• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #123538  autor: mateush
 13 lis 2006, 14:22
Jakos na poczatku wrzesnia dzwonil do mnie konsultant orange z propzycja. Umowa konczy mi sie podajze na przelomie grudnia i stycznia. Jak to zawsze u mnie chyba u was tez? dzwonia juz okolo 3,4 miesiace przed koncem umowy. Z tego co pamietam konsultant zaproponowal mi juz przedluzenie umowy na kolejne 2 lata. Dla mnie to malo satysfakcjonujace bez jakis wiekszych bonusow. Najbardziej interesowal by mnie nowy, fajny teleofnik w korzystnej dla mnie cenie. Jako ze telefon jest na tate i zawsze tak miesiac przed koncem umowy tata idzie do nich i pyta co maja do zaoferowania wtedy nie dostajemy zadnej ciekawej propozycji. Wiem ze jak sie ponarzeka, podzwoni do nich do sie dostanie wiecej niz normalnie tak? Abonament mam chyba ide dla firm 50 to chyba place jakies 30, 40 zł miesiecznie abo, a lacznie rachunek miesiecznie wynosi tak 100 do 200 zlotych. Z konsultantem umowilem sie na sony ericssona w300i, kotorego zaproponowal za 600 zl :shock: oczywiscie ja takiej cney nie akceptujegora 200 zlotych moge przeznaczyc na tel. Powiedzial ze zadzwoni za jakies 3 miesiace i wtedy ponoc ma byc telefon ten taniej. wrazieczego moge do niego dzwonic i pytac sie o promocje caly czas. Niedawno dostalem list propozycja taka jakby broszure. Smieszne jest to, ze pisza aby moje rachunki byly jak najnizsze itp. i dlatego niby proponuja kolejne darmowe minutych, pomimo ze nie wykorzystuje tych co dostaje jak do tad. W tej broszurce proponuja rowniez sony ericssona k600i oczywiscie nie podaja ceny. K600i zaciekawil mnie poniewaz ma lepszy aparat, wideorozmowy, fajny wyglad lecz nie ma slotu na karty. Za w300i przemawia to ze tel jest z serii walkman, ma slot na karty 256mb z teleofnem i jets tanszy. Za k600i lepszy aparat przez co tel bedzie dluzej trendy;p i wideorozmowy ktore z czasem wejda i tez bedzie pod tym wzgledem trendy:). Przy okazji wpadl mi w810i. Teraz juz sam nie wiem ktroego wybrac. Czy moze wybrac cos jesczez innego z tej polki. Moje pierwsze takie plany to wybrac w810i jak wejdzie 3g w elblagu i pomorksim sprzedac w810i i kupic sobie k600i:). W miedzy czasie myslalem tez nad 6630 o ktorej juz dosyc dlugo marze z takim mysleniem ze jak skoncyz mi sie umowa to ona bedzie duzo tansza i wtedyn ja wezme.A to ze ma symbiana to juz tak bardzo mi nie przemawia. W skorocie moje pytania:
Jaki telefon wybrac k600i w810i 6630?, dlaczego? ktory najtanszy? na ktory dostane najwieksza znizke? czy moze jakis inny?
Jets jakis konkretny sposob aby wyludzac te znizki?
Jest taka mozliwosc teraz dostane nowy teleofon i za pol roku lub za rok tez nowy?albo go wymineie ?
Zastanawiam sie nad czyms takim ze teraz kupie nowy tel u nich za jakies 3 miesiace go sprzedam i kupie dwa jeden duzo lepszy a drugim duzo gorszy i tu taj doplacajac oczywiscie? jest to oplacalne? wy tez tak robicie?
hmmm jak mi sie jeszcez jakies pytania przypomna to napisze :)
Pozdro dla Telepolitanow i z gory wam dzieki.

AAAAAaaaaa!!!!!!

