Krisu6230i, mam Nokie 6280 i do niej był dołączony zestaw słuchawkowy HS-23 i ostatnio zakupiłem sobie przejściówkę o której wspominał
karolzet, ale pod tym linkiem co podał
karolzet to wydaje mi się coś podejrzanego, bo po pierwsze taka przejściówka jest dwa razy droższa niż na tej aukcji podanej przez
karolzet po drugie symbol tej przejściówki AD-49?! na stronie noki takiej nie ma ja swoją mam oznaczoną symbolem AD-46, po trzecie koleś tam pisze
"2.adapter nie posiada mozliwości wzmocnienia i zciszenia sygnału - są osoby które o to pytają więc odpowiadamy." ja to rozumie że ta przejściówka nie ma niby regulacji głośności a moja ma (z boku po lewej stronie) może to jest różnica między AD-49 i AD-46?
Krisu6230i pisze:zastanawialem sie tez nad tym gdyz mam calkiem fajne, ale przede wszystkim bardzo przeze mnie lubiane sluchaweczki
w takim razie polecam zakup przejściówki bo ja miałem identyczną sytuacje bo posiadam dobre słuchawki philipsa które kiedyś kupiłem do odtwarzacza mp3 i z przejściówką grają o wiele lepiej niż te HS-23 a w tych mnie denerwowały dwie rzeczy a mianowicie: typ słuchawek - smycz drażniło mnie to że musi mi to wisieć na szyji i wtyczka tego zestawu niezastabilnie siedzi w pop-porcie nieraz jak wyjmowałem telefon z kieszeni to wtyczka wypadała z portu i muza leciała na głośniku zwracając uwagę ludzi

poza tym jak mam teraz tą przejściówkę i swoje słuchawki to mogę słuchać muzyki głośniej niż na tych HS-23, dodam jeszcze że wcześniej miałem przejściówkę nieoryginalną zakupioną na allegro za parę złotych ale niestety jest to mono i nikomu jej nie polecam bo jest beznadziejna.
Krisu6230i pisze:pytanie tylko o funkcjonalnosc takiego tandemu... bo czy przewod w sumie nie bedzie zbyt dlugi i czy ta przejsciowka posiada mikrofon, oraz czy znajduje sie on na odpowiedniej wysokosci?
długoś kabla w tej przejściówce to ok. 70cm po podłączeniu do niej jeszcze jakiś naszych słuchawek kabel jest trochę zadługi ale idzie przeżyć chowając go do kieszeni czy gdzieś pod bluzę. Ja wogóle z tego korzystam w taki sposób że telefon noszę w kieszeni spodni przejściówkę zaczepiam do paska albo do szlufki spodni bo ta przejściówka ma z tyłu taki fajny zaczep który można obracać w kółko 360 stopni, do przejściówki podłączam moje słuchawki i kabelem chowam pod ubraniami. Przez to że przejściówkę mam przypięta przy pasku mam szybki dostęp do niej nie muszę jej nigdzie szukać pod ubraniami żeby przełączyć na następną piosenkę lub zrobić głośniej lub ciszej ale przez to że przejściówkę mam przy pasku to raczej nie będzie możliwe prowadzenie przez nią rozmowy bo mikrofon jest zadaleko i chyba nie wychwyci moje głosu choć nie próbowałem tak jeszcze
A tak wogóle to swoją przejściówkę kupieł 2 tygonie temu na allegro w zestawie
Nokia Music Pack 2 MK-1 za 165zł wraz z przesyłką a normalna cena to 218zł bez przesyłki. W zestawie prócz adaptera mam jeszcze:
- słuchawki muzyczne HS-61 firmy Nokia
- kartę pamięci MMCmobile MU-12 o pojemności 512 MB firmy Nokia wraz z adapterem
- czytnik USB kart MMC/SD DD-10 firmy Nokia
- stereofoniczny kabel audio CA-72U firmy Nokia
więc chyba zakup się opłącił w porównaniu do samej przejściówko która kosztuje około 70zł, jednynie karta pamięci będzie niewykorzystana bo moja Nokia 6280 obsługuje miniSD a nie MMCmobile więc chyba ją sprzedam a może ktoś chce kupić do swojej 6230(i) sprzedam za pół ceny
Update
Dodam jeszcze że zestaw słuchawkowy HS-23 ma wyprowadzenie kabla z wtyczki na środku w dół, a przejściówka AD-46 ma wyprowadzeni w bok i wtyczka jest bardziej masywniejsza przez co bardziej stabilniejsza