• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#120695  autor: lookass
 04 lis 2006, 15:53
dokładnie 2,4 cala

#120773  autor: Michalg
 04 lis 2006, 20:08
prosze was bardzo szczególnie tych którzy uzywaja Noki n73 o opisanie jej zalet i wad!!! Proszę o szczery posział bo na tym mi strasznie zalezy. Może jakis porównania z SE k800i? Błagafm pomuszcie mi wybrać. Jak muzyka płynaca przez słuchawki w tej Nokii?? I jeszcze jak z wygodą i łatwością w pisaniu smasów????? POMOCY!

...

#120782  autor: Forest
 04 lis 2006, 20:55
Malo uzytkownikow telepolis ma ten telefon. Musisz sie niestety kierowac testami na roznych stronach.

PS. Ja nadal polecam Ci N73 :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#120789  autor: Michalg
 04 lis 2006, 21:19
Ale dlaczego wiec mi go polecasz? Jak możesz to napisz. I czemu mało osób go ma może nie jest tego wart??;/

...

#120802  autor: Forest
 04 lis 2006, 21:34
Polecam Ci go bo telefon jest co tu duzo mowic super pod kazdym wzgledem :wink: Dobry aparat, dobry wyswietlacz, znakomita jakos dzwieku no i ma symbiana!
Michalg pisze:I czemu mało osób go ma może nie jest tego wart??;/
A jak myslisz?... cena ;-)

#120804  autor: hettman
 04 lis 2006, 21:35
ostatni sie bawilem troszeczke n73-muza przez glosniki wbudowane-"+" dla nokii,jakość wyświetlanych obrazów "+" dla se(nok i se maja w pixach ten sam rozmiar natomiast fizycznie nokia ma wiekszy wyświetlacz-tzn ze pixele sa bardziej "rozstawione"i to wplywa na jakość wyświetlania) muza przez sluchawki(zalaczone w kpl.do fonow )-porownywalna z może lekkim "+" dla se.natomiast w se jest eqalizer a w nokii nie wiem, szybkość dzialania "+" dla se no ale to przez symbiana w nokii,klawisze i ich obsluga "+" dla se. z smsami nie wiem bo nie używam :-D .o to tyle,moze jeszcze dodam ze wydaje mi sie ze fotki robi lepsze se i ze autufocus tez w se lepiej dziala.aaaaa no i flash wbudowany w fona -zdecydowany"+" dla se. ja to powiem tak-swojego k800i kupowalem ze 3 tyg.temu,i wtedy gdyby mi ktos powiedzial"możesz miec za te sama cene nokie n 73-to bym bral nokie,ale teraz jak juz pouzywalem se k800 to za nokie bym go nie zamienił.

#120816  autor: Forest
 04 lis 2006, 21:44
Wiesz hettman, ty masz tego K800i. Ale gdybys mial N73 znalazl bys napewno duzo duzo wiecej plusow dla Nokii :wink:

#121042  autor: Michalg
 05 lis 2006, 13:05
A wiecie ile kosztuje ta Nokia n73?? hettman czyli nie zamieniłby k800i na n73 a dlaczego? Tak w sumie to do k800i mozna wgrac wiel programików w javie prawda? I tak samo mozna oglądac filmy na pełnym ekranie prawda?? I jak w rzeczywistości sie wydaje ten ekran w k800i jest duży i wyraźnie pokazuje wszystko?? Odp prosze.

...

#121045  autor: Forest
 05 lis 2006, 13:10
Nokia N73 kosztuje różnie. Ja w sklepie widziałem ją za 1999 zł :wink: Na allegro spotkasz ją już od 1300 zł :wink:
W Nokii mozna ogladac filmy na pelnym ekranie :wink: A ekran teoretycznie jest gorszy od K800i bo jest wiekszy a pixeli jest tyle samo. Ale duzej roznicy nie ma jak sie patrzy na ekran :wink:

Tak na marginesie to idze sobie do sklepu, zobacz sobie te foniki, poatrzymaj je troche, pobaw sie nimi i zobacz ktory Ci bardziej pasuje. My Ci tutaj tylko mozemy doradzac :wink:

[ Dodano: 2006-11-05, 13:20 ]
Tutaj <-- masz taka małą prezentacje tej N73. Jak nie pojdziesz do sklepu to chociaz tu sobie zobacz :-)

#121124  autor: Michalg
 05 lis 2006, 15:26
A z jakiej odległosci juz mozna na MAKRO robic zdjęcia w Nokii n73??

...