#123616  autor: RafalM
 13 lis 2006, 18:50
Zaczekaj do końca umowy wtedy dzwonią z najlepszymi ofertami. Z tych telefonów które podałeś najlepsza byłaby chyba Nokia 6630. Symbian, znośny aparat i wyświetlacz. Jeśli nie wykorzystasz pełnych możliwości systemu operacyjnego bierz W810i. Ma lepszy aparat, MP3,wyświetlacz i jest mniejszy. Dobra rada jeśli w Elblągu pojawi się zasięg 3G/UMTS nie zmieniaj W810i na K600i. Gorszy aparat,MP3 itp. Jeśli wybierzesz 6630 wystarczy kupić podstawkę.

#123813  autor: Rydels
 14 lis 2006, 09:54
Z moje punktu widzenia wybór wyglada nastepujaco:
1) N6630(mialem i złego słowa nie powiem bo to bardzo dobry fon) lub W810i. Wybór uzaleznij od tego czy bedziesz wykozystywał Symbiana. Bo jesli nie to tylko bedzie Cie draznic szybkosc dzialania telefonu.

2) Jesli jednak nie podejdzie Ci zaden z powyzszych to K600i jest calkiem znosnym fonem godnym polecenia(wiecej info w tej sparwie u Yagi'ego).

http://www.mobile-review.com/index-en.shtml
http://www.gsmarena.com/

#123861  autor: mateush
 14 lis 2006, 14:52
W jakich cenach dostane te telefony (6630 lub k600i lub w810i) tak do dwustu zlotych? Moze sa tez inne telefony z tej polki lepsze gorze lub podobne?

6630 juz mi zbrzydla bo juz dlugo sie nia ciekawie ale ostatecznie mogla by byc dla tego symbiana, zeby wkoncu miec stycznosc z takich bajerem. Bardzo natosmiast mi sie podoba w810i i ma swietne inne cechy. hmm

Jak narazie dzieki, czekam na dalsze odp. Odpowiadajcie nie tylko teraz na tego posta ale tez na tego wyzej.

AAAAAaaaaa!!!!!!

#123863  autor: Rydels
 14 lis 2006, 14:58
Sprobuj sie do nich przejsc i wycisnac ceny (skoro juz proponuja przedluzenie to powinni juz Ci je podac).
Skoro W810i Ci sie podoba to smialo lykaj bo to dobry fon.
Poza tym Orange ma jeszcze kilka innych fajnych fonow, ale siec generalnie zabija cenami.
Mozesz sie sporobowac dowiedziec o: Nokia 6230i, Sagem my700x, Samsung X700/D600

#123913  autor: mateush
 14 lis 2006, 18:26
Mozesz sie sporobowac dowiedziec o: Nokia 6230i, Sagem my700x, Samsung X700/D600
6230i ma wsyztsko czego potrzebuje. Mialem ja w reku, bawilem sie nia i nie spodobalo mi sie jej menu, to ze jest to lista i jest na bialym tle. Pozatym ma maly ekran.

Do sagem-ow nie jestem przekonany i ten model mi sie nie podoba po za tym nie ma radia czy irdy.

Samsungi fajne ale brak podczerwieni i w jednym radia.

Mysle ze przejdzie w810i choc 6630 zaczyna znow mnie przekonywac symbianem, ale nie wiem jak bedzie z cena.
Napiszcie swoje doswiadzczenia z tymi fonami i odpowiedzcie na pytania w poprzednich postach.
pozdro i dzieki

AAAAAaaaaa!!!!!!

