana.
Hehe, N6280 ma tylko motyw (temat) rodem z telefonu z symbianem, nic po za tym ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#127819  autor: Orange
 27 lis 2006, 14:56
kin pisze:Nie ma symbiana. A przemqowi już zwracałem uwagę by nie pisał takich głupot...
sory ale cały czas mi sie to pieprzy, ktoś mi kiedys powiedział że 6280 ma tego symbiana którego nie ma ;)

together we can do more

#127829  autor: dechomenon
 27 lis 2006, 15:20
kin pisze: A przemqowi już zwracałem uwagę by nie pisał takich głupot...
więc jestem dobrze poinformowany, ale ludzie potrafią zrobić zamieszanie...chaos komunikacyjny