#121125  autor: przemek910
 05 lis 2006, 15:28
A z jakiej odległosci juz mozna na MAKRO robic zdjęcia w Nokii n73??
do 10 cm

#121138  autor: Michalg
 05 lis 2006, 15:50
A czy jesli na kompie napisalbym sobie jakis np 3 stronicowy tekst w WORDZIE i zapisał np text.doc i wgrał do noki n73 to mógłbym to tam odczytac jak np w palmtopach jest???

...

#121197  autor: piotrz
 05 lis 2006, 17:48
mógłbyś to zrobić bez problemu. Tylko musisz mieć w n73 zainstalowanego worda (wydaje mi się, że jest standardowo)

#121251  autor: Michalg
 05 lis 2006, 19:17
A w k800i można cos takeigo zrobić?

...

#121322  autor: RickY
 05 lis 2006, 22:10
Michalg pisze:A w k800i można cos takeigo zrobić?
nie. ponieważ niema symbiana

Jeśli Ci pomogłem kliknij na ,Pomógł'- koło przycisku 'Profil'
Nie patrzę na ilość postów, tylko na ich jakość!!
Forum pomogło mi, ja pomagam forum.
Wejście Pumby do tematu=całkowity nokaut

#121345  autor: dechomenon
 05 lis 2006, 22:49
właśnie to jest szkoda, że SE nie obsługuje pakietu biurowego nawet taki X820 już to ma w standardzie!

#121823  autor: Michalg
 07 lis 2006, 21:43
Jesteście w stanie powiedziec mi jak najwięcej o ekranie w Nokii n73??
1)Jaka jest jakosc filmów ??(mozna odtwarzac .avi???)
2) Jaka jest jakośc zdjec na ekranie??
3) Czy widac piksele (kwadraciki)??
4) Pytanie z innej beczki czy klawisze sa "fajne" do pisania sms-ów i czy sie komórka od symbiana nie zawiesza???
ODP PROSZE

#121891  autor: Forest
 08 lis 2006, 00:00
Michalg pisze:Jesteście w stanie powiedziec mi jak najwięcej o ekranie w Nokii n73??
4) Pytanie z innej beczki czy klawisze sa "fajne" do pisania sms-ów i czy sie komórka od symbiana nie zawiesza???
ODP PROSZE
Nie jestem w stanie odpowiedziec szczegolowo na wszystkie pytania bo musial bym posiadac ten telefon ;) ale:
1. Jakos filmow b. dobra (nie jestem pewien czy avi odtwarza)
2. Jakos zdjec na ekranie b. dobra
3. Ale jak sie oglada film czy widac? Raczej widac, ale to dopiero jak sie szybko kamera przewraca ;)
4. Wydaje mi sie ze klaiwsze z pozoru wygladaja niewygodni, jednak jak sie telefon wezmie do reki jest zupelnie inaczej ;) Jest specjalnie zaprojektowane dla dłoni ;) A czy sie wiesza? To symbianowiec wiec napewno jakies zawieszki bedzie mial ale niewielkie ;)

#121992  autor: piotrz
 08 lis 2006, 16:12
Michalg pisze:Jesteście w stanie powiedziec mi jak najwięcej o ekranie w Nokii n73??
ODP PROSZE
1.zależy jak skompresujesz. Jednak super hiper jakości nie uzyskasz. Avi można odwarzać. jeśli odpowiednio skompresujesz, to da sięobejrzeć nawet komfortowo.
2.bardzo dobra. kolory są bardzo ładne.
3.w filmach, czy w zdjęciach? w filmach widać czasem piksele w dynamicznych scenach. w zdjęciach i w menu obraz jest ostry jak brzytwa. dużo lepiej niż w p910i, który też nie miał najgorszego ekranu ( pikseli nie było widać)
4.klawisze- średnie. nie są jakieś super ekstra wygodne, ale sms da się szybko napisać.czy sięzawiesza? jeśli będziesz go użyewał ja zwykłej komórki, czyli bez kilkudziesięciu programów na raz :mrgreen: ) to się nie będzie zawieszał. Jeśli jednak włączysz np. mp3 player, wiadomosci, aparat, kontakty, historię połączeń, jakąś grę np. skyforce i jeszcze odtwarzacz divx to się zawiesi. Ale chyba nikt nie jest na tyle głupi, by to wszystko powłączać na raz...

#122201  autor: Michalg
 09 lis 2006, 09:31
A czy wie ktoś czy w Nokii n73 podczas rozmowy (np ktos do mnie zadzwonił) jak gadam gadam i nagle chce zdjecie zrobic to moge klapke odsłonić i cyknąc zdjęcie i potem nadal gadać i gadać?? Taka jak np k800i. LINK do filmiku ukazujacy oco mi chodzi ODP

...