#124037  autor: Rydels
 15 lis 2006, 09:07
Ja osobiście moge sie wypowiedzieć co do N6630, bo miałem.
Generalnie super fonik.
Sybmian otwiera mozliwosci wrzucania programow, co znaczy, ze mozna 6630 zmienic w telefon biznesowy.
Poza tym OS sam w sobie zapewnia segregacje przychodzących i wychodzących wiadomości, co jest bardzo wygodne (po przesiadce na fon bez Symbiana bolało ;-) ).
Aparat ma znośny (jakieś fotki wrzuce w weekend do stosonego działu).
Mp3 grają ładnie, i odtwarzacz sam w sobie jest wygodny, ale strasznie to dobija baterię.
Bt jak Bt.
Jedynie może trochę razić brak radia lyb Irdy, ale przy obecności odtwarzacza mp3 i Bt mozne to przełknąc.
Dodatkowo fon ma suerp wyposazony zestaw; CD z softem, kable USB, karta pamieci MMC 64Mb, zestaw słuchawkowy. Czyli wsio co potrzeba.
Wyswietlacz jest b.duzy i ładnie wyswietla.
Ciekawym dodatkiem jest dioda w prawy górnym rogu obudowy, sprawdzajaca natezenia swiatła zewnetrznego, po czm dostosowuje natezenie podsiwtlenia klawiszy i wyswietlacza tak by lepiej zarzadzac bateria.
Test telefonu na łamach Telepolis:
http://www.telepolis.pl/artykuly.php?id=104
Test na łamach Mobile Rewiev:
http://www.mobile-review.com/review/nokia-6630-en.shtml (na samym dole jest link do osobnego testu optyki).

#124049  autor: b@sho
 15 lis 2006, 10:18
pozatym sprawdz co ci na necie w propozycji by zaproponowali, a jesli chodzi o konsultanyow to pamietaj ze oni wszsytkego nie mowia, i dzialaja na zasadzie zebys pod wplywem chwili sie zgodzil. sam pomysl cos bys chcial (tylko oczywiscie realnie) i staraj sie zeby ci to dali, jest duza szansa ze sie zgodza, zwlazcza ze ta umowa na 2lata

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#124064  autor: mateush
 15 lis 2006, 12:36
Fajny bajer z ta dioda w 6630. Myslalem, ze to tylko zwykla migajac dioda:). Ten brak irdy mnie boli w 6630 moze mozna dokupic ? (watpie). Mysle zrobic jeszcze tak wybrac teraz w810i i jakbardzo bede chcial zakosztowac symbiana to wteyd sobie kupie 6630 a sprzedam se :) dobry pomysl? Teraz sprobuje co oferuja mi w propozycji na stronie tak jak pisal b@sho :)

AAAAAaaaaa!!!!!!

#124065  autor: Rydels
 15 lis 2006, 12:45
mateush pisze:Mysle zrobic jeszcze tak wybrac teraz w810i i jakbardzo bede chcial zakosztowac symbiana to wteyd sobie kupie 6630 a sprzedam se dobry pomysl?
W sumie dobry, bo W810i sprzedaz za ok 100-150zl wiecej niz bedzie Cie kosztowac N6630 (mowie o Allegro)i tym samym bedziesz mial pare groszy na czysto.
mateush pisze:Ten brak irdy mnie boli w 6630 moze mozna dokupic ? (watpie).
Dobrze "watpisz" bo Irdy nie da sie dokupic. Za to mozna(o czym zapomniałem napisac wczesniej) kupic przystawke do videokonferencji:
http://www.nokia.com.pl/nokia/telefony/ ... all_stand/

#124078  autor: mateush
 15 lis 2006, 13:44
O tej przystawce do wideokonferencji to slyszalem. Troche malo wygodne, bo trzeba sie wloc z ta przystawka. Mi jednak ta wideokonferencja nie potrzebna , ale chcialbym ja wyprobowac to :). Po za tym malo kto tez ma taka mozliwosc a koszt pewnie tez nie jest maly. Z czasem sie kupi.

O tej irdzie mi wpadlo do glowy skoro do kompa mozna kupic to i do komy z odpowiednia przejsciowka tez mozna by bylo ale chyba na to nie jest przystosowany tel dobrze mysle?

