• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #122574  autor: kogut86
 10 lis 2006, 14:48
Chcialbym kupic telefon w mixsie... zastanawiam nad kupnem motoroli V3 noki6103 i samsunga x680 i nie wiem ktory z nich jest najlepszy waszym zdaniem?? sam juz nie wiem czytalem duzo opinii o tych telefonach i sa rozne od dobrych po zle...im wiecej ich czytam tym mniej wiem:P Prosze o pomoc w wyborze... (jak narazie sklaniam sie ku noki)

#122580  autor: Forest
 10 lis 2006, 15:12
Na wstepie odrzuciłbym Motorole V3. Walka powinna się toczyć miedzy Nokią 6103 a Samsungiem X680. Ja prawdopodobnie wybrałbym Samsunga X680, ze względu na to, że nie ma antenki, i jest nawet łądniejszy od Nokii. Ale o gustach nie rozmawiajmy. Co najważniejsze Samsung ma większą pamięć i ma mp3 w odróżnieniu od Nokii. Nokia za to ma radio ;) Samsung ma chyba trochę lepszą baterie ;)
Wybór oczywiście należy do Ciebie ;) Ja wybrałbym Samsunga ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#122589  autor: szczeka
 10 lis 2006, 15:38
kolega ma 6103, fajny telefon ;) antenka rzczywiscie kiepsko wyglada, ale poza tym OK.

a co do mp3 - nokia tez odwarza, tylko malutko pamieci..

#122603  autor: kogut86
 10 lis 2006, 16:02
Tak wiem ale co mi po mp3 jak tam jest 30mb pamieci...

#122607  autor: Przemek
 10 lis 2006, 16:15
Dokładnie, V3 odpada na samym początku. Wybierałbym między Samsungiem X680 a Nokią 6103...i chyba w tym wypadku brałbym to co mi się bardziej podoba. Ani tu ani tu za dużo mp3 nie wrzucę, jeden jak i drugi ma wady, w przypadku Nokii jest to wystająca antenka,a w przypadku Samsunga szybko ścierające się klawisze. Wg mnie lepszy będzie Samsung...

#122613  autor: deejay
 10 lis 2006, 16:21
ja stawiam na Samsunga X680, co przemawia za nim: płynniejsze otwieranie klapki, odtwarzacz mp3(Nokia brak), pamięć 28,5MB(Nokia 4), EDGE klasa 10(nokia 6), jest cieńszy, lżejszy, bardziej elegancki, Ekran dający bardziej wyrazisty i czysty obraz o lepszym nasyceniu kolorystycznym, Pełnoekranowy podgląd w momencie robienia zdjęć (u Nokii wizjer jest dużo mniejszy i mniej widać), Możliwość ustawienia wielkości oraz koloru cyfr przy wybieraniu numeru z klawiatury.

Pozdro

#122630  autor: babeo
 10 lis 2006, 16:53
Podpisuje się pod innymi postami. V3 odrzuć na początku. Nokia a Samsung? bardzo podone telefony, w sumie możesz się chyba odwołać do wyboru na sazadzie który bardziej Ci się podoba?

#122632  autor: gomez1982
 10 lis 2006, 17:00
Jeśli zależy Ci na posiadaniu telefonu który ma wyglądać i tylko dzwonić i pisać to weź V3.Jeżeli chcs mieć mały telefon ale mieć Nokie to bierz 6103 ale jeśli chces mieć najwięcej pamięci,EDGE,ładny wygląd ale za to wyciarające się to kółko nawigacyje i brak na raz wibracji i dzwonka bierz X680

#122690  autor: lookass
 10 lis 2006, 21:11
jezeli telefon jest dla Ciebie wylacznie do pisania i dzwonienia to bierz V3 przyokazji swietnie sie prezetuje ;) jezeli chcesz cos z lepszymi funkcjami to walaka pomiedzy szajsungiem i nokia ja bym wybral nokie ;-)