• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #124678  autor: rado85
 17 lis 2006, 08:57
Przede wszystkim chciałem napisać że suzkałem tego na forum ale nie znalazłem konkretniego tego o co mi chodizło:)

Otóż czy u Was też przerywa głos w słuchawkach jak się porusza przy tym pop-port? Bo mnie to strasznie iryuje jak np. siadam w autobusie i tak przerywa mi chwilke... Czy pop-port jest lepszy od standdardowego Jacka? Czy poprostu z braku miejsca w telefonie polaczyli Wejscie na sluchawki z kablem USB?

"silniejszy ma zawsze rację"
 #124684  autor: Cubus1981
 17 lis 2006, 09:39
rado85 pisze:Przede wszystkim chciałem napisać że suzkałem tego na forum ale nie znalazłem konkretniego tego o co mi chodizło:)

Otóż czy u Was też przerywa głos w słuchawkach jak się porusza przy tym pop-port? Bo mnie to strasznie iryuje jak np. siadam w autobusie i tak przerywa mi chwilke... Czy pop-port jest lepszy od standdardowego Jacka? Czy poprostu z braku miejsca w telefonie polaczyli Wejscie na sluchawki z kablem USB?
Nic nie powinno ci przerywać. Prawdopodobnie jest to wina słuchawek lub softu pod warunkiem ze wogóle wyłącza ci sie muzyka.

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#124685  autor: Krisu6230i
 17 lis 2006, 09:40
u mnie naprawde mocno trzeba sie wysilic zeby odchylic to tak bardzo zeby przerwalo. nie nosze w spodniach telefonubo to oczywiscie ze bedzie prerywac raczej kurtka ewentualnie jak siadam to wyciagam.
nie jestem pewien co kierowalo ludzmi w nokii iz wprowadzili zlacze pop port, ale sadze ze chodzilo o stadaryzacje i ujednolicenie gniazda (prawie jak w motoroli V3 tam maszjuz typowe all-in-one bo nawet zasilasz przez miniusb). i jak dla mnie to ladowac tez mozna by przez popport'a.
---------------EDIT----------------------
cubus ja wiem o co mu chodzi. muzyka sie nie wylacza ale przelacza na glosnik, to tak jakbys odlaczyl akcesorium:) wina nie softu i sluchawek tylko tego ze odlacza sluchawki, przez wygiecie wtyku przy gniezdzie w gore lub w dol telefonu...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#124775  autor: lookass
 17 lis 2006, 15:31
a u mnie pod koniec kadencji juz telefonu wystarczylo palcem dotknac aby dziewk w jeden sluchawce przerywal mysle ze to wina sluchawek lecz softu nie wykluczam zakup nowe sluchawki najlepiej hs-23 i zobacz wtedy ;)

#124838  autor: rado85
 17 lis 2006, 20:05
Aha rozumiem. Ja mam ten tel od 1,5 tygodnia więc pytam:) dzięki za info.
a te HS-23 lepiej sie maja niby trzymac?

"silniejszy ma zawsze rację"

#124841  autor: Krisu6230i
 17 lis 2006, 20:14
a to czemu mialby sie lepiej trzymac. skoro to samo zlacze?:)
a wygladaja tak
lepsze sa jakosciowo od standardowych, daja je chyba do 3250 jest tu topic o tych sluchawkach. na allegro to kwota okolo 35 pln.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/