A propozycja na stronie orange dla mojego numeru nie jest jeszcze mozliwa musza byc dwa miesiace do zakonczenia umowy.

AAAAAaaaaa!!!!!!

#124080  autor: Rydels
 15 lis 2006, 13:49
mateush pisze:O tej irdzie mi wpadlo do glowy skoro do kompa mozna kupic to i do komy z odpowiednia przejsciowka tez mozna by bylo ale chyba na to nie jest przystosowany tel dobrze mysle?
Nie slyszalem jeszcze o przstawce typu Irda do tel kom :roll:
mateush pisze:A propozycja na stronie orange dla mojego numeru nie jest jeszcze mozliwa musza byc dwa miesiace do zakonczenia umowy.
To jak bedziesz znal konkrety to daj znac :!: łatwiej bedzie cos doradzic.

#124124  autor: mateush
 15 lis 2006, 17:43
ok wtedy dam znac. :)

Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales z ta irda. :P
Do kompa mozna kupic irde pod usb, wiec wymyslilem (ach ta moja wyobraznia jak na ten wiek) ze skoro sa przejsciowki z tel na normalne wejscie sluchawki z wtyczka jack to i moze znajdzie sie przejsciowka z tego specyficznego usb w telefonie na takie standardowe wejscie usb jak w kompie, chyba tel nie bylby na to przygotowany? tak smao wymyslilem z pamiecia flash jak sa do kompa to zeby taka za po moca takiej przejsciwoki podlaczyc do kompa :D :lol:

AAAAAaaaaa!!!!!!

#124161  autor: Kaczy
 15 lis 2006, 20:21
mateush pisze:Do kompa mozna kupic irde pod usb, wiec wymyslilem (ach ta moja wyobraznia jak na ten wiek) ze skoro sa przejsciowki z tel na normalne wejscie sluchawki z wtyczka jack to i moze znajdzie sie przejsciowka z tego specyficznego usb w telefonie na takie standardowe wejscie usb jak w kompie, chyba tel nie bylby na to przygotowany?
Ta... a może podłączymy drukarkę do komórki.
To jeszcze nie te czasy, że telefon dorówna w 100% komputerowi :)

...::: Made for loneliness :::...

#124196  autor: b@sho
 15 lis 2006, 21:53
pewno niedlugo bedzie i to mozna zrobic :P wkoncu komorki maja juz systemy operacyjce :P

#124223  autor: Forest
 15 lis 2006, 22:42
A drukować zdjęcia z telefonu przecież idzie ;) Wysyła się wprost przez BT i drukarka drukuje ;) Tylko ta drukarka musi mieć BT oczywiście ;) Ostatnio widziałem taką HP.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#124343  autor: gomez1982
 16 lis 2006, 09:52
Kaczy a jeśli nie BT to jeśli drukarka ma tzw .Pictbridge to można połączyć telefon z drukarka kablem USB i też będzie drukować zdjęcia.Tak ma np K750i.

#124353  autor: pumba
 16 lis 2006, 10:41
Jakiś czas temu na allegro widziałem adapter bluetooth na LPT który podłączało się do drukarki i wtedy mieliśmy bezprzewodowe połączenie drukarki z komputerem i na pewno z komórki też by wtedy można było drukować. Próbowałem przed chwilą to znaleźć ale przejrzałem wszystkie aukcje z bluetooth i nie udało mi się ale na pewno coś takiego było że do drukarki z portem LPT można było coś takie podłączyć, jak dobrze pamiętam to koszt tego był około 160zł

#124426  autor: b@sho
 16 lis 2006, 13:44
technika idzie do przodu, niedlugo nie bede potrzebowal kompa :P

#124437  autor: Forest
 16 lis 2006, 13:59
b@sho pisze:niedlugo nie bede potrzebowal kompa :P
Telefon jeszcze długo nie dorówna komputerowi. Przynajmniej w wygodzie użytkowania.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB