• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #122559  autor: lukas24
 10 lis 2006, 13:51
Witam

Mam pytanie. Kupiłem na allegro.pl Teleon Siemens C65... telefon był używany, ale mało. Telefon do mnie dotarł, ale niechce się włączyć. Sprzedawca napisał mi, że telefon jest totalnie rozładowany i trzeba go podłączyć do ładowarki na całą noc. Czy to prawda, że telefon, może być do tego stopnia rozładowany, że nie włącza się nawet po podłączeniu ładowarki tylko trzeba odczakać 5-9 godzin? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam Lukas24

#122562  autor: przemek910
 10 lis 2006, 14:20
lukas24 pisze: Mam pytanie. Kupiłem na allegro.pl Teleon Siemens C65... telefon był używany, ale mało. Telefon do mnie dotarł, ale niechce się włączyć. Sprzedawca napisał mi, że telefon jest totalnie rozładowany i trzeba go podłączyć do ładowarki na całą noc. Czy to prawda, że telefon, może być do tego stopnia rozładowany, że nie włącza się nawet po podłączeniu ładowarki tylko trzeba odczakać 5-9 godzin? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam Lukas24
No niby jest to możliwe, naladuj i sprawdz... :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#122569  autor: lukas24
 10 lis 2006, 14:27
No podłączyłem ładowarke do teleonu i nadal się nie włącza... Sprzedawac napisał by oczekać kilka godzin po podłączeniu, gdyż teleofn dawno nei był używany i sie totalnie rozładował...

#122591  autor: hettman
 10 lis 2006, 15:40
nie chce krakać,ale ten kto Ci sprzedał fona to chyba nabił Cię w bambuko :wink:

#122608  autor: lukas24
 10 lis 2006, 16:15
Poczekam do jutra... jeśli telefon sie nie włączy to pisze Maila do sprzedającego o zwrot pieniędzy, ale mam szczerą nadzieję, że Teleon się włączy po kilku godzinach, gdyż Konkrahent od którego kupiłem telefon ma 150 komentarzy i zajmuje się tylko telefonami...

#122618  autor: babeo
 10 lis 2006, 16:33
lukas24, najprawdopodobniej telefon był baaardzo długo nieużywany i leżał, z włożoną baterią. Tak to już jest z elektroniką. W przypadku teelfonów nie spotkałem się chyba (lub nie pamiętam) z taką informacją, że urządzenie będąc wyłączonym musi mieć odłączoną baterie. W przeciwnym wypadku dojdzie do całkowietego wyłądowania bateri bez możliwości jej ponownego naładowania.

#122671  autor: tymis
 10 lis 2006, 20:13
babeo83 pisze:nie spotkałem się chyba (lub nie pamiętam) z taką informacją, że urządzenie będąc wyłączonym musi mieć odłączoną baterie
Też nie spotkałem się z taką informacją, producent przewidywał (słusznie), że telefon just kupowany z myślą o używaniu i dołącza do sprzętu instrukcję obsługi a nie instrukcję przechowywania ;-) Wracając do sytuacji kiedy sprzęt będzie długo nieużywany to trzeba baterię naładować a następnie wyjąć z telefonu.
lukas24 pisze:nie włącza się nawet po podłączeniu ładowarki tylko trzeba odczakać 5-9 godzin
W instrukcjach (przynajmniej niektórych producentów) jest info, że symbol ładowania może pojawić się z opóźnieniem ale nie tyle. Na razie chyba nie pozostaje ci nic innego jak podłaczyć telefon do ładowarki i poczekać, choć nie rokuje to dobrze. Jesli następnego dnia nic się zmieni to weź telefon do serwisu, niech zdiagnozują baterię. A może się okaże, że to nie bateria a np.: układ ładowania w telefonie. Tylko zapytaj o koszt, żeby sie nie okazało, ze to więcej niż zapłaciłeś za telefon.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...

#122742  autor: Profanator
 10 lis 2006, 23:29
hmmm a nie masz mozliwosci podlaczenia innej baterii?

#122783  autor: oprych
 11 lis 2006, 02:11
Oj tak to jest jak się kupuje na Allegro :? Ale daj jutro znać co i jak. Też miałem ten ekhm..."telefon" i zdarzało się, zę przy długim nei używaniu nie chciał sięuruchamiać podpięty początkowo do ładowarki. Nie poweidziałeś też, czy symbol ładowania wogóle się pojawia

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#122833  autor: lukas24
 11 lis 2006, 10:43
No to tak.... Wczoraj telefon mi się włączył... działał przez jakieś 30 min... potem sam się wyłączył i miałem problem z włączeniem... jakoś go włączyłem i potem już coraz krucej działał... teraz wogóle niechce się włączyć... ide dziś do kolegi i sprawdze na jego baterii (on ma Siemens CT65)

Co do pytania "Oprych"

Telefon podłączony do ładowarki nawet nie pojawia się, że telefon się ładuje... Dziś idę do kolegi sprawdzić na jego baterii.... zobaczymy jak będzie

#122855  autor: Klusek
 11 lis 2006, 12:16
Na 99% masz padniętą baterię. Może da się ją jeszcze odratować robiąc na niej kilka pełnych cykli ładowania i rozładowywania, jak to nie pomoże to będziesz niestety musiał rozejrzeć się za nową bateryjką.

Obrazek
Obrazek

#122968  autor: babeo
 11 lis 2006, 16:25
Według mnie bateria nie jest już do odratowania.

#122981  autor: Klusek
 11 lis 2006, 16:59
babeo83 pisze:Według mnie bateria nie jest już do odratowania.
Niestety też mi się tak wydaje, ale zawsze jakaś minimalna szansa jest :)

Obrazek
Obrazek

#123043  autor: oprych
 11 lis 2006, 18:11
A ja miałem podbny problem z ładowaniem. Otóż bateria była dobra ładowarka też, a telefon przez pewien czas pokazywał wskaźnik ładowania, który po około 10 minutach zanikał. Telefonu pozbyłem się, bo nie chciałem męczyć się z nim :-D

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...