• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #121240  autor: budziol1
 05 lis 2006, 18:51
ZAWSZE GDY ODDTWARZA PIOSENKI Z TELEFONU KTORE MAM NA KARCIE 512 WYPELNIONEJ PO BRZEGI I GDY WEJDE NA LISTE UTWOROW POCHODZI Z 2-3 MINUTY I GDY KOLEJNY RAZ WEJDE NA LISTE TO TELEFON WYŁACZA SIE RESETUJE CZASAMI JAK WEJDE NA LISTE UTWOROW ZA 1 RAZEM JUZ SIE WYLACZA A PRZEWAZNIE ZA 3-5 RAZEM CO JEST GRANE TELEFON JEST Z ANGLI I BYL WGRYWANY POLSKI SOFT CZY TO WINA SOFTU A MOZE KARTY

NOKIA N80 telefon pierwsza klasa

#121349  autor: Krisu6230i
 05 lis 2006, 22:56
witaj w klubie... z tego co sie oreintowalem to ten typ tak ma... ja mam sofcik 3.88 i tez:) no moze w mniejszym stopniu ale mam czasem.
generalnie to zapoznaj sie z tymi linkami:
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=10492 moje wypociny :-D

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=1752 przejzyj i pogadaj z ludzmi na PW.

powodzenia.

p.s. a mowia ze bez klopotu obsluguje 512 ;P heh...
napisz jeszcze jaka masz karte rodzaj/firma.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#121367  autor: gudcezar
 05 lis 2006, 23:54
Ja też mam ten phonik z kartą 1GB mmc+ kingstone. Resetuje mi się on jak przewijam muzykę :(, ale już się przyzwyczaiłem!~!
Ostatnio zmieniony 06 lis 2006, 11:55 przez gudcezar, łącznie zmieniany 1 raz.

#121368  autor: Klusek
 05 lis 2006, 23:59
Po pierwsze nie ma potrzeby pisania na Capsie a po drugie warto czasami wykorzystać jakieś znaki interpunkcyjne.

Obrazek
Obrazek

#121373  autor: Krisu6230i
 06 lis 2006, 00:19
Klusek pisze:a po drugie warto czasami wykorzystać jakieś znaki interpunkcyjne.
LoL haha nawet nie zauwazylem tego :)
gudcezar pisze:Ja też mam ten phonik z kartą 1GB mmc+ kingstone. Resetuje mi się on jak przewijam muzykę ale już się przyzwyczaiłem
no fajnie wszystko tylko czemu ldzuie pisza ze maja karte jakas tam i ze wsystko jest ok skoro nie jest ok :/ to akurat nie tyczy sie ciebie.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
 #121387  autor: budziol1
 06 lis 2006, 07:28
karta jest firmy KINGSTONE 512 i resetuje sie. Ale widze, ze nietylko ja mam z tym poroblemy:( kurcze a taki

[ Dodano: 2006-11-06, 07:37 ]
Krisu6230i pisze:
Klusek pisze:a po drugie warto czasami wykorzystać jakieś znaki interpunkcyjne.
LoL haha nawet nie zauwazylem tego :)
gudcezar pisze:Ja też mam ten phonik z kartą 1GB mmc+ kingstone. Resetuje mi się on jak przewijam muzykę ale już się przyzwyczaiłem
no fajnie wszystko tylko czemu ldzuie pisza ze maja karte jakas tam i ze wsystko jest ok skoro nie jest ok :/ to akurat nie tyczy sie ciebie.

sorki :smt010 :smt010 :smt010

#121391  autor: Krisu6230i
 06 lis 2006, 09:14
a i jeszcze jedno, jesli chcesz to mozesz oczywiscie z tym isc do serwisu nokii gdzie na wejsciu uslyszysz ze akcesorium nie jest marki nokia stad moga wystepowac rozne problemy - bzdura ale co zrobic.
lub do punktu sprzedazy karty, to ymienia ci na inna i masz nie wiem, moze 10% szansy ze sie poprawi...
jesli w serii N sprawa kart wyglada tak samo to ... @$%&#$^@$#% nokie :evil:

#121436  autor: hettman
 06 lis 2006, 15:21
budziol1 pisze:GDY KOLEJNY RAZ WEJDE NA LISTE TO TELEFON WYŁACZA SIE RESETUJE CZASAMI JAK WEJDE NA LISTE UTWOROW ZA 1 RAZEM JUZ SIE WYLACZA A PRZEWAZNIE ZA 3-5
Krisu6230i pisze:witaj w klubie... z tego co sie oreintowalem to ten typ tak ma...
gudcezar pisze:Ja też mam ten phonik z kartą 1GB mmc
:-D :roll: :mrgreen: trzeba zmienić na SONYERYKA... a nie jakaś tam NOKIA... :twisted: :-D :-D :-D :-D :-D (żartowałem :-D )

#121563  autor: budziol1
 06 lis 2006, 20:40
nie sonyeryk nie kurde ale widze ze duzo ludzi ma z tym problemy:/ ciekawe czemu ??

#121664  autor: Krisu6230i
 07 lis 2006, 09:57
bo
i wlasnie dlatego:)

#121666  autor: lookass
 07 lis 2006, 10:33
ja w swojej 6230i mialem karte 512 i tez mi sie zdazaly takie problem najczesniej jak sluchalem z jakiej 2 h bez zmieniana utworow nie ruszalem potem wcisnolem byle jaki klawisz i reset telefonu no ale coz juz tego telefonu nie ma, i to nie pierwszy raz slysze historie z 6230i :/

#121674  autor: Krisu6230i
 07 lis 2006, 12:04
no ale coz juz tego telefonu nie ma, i to nie pierwszy raz slysze historie z 6230i :/
A jak teraz? Wiem, ze to inny rodzaj kart, bo miniSD no i symbian, ale poprawilo sie i wsztstko jest ok, tzn wspolpraca z kartami?

