• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #125041  autor: sobol4
 18 lis 2006, 10:26
Benq-siemens C81. Problem wyglada nastepująco:
Robie fotke na telefonie i zdjęcia zapisuje sie do folderu Pictures na karcie pamieci. Niby wszystko jest ok. Wyciagam karte i wkladam do czytnika w komputerze. I co sie okazuje? Niby wszystko jest. Ikonki plików jpg są, ale tak naprawde gdy chce otworzyc te zdjecia to tak jakby w tym pliku nic nie bylo zawarte, pisze: "podgląd niedostępny." A jak chce to zdjęcie edytować w paincie to wyskakuje: "Program paint nie może odczytac tego pliku. To nie jest prawidłowy plik mapy bitowej lub format tego pliku nie jest aktualnie obsługiwany." Nie wiem co jest grane? Na telefonie wszystko jest, normalnie moge odczytac fotki, aczkolwiek gdy zgram na komputer i spowrotem ten sam plik wrzuce na karte i do telefonu w telefonie tez nie odczytuje. Nie wiem czego to wina. Karty pamięci? Telefonu? Czytnika? PROSZĘ POMÓŻCIE!!!

#125051  autor: Osk92
 18 lis 2006, 10:59
Ciekawa sprawa :O

#125082  autor: sobol4
 18 lis 2006, 11:31
Chce dodac iz przed chwila zrobilem sobie taki maly tescik. Wrzucilem z kompa dwie tapety na tą karte i wsadzilem do komorki. W telefonie ok. Tapety byly i ok. Nastepnie wyciagnalem karte i spowrotem wsadzilem do czytnika. Tym razem tych tapet nie dalo sie odczytac!

#125090  autor: Osk92
 18 lis 2006, 11:40
Stawiam na kartę pamięci. Może wystarczy ją sformatować :?: (wiem, że szkoda zbiorów na niej)

#126468  autor: sobol4
 22 lis 2006, 20:36
Kupiłem adapter Bluetooth i wszytko gra. Fotki są jak zgrywam przez bluetooth. Widać miałeś racje, pewnie coś z kartą. Teraz chciałbym sie dowiedziec czy jest jakiś program do robienia tapet w telefonie i do wysyłania smsów przy połączeniu z kompem, żebym mógł pisać z klawiatury? (cos jak PCsuite dla nokii)

#126471  autor: b@sho
 22 lis 2006, 20:42
tapetki mozesz robic kazdym edytorem grafik na kompie, np. ACD FotoCanvas 3.0, a do siemensow
a tu masz program do komunikowania sie z telem, mozesz tez przez niego pisac esy:
http://www.benq-siemens.com/cds/frontdo ... 43,00.html

ps. niedoczytalem ze do robienia tapet w telefonie :P

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#126479  autor: Osk92
 22 lis 2006, 21:40
Do robienia tapet... pojęcie szerokie.
Można je robić w paincie mozna w x65 Walpaper Maker (zmienisz sobie tlyko rozdzielczość chociaż nie wiem czy BS nie ma 132x176) albo jeszcze inaczej.