• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #124693  autor: rafal
 17 lis 2006, 10:20
witam czy znacie jakies programy do przerubki mp3 na format midi lub taki zeby wchodzil do noki 7650 chodzi mi o prosty nie skomplikowany programik po polsku z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony 17 lis 2006, 15:10 przez rafal, łącznie zmieniany 1 raz.

#124756  autor: babeo
 17 lis 2006, 14:42
rafal, www.google.pl Twoim Przyjacielem :-D

1.AmazingMIDI 1.50 - zamienia wav na midi
2.Music Recognizer ver 2.0 - zmienia wav na midi
3.Music Recognition System (WAVE->MIDI) (version 2.0)

Nie korzystałem z żadnego z tych programów, ale mogę Ci powiedzieć, żebyś nie liczył na jakieś mega cudne efekty.

PS popraw błąd ortograficzny w tytule :-)

#124769  autor: piotrz
 17 lis 2006, 15:16
mp3 na midi? Możliwe że o czymś nie wiem, ale midi nie obsługuje głosu, że tak powiem...
nie wiem jak to jest zbudowane, ale midi=sama melodia

możesz zresztą przerowić na "wav" i będziesz miał prawdziwe pisenki.
Możesz to zrobić cool editem
lub goldwavem

Jeśli chcesz przerobić na midi to jak wyżej.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2006, 15:34 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#124772  autor: babeo
 17 lis 2006, 15:21
piotrz, masz rację. Jako, że gram na gitarze elektrycznej, to większość takich konwersji mam obcykanych. Dla mnie konwerja mp3 --> midi to czysta abstrakcja. Midi ma kompletnie inna budowe, tworzy się je z osobnych scieżek, każdy instrument ma swoją. Nie wyobrażam sobie zamiany tak jak napisałeś, czegoś z głosem. Skoro jednak google, coś wyszukało, to widocznie takiej programy są, ale wynik takiej konwersji zapewnie będzie mizerniutki.

#124790  autor: Agata19
 17 lis 2006, 16:22
ja juz na wlasnej skorze sie przekonalam ze wszelkiego rodzaju proby przerobienia czegos tam na mid daje baaaaardzo zle efekty
wszystkie dostepne programy ktore niby tam sobie konwertuja na mid sa do niczego
piosenka wychodzi jak jeden wielki belkot i nawet nie jest podobna do orginalu
wiec radze ci dobrze poszukaj sobie stronki gdzie maja naprawde dobrze zrobione dzwonki mid i sobie je sciagaj z tamtad
np polecam stronke http://laduj.pl/modules/find/ tam codzinnie sa rozne gadzety dodawane i w tym dwonki
moze tam sobie znajdziesz to czego szukasz
powodzenia

PS. choc jest jeden sposob w jaki mozna zrobic dobry dzwonek mid z mp3 ale nie moge TU tego ujawnic wiec ewentualnie jesli cie to interesuje to napisze ci prywatnie

Każdy inny_wszyscy równi

#124891  autor: oprych
 17 lis 2006, 21:52
Agata19, a co to jakaś tak wielka tajemnica? :wink:

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#124896  autor: Irek
 17 lis 2006, 21:56
oprych pisze:Agata19, a co to jakaś tak wielka tajemnica? :wink:
Rzeczywiście chyba musi skorzystać z *.amr :D

"And one more thing..."

#124921  autor: Agata19
 17 lis 2006, 22:31
nie koniecznie, nie chce o tym tu pisac bo wedlog niektorych sa to sprawy nie zgodne z prawem :roll: (dla mnie wielka bzdura i nie prawda) ale po prostu wole nie ryzykowac bo nie chce wyleciec z forum

Każdy inny_wszyscy równi

#124924  autor: Irek
 17 lis 2006, 22:33
Napisz nie wylecisz z forum. Bez przesady!

"And one more thing..."

#124935  autor: Agata19
 17 lis 2006, 22:51
oki no to juz sprawdzilam moge pisac o co mi chodzi

mianowicie wchodzisz sobie na stronke z platnymi dzwonkami najlepiej taki gdzie nie mowia w tle ze to wapster ani ze werscja demo np. http://www.dzwonek.ovh.org/viewpage.php?page_id=11

i teraz
po pierwsze: wchodzisz w panel sterowania>opcje folderow>widok>pokaz ukryte pliki i foldery
po drogie: znajdujesz folder moj komputer>dysk lokalny C:>documents settings>twoj folder z dokumentami>ustawienia lokalne>temporary internet files i juz mamy TEN folder
po trzecie: najlepiej zrob sobie skrot na pulpicie
po czwrte:ustaw sobie zeby pliki wyswietlaly sie wedlog ostatniego dostepu (latwiej bedzie znalesc to o co chodzi
po piate:wchodzisz na podana stronke z dzwonkami lub inna i odsluchujesz sobie dzwonek mid lub mp3 nastepnie wchodzisz w folder temporary internet files i powinno sie pojawic tam to co wlasnie odsuchiwales na stronce, kopiujesz sobie na pulpit lub gdzie kolwiek indziej i w zalerznosci co odsluchiwales jesli byl to dzwonek mp3 to wystarczy wrzucic go juz tylko na telefon a jesli to mid to trzeba go jeszcze przerobic na mida ktorym kolwiek programem podanym przez kolegow ( bo te dzwonki nawet midy zapisuja sie jako mp3)
mam nadzieje ze sie to przyda Ci i nie poszlo na marne moje pisanie
milej zabawy
:wink:

Każdy inny_wszyscy równi

#124936  autor: Irek
 17 lis 2006, 22:53
Stary sposób poruszany już na forum! :)

"And one more thing..."

#124938  autor: Agata19
 17 lis 2006, 22:56
widze ze jestes baaardzo madry wiec chyba zrezygnuje z tego forum bo jestem TU bezuzyteczna
wiec zegnam was
( a chcialam dobrze ale mnie tu krytykuja)
tak wiec mowie wszystkim NARA

Każdy inny_wszyscy równi

#124940  autor: Irek
 17 lis 2006, 23:00
Daj luz! Nikt tego nie mówi, tylko czasami wypada skorzystać z funkcji "SZUKAJ"! Pisz dalej!
Nikt Cie nie krytykuje< znasz sens tego słowa??? Chyba nie!

"And one more thing..."

#125001  autor: oprych
 18 lis 2006, 01:19
Agata19, nie przesadzasz?
Sposób ten sprzedają na allegro.
Po za tym większość odsłuchiwanych mid'ów zapisuje sie jako mp3, więc nie wiele twój sposób da.

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...