A ja ten tel kupilem wlasnie dla kart (6230i) i sluchania muzyczki, gdybym wczesniej wiedzial... :(
Na szczescie da sie zyc i nie jest tak tragicznie, mozna jakos z tym przezyc, przynajmniej u mnie, bo jest to nieregularne bardzo, i ostatnio rzadsze :|
budziol1 pisze:ZAWSZE GDY ODDTWARZA PIOSENKI Z....
u ciebie faktycznie jest to kazdorazowo?! to moze jednak serwis? :?

#121675  autor: lookass
 07 lis 2006, 12:13
Krisu6230i pisze:
no ale coz juz tego telefonu nie ma, i to nie pierwszy raz slysze historie z 6230i :/
A jak teraz? Wiem, ze to inny rodzaj kart, bo miniSD no i symbian, ale poprawilo sie i wsztstko jest ok, tzn wspolpraca z kartami?

A ja ten tel kupilem wlasnie dla kart (6230i) i sluchania muzyczki, gdybym wczesniej wiedzial... :(
Na szczescie da sie zyc i nie jest tak tragicznie, mozna jakos z tym przezyc, przynajmniej u mnie, bo jest to nieregularne bardzo, i ostatnio rzadsze :|
budziol1 pisze:ZAWSZE GDY ODDTWARZA PIOSENKI Z....
u ciebie faktycznie jest to kazdorazowo?! to moze jednak serwis? :?
6280 nie ma symbiana ale co do mp3 i odnosnie tego problemu to nie wystepuje wszsytko jest ok ;]

#121681  autor: Krisu6230i
 07 lis 2006, 12:34
Krisu6230i pisze:bo miniSD no i symbian
oczywscie, ze nie ma tym bardziej ze sam tu kiedys na forum kogos uswiadamialem w tej kwestii... wstyd :oops:
tlumacza sie tylko winni ale to wynika stad iz ciagle mysle o N80 :]

#121733  autor: budziol1
 07 lis 2006, 17:11
wlasnie problem jest w tym ze za kazdym razem przy karcie 32 i 64 problem nie wystepuje a jak moja karte przelozylem do kumpla do 6630 smigala jak odrzutowiec jak helikopter jak ja zas wziolem z 6630 karte 512 to mi problem sie powtarzal :/

#121870  autor: Krisu6230i
 07 lis 2006, 23:25
rozumiem ze wziales karte z 6630 kolegi (ta karte kolegi) czyli zrobiles zamiane i wlozyles do swojej nokii inna karte i problem wystepuje w takiej samej czestotliwosci i nasileniu?
no to ja bym sie udal do serwisu jednak... ale walka bedzie trudna :/ powodzenia!
P.S. zrob backup pamieci telefonu (mniemam ze umiesz, jako ze dajesz sobie rade z uzytkowanie karty mmc ;) ) bo pierwsza rzecza jaka ci zaproponuja to zmiana softu.
------------------------------------------edit---------------------
zapomnialem ze to tel z anglii... heh to komplikuje sprawe, jesli chodzi o serwis :(

#122810  autor: Lolo
 11 lis 2006, 09:25
Witam. Mam problem z telefonem Nokia 6230i, ponieważ po włączeniu telefonu i wpisaniu pinu, prawie od razu sie wyłącza lub 'probuje' sie zrestartować. Dzieje się tak też z innymi kartami SIM (karty w Erze). Najciekawsze jest to, że raz na ok 20 prób włączenia udaje się go włączyć i chodzi normalnie. Problem pojawił się gdy aktywowałem w telefonie usługę MMS, podejrzewam że to może mieć jakiś związek, bo po tej aktywacji wylaczylem i wlaczylem telefon i udalo mi sie zaobserwowac tylko to ze dostalem jakies MMSy, wyswietla ikonkę G (gprs online) oraz "@" i napis ze "Pamiec prawie pelna". Za ktoryms razem gdy udalo sie wlaczyc, wylaczylem wszystkie polaczenia gprs, mmsowe i internetowe, ale to nic nie pomoglo. Także usunięcie wielu wiadomości i karty pamieci z telefonu nie dało rezultatu. Czytałem na różnych forach, że to może być od baterii lub od softu. Proszę o pomoc.

#122822  autor: Krisu6230i
 11 lis 2006, 10:08
to jesli uwazasz ze soft to pierwsze kroki skieruj do serwisu. majac gwarancje i takie objawy to nie zrobia ci laski wymieniajac na swiezy a poza tym zrobia to b. szybko...

#122829  autor: Lolo
 11 lis 2006, 10:26
No ja właśnie nie mam pojęcia co robić. A gwarancje szlag trafił :|
Dlatego pytam, bo może ktoś się już spotkał z takim problemem i wie jaka jest przyczyna i jak temu zaradzić. Thx

#122831  autor: tymis
 11 lis 2006, 10:38
Lolo pisze:Pamiec prawie pelna
Na forach można spotkać się z problemami w tym telefonie przy zapełnionej pamięci, winny jest soft (niestety nie pamiętam wersji). Jeśli opróżniłeś pamięć i nic nie pomogło to tym bardziej jest coś nie tak i pozostaje spróbować wgrać nowszy soft w serwisie.

Każda sieć ma plusy i minusy, chodzi o to, żeby te plusy nie przesłoniły